19 mei 2013 Campbell River - Pemberton

Door Anki Riteco - A long time ago

 

Zo we zijn weer lekker bijgeslapen. Het was een lange dag gisteren. We moesten zo vroeg op om de ferry van half negen te halen. Dan zijn we om 10.00 uur in Vancouver en kunnen we nog de Capilano Suspension bridge meepikken. Tien minuten rijden vanaf de ferry lag dit park. Jeetje een heel andere wereld als het rustige Vancouver Island! De parkeerplaats was al bijna vol en er stond een rij aan de kassa. Prijs van het entree was ruim $ 30,00 pp. Dan moet het wel heel bijzonder zijn. Nou dat was het ook! Spectaculair en ook wel een beetje akelig, om over de wiebelige (wel heel stevig gebouwde) 140 mtr. lange hangbrug op 70 meter hoogte te lopen.

En druk!! Ik dacht er een mooie foto te kunnen schieten, maar daar heb ik de moeite niet voor genomen. Dus de foto geeft de realiteit van het moment aan. Ook de skywalk was een sensatie. Je loopt dan over twee planken met een railing en draadwerk boven het ravijn. Dat nog eens met heel veel mensen, ook deze brug was goed verankerd!

Verder hebben we nog door het goed verzorgde maar vooral toeristische park gewandeld, voordat we weer richting de natuur trokken.

Eenmaal uit de stad hebben we lekker even bij een prov. Park Porteau Cove langs de Hwy 99 onze broodjes gegeten. Het was nog lastig om een plekje te vinden, het was zondag, dus heel Vancouver wilde blijkbaar naar het water. We vonden toch een heerlijk plekje om even te bekomen van de stadse drukte, het vele verkeer en het vroege opstaan.

Verder door naar Squamish waar we de prachtige Shannon Falls hebben bewonderd. Een vrije val van 300 meter, was zeker de moeite waard om te zien. Geweldig om er zo dichtbij te komen. De camera werd nat van de nevel.

In Squamish ligt de Stawamus Chief. Een gigantische vrijstaande granieten rotspartij van ca. 600 mtr. hoog, die rotsklimmers uit heel de wereld trekt. Wij vonden hem vanaf de grond ook al heel mooi haha.

Om ca. vijf uur kwamen we in ons hotel in Pemberton aan. Moe en verlangend naar een lekker hotel, kwamen we binnen en leek het een soort van Fawlty Towers hotel te zijn. Tenminste die eerste indruk kreeg ik. Iedereen liep in een witte badjas rond in de lobby. Er lag een midgetgolf kleed waar men even een balletje kon slaan, bij binnenkomst. De receptioniste liep met een berg handdoeken, waar ze bijna niet overheen kon kijken. Dus daarom al die witte badjassen haha. Ze wachten op handdoeken voor de pool!  Een stel liep met een grote hondenmand en twee honden en wachtte op de voer- en drink bak die in dit hotel bijgeboekt konden worden. Intussen gaat de hond vrolijk zijn plas staan doen. Maar de receptioniste bleef vrolijk. Och geeft niet ik ruim het wel op. Ze ging naar achter en kwam met een dweilapparaat en zo’n grote natte flosser even de … zeik, opruimen. Jij mag hier in de lobby geen pipi doen zij het vrouwtje poeslief tegen de hond. Grrrrrrrrr. Wij stonden daar maar geduldig bij te kijken, totdat ze tijd had om nieuwe gasten in te checken. Het arme meisje. haha. Maar het hotel was verder prima.

’s Avond lekker gegeten in een lokaal restaurant en ’s ochtends ontbeten bij Mc. Donalds (heel goed trouwens) in westernstijl. Het stond er om 9 uur vol met locals (cowboyhoeden en paardestaarten, ruiten hemden en auto's met laadbak en giga banden) die ook een ontbijtje kwamen eten.  Een nieuwe dag is begonnen…………

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!