18 mei 2013 Elk Falls en Wildlife Adventure Tour

Door Anki Riteco - A long time ago

 

Vanmorgen hebben we even geprobeerd te skypen, maar dat was een illusie. Dan maar even watsappen om gezellig bij te babbelen met Yoëlle. Daarna zijn we op pad gegaan naar het mooiste stuk van Prov. Park  Elk Falls. Een prachtige waterval die we van dichtbij hebben bewonderd. We waren met de auto naar het hoogste punt gereden omdat we anders in tijdnood kwamen voor de Wildlife Adventure Tour door de Strait of Georgia.

Om half 1 werden we verwacht om onze pakken te passen. Je weet wel van die booreilandpakken, ik voelde me net zo’n maanvrouwtje en als je mij om zou duwen kon je me rollen! haha. Ben zag er met zijn lengte veel beter uit ;-).  Je zag er dan niet uit, maar had het wel superwarm en je was vacuum verpakt, er kon geen spatje water meer doorheen. Achteraf bleek dat niet belangrijk te zijn. Het water was vaak als een spiegel zo glad. Maar plaatselijk ook erg verraderlijk. Er waren behoorlijke kolken in het water.

De kapitein van de zodiac (je weet wel zo’n opblaasboot die met 50 kmpu over het water scheurt) had gehoord dat er killerwhales (orka’s) waren gespot. Hij ging eerst met ons kijken of wij ze ook konden vinden. De overige boten hielden elkaar goed op de hoogte. Wow!!! Opeens zag je in de verte een spuit water in de lucht en een vin, nee drie vinnen! We hadden ze gevonden. Ze kwamen richting ons gezwommen. Wat een grandioze ervaring. Vol spanning houden we steeds het ruime water in de gaten, want je wist nooit waar ze zouden opduiken. Na een tijdje bleven ze wel erg lang onder water en zijn we verder gevaren om nog meer dieren te zien. Het was uitzonderlijk dat er in deze tijd orka’s zaten. De periode waarin ze vaak te zien zijn begint in juli tot september. Dus wij hadden zoooo’n geluk! Mijn dag kan  niet meer stuk haha.

We zijn 75 km. met de zodiac naar het noorden gevaren. Varend om Qadra Island en Sonora Island spotten we diverse Bold Eagles (Zeearenden). Dan heb je aan een 200 mm lens toch echt niet genoeg. Maar ik heb mijn beste gedaan en het rustige water heeft me daarbij geholpen. Even later dook de arend het water in om iets te vangen. Dat zijn de momenten waar je het voor doet. Onvergetelijk mooi.

Verder varend kwamen we eerst seals (zeehonden) tegen. Maar die zaten wat verder weg eb de stroming liet niet toe dat we dichterbij konden komen. Rondom de boot staken wel steeds leuke koppies van de zeehonden uit het water. Grappig om te zien. Toen we op zoek gingen naar de grote zeeleeuwen, zat er een gigantisch grote zeeleeuw te pronken op een rots. Mijn dag kon niet meer stuk!! Wat een prachtlocatie waar hij lag te rusten.

Doordat we in het begin gezocht hadden naar de orka’s, moesten we toen snel rechtsomkeert om in 45 minuten tijd weer terug bij het hotel te zijn. Van ons moest dat natuurlijk niet, maar tijd is tijd. De drie uur waren snel om L. Maar we waren erg enthousiast over deze tour, ik had hem niet willen missen.

 

Morgen gaat de reis naa het vasteland. We steken de strait of Georgia over van Nanaimo naar Vancouver. De boot vertrekt om half negen, een uur tevoren aanwezig zijn en dik 1,5 uur rijden naar Nanaimo……………. Dan zetten we de wekker op 5 uur. Truste ;-)

P.s. Het wil niet lukken met het uppen van de foto's. Hopenlijk hebben we morgen een betere wifi ontvangst.

Reacties

Loes, A long time ago

Zondagmorgen, 9 uur
Dit blog elke dag lezen is zo leuk. Beter dan de krant met al die ellende. Wat genieten jullie ! Het weer is inmiddels wat beter daar ???
Groetjes, Loes en Arend

Anki Riteco A long time ago

Haha leuk om te lezen, we hebben het ook heerlijk! De bergen van vancouver island hebben we niet kunnen zien maar vandaag komt de zon,dat hebben ze beloofd. Stann nu bij de ferryramp in nanaimo om over te steken naar vancouver. Gr. Anki
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!