26 mei 2013 Canmore - Whitefish

Door Anki Riteco - A long time ago

We vertrekken uit Canmore, waar het zicht voor het eerst geweldig is. Hier kun je alleen maar van genieten!

Richting Kootenay National Park over de Hwy 93, de  Vermillion Pass. Een schitterende route, maar enorm triest dat er zoveel bos is verbrand. Het frisse nieuwe groen contrasteert erg met de trieste dode bomen. 

Gestopt bij Mountain Valley Viewpoint voor een prachtig weids uitzicht over de vallei.

Toen we verder reden, stond een waarschwingsbord, dat er een beer op de weg was. Nadat we de bocht om waren, zagen we hem staan. Zo lekker relaxt en af en toe naar ons kijkend. Hij vroeg zich zeker af, wat er allemaal aan de hand was! 

We rijden weer, totdat ik Stop! riep. Een meertje…….. mooi groen verscholen in het bos. We zijn er even heen gelopen, omdat het zo fraai van kleur was en spiegelde. Het was nog een heel geklauter over omgevallen bomen heen. Toen ik een eindje weg was gelopen om een mooi standpunt voor mijn foto te zoeken, riep Ben, “kijk achter je!”  Wauw een coyote leek het wel.

Maar toen ik me bewust was, dat hij tijdens het fotograferen lekker door liep en wel richting mij, kreeg ik de schrik in de benen. Hij is wild! Béeeen!!!!!!! Ik in sneltrein terug naar Ben, die me geruststelde, dat hij het bos was ingelopen. Pfff, maar door dat bos moeten we wel terug naar de auto, over al die boomstammen. Ben nam mijn fotorugzak en we liepen snel terug door het bos naar de auto. Alles oké. Haha. Was wel even eng hoor.

Volgende stop is bij Olive Lake, waar licht radioactive water opborrelt uit het meertje. Het water dat wordt gebruikt in Radium Hot Springs. 

We reden door de Sinclair canyon van de 93 af, via Radium Hot Springs naar Invermere over de 95, waar een opstopping was, vanwege wilde geiten! Die dieren schijnen in dit gebied te verblijven. Grappig om te zien hoe ze gemoedelijk tussen de auto’s door lopen. Natuurlijk weer een hele partij camera’s aan het klikken. Including me. Zo leuk om ze tegen te komen!

Vanaf een picknickplek hebben we heerlijk in de zon, genoten van het uitzicht over Windermere Lake.  Een weids landschap met veel water. Er zat een eekhoorn in de boom, die steeds weer tevoorschijn kwam om dennenappeltjes uit de boom te pakken en ze op een beschut plekje op te eten. Zo schattig, een genot om naar te kijken. Nog een stuk rijden, we verwachten omstreeks 6 uur in Whitefish aan te komen.

Ben heeft daarom even een pauze ingelast en zijn ogen dicht gedaan. Zeer vermoeiend, continue op het wild bedacht zijn. Het was mooi weer, dus ben ik langs de rivier in het gras gaan zitten en heb heerlijk even liggen genieten van de rust in dit gebied met prachtig uitzicht.

Na de rustpauze, zagen we een Bergmarmot heerlijk staan kijken. Toen hij me zag schoot hij in zijn holletje. Even later kwam hij door een ander gat weer naar boven. Oké werkt dat zo, daar kan ik op wachten haha, dus heb ik hem nog even kunnen fotograferen. Zo koddig! 

We naderen Roosville de US border crossing. Zoals altijd is het een strenge ondervraging van waar kom je vandaan? Waar ga je naar toe? Wanneer en waar ben je de US binnengekomen? Welke datum vertrek je weer? etc. etc. , de manier van vragen brengt je al uit balans. Gelukkig kende ik alle plaatsen van de route onderhand uit mijn hoofd, dus dat was geen probleem. We mochten door. Welcome Amerika, alle vlaggen hangen weer buiten, maar dat is niet voor ons haha.

Om ca. 6 uur arriveren we in ons hotel. De opgezette dieren, zijn indrukwekkend! Een giga grizzly beer staat in de entree van het hotel. Een gigantisch elandkop hangt boven de openhaard. Het is een heel sfeervolle lodge, aan het Whitefish Lake.

Onze stek voor 2 nachten.

Groetjes van ons beiden. X.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!