16 mei 2013 Pacific Rim National Park

Door Anki Riteco - A long time ago

 

Vanmorgen even gezellig geskyped met Yoelle, wij nog in bed, Yoëlle laat in de middag. Het was leuk om haar even te zien op afstand.

Onze plannen voor vandaag zijn duidelijk. We gaan naar de Pacific Rim NP. Eerst zorgen we dat we de Discovery Pass krijgen. Dat ging snel. De visitors information werkt prima en super vriendelijk. We kregen het advies om eerst Schooners Cove aan te doen, vanwege de tijding die om 11 uur op zijn laagst was. De trail was maar 1 km, door een stuk onvervalst regenwoud. Waarna we via een partij boomstanden het strand bereikten. Om te fotograferen een eldorado, (als je prima weerscondities hebt). Maar zelfs nu het was mistroostig weer was, had het niets van de magie verloren. Wat een schitterende locatie. Ben had zelfs een koppeltje adelaars gezien! 't Mannetje  zat lekker een krab te eten hoog boven in een boom.

Voor de lunch zijn we naar Tofino gereden, waar je bij de plaatselijke supermarkt, overheerlijke warme tapas kon krijgen. Weer eens wat anders dan de subway ;-).

Met de buiken vol, ging de rit verder langs de Pacific Rim eerst naar Combers Beach, De zon was aan het doorzetten en dat bracht het strand in een totaal andere sfeer. Het zeewater verdampte door de warmte en dat was zó supermooi! Daarna nog eens Long Beach aangedaan, dat hadden we bij Schooner cove al gezien, maar nu was het toch wel veel mooier. Wat een beetje mooi licht kan doen Wow! Wat ik helemaal te gek vond waren de zeesterren in de tijdepoelen. Ben had ze gevonden, waar ik superblij mee was. Ik weet het niet maar een zeester heeft toch wel iets speciaals. We hebben toen ook nog groene zee anemonen gezien. Waterwonderworld!

Als laatste zijn we nog de trail van het regenwoud langs de Pacific Rim gaan lopen. Dat was een mooie trail, maar we waren een beetje verwend met de Olympic Hoh Rainforest -Halle of Mosses-. Dan ligt de verwachting te hoog. Alhoewel het een schitterend woud is, met houten vlonderpaden en trappenpartijen. Super mooi aangelegd en een plezier om te lopen.

Inmiddels is het 5 uur, we rijden terug naar ons huis in Ucluelet. Hier was nog een trail van de Wild Pacific naar de vuurtoren uit 1905. Het uizicht was adembenemend en we konden het niet laten om ook deze 2,6 km nog even af te leggen. 2,6 Km, waar heb je het over ;-). Nou we voelen onze spieren wel degelijk. Daar kan alleen een lekker warm bad wat aan doen. Eerst even gezellig eten. De keuze valt op een Seafood restaurant. Versere vis kun je nergens krijgen. Het eten was dan ook super lekker.

Een mooie dag gaat ten einde met het schrijven van dit blog.

Morgen gaat de reis verder naar de oostkant van Vancouver Island. Campbell River. Maar eerst de  rit van ca. 4 uur door de Alberni valley en de kustweg richting noorden.

Tot morgen. Liefs Anki.xx

Reacties

Frank & Maria A long time ago

Wat een schitterende reis, jammer van het slechte weer, maar wie weet wordt het vanaf nu steeds beter. We zullen duimen.
We wachten vol spanning af naar jullie verhaal van morgen.
Liefs, Frank en Maria

Loes en Arend A long time ago

Wat zullen jullie een kuiten krijgen van al dat lopen, maar dan zie je wel heel wat meer dan op de gebaande (gemakkelijke) paden ! Geniet ervan, heb je genoeg memory cards bij je ???

Groeten, Arend en Loes

Anki Riteco A long time ago

Hallo will-frank en maria, ik hoop ook dat we nu richting de oostkust de bergen eens kunnen zien. We zouden eigenlijk korting moeten krijgen haha want we zien maar de helft van al het moois. Liefs ben en anki

Anki Riteco A long time ago

Haha loes die dikke kuiten hadden we al!
Met de sd en cf kaartjes zit het wel goed. Iedere avond zetten we ze ook over op de laptop en een backup naar een externe harde schijf.
Groetjes ben en anki
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!