29 mei Great Falls - Yellowstone

Door Anki Riteco - A long time ago

Yeah! Eindelijk weer een mogelijkheid om internet te gebruiken. Ik loop aardig achter met mijn blog. Dus het kan zijn dat ik wat korter van stof moet worden.Deze tekst had ik al klaar staan, dus die kan ik direct uploaden:

We rijden over de IS 15 South, want het is een grote afstand van zo’n 4,5 uur rijden . Dan schiet het tenminste op. Want onze ervaring is, dat we onderweg genoeg oponthoud krijgen door mooie locaties die we tegenkomen. Het is inderdaad een schitterende route. Een weids uitzicht waardoor de Missouri slingert, afgewisseld met glooiend grasgroene bergen en rotspartijen.

We gaan tanken in Wolfs Creek, want benzinestations zijn zeldzaam langs de Interstate. We rijden door langs Holter Lake. Wat een heerlijke locatie! We zien twee pelikanen in het water staan.

Er wordt gevist in bootjes en men staat in het water te vissen. Vliegvissen is hier erg populair. Op een nest zit een Osprey te broeden. Voor het eerst zien we deze roofvogel in het wild. Tot nog toe steeds de Bald Eagle, maar hier is de Osprey meer thuis. Na deze heerlijke tussenstop rijden we door naar Helena.

We nemen nog eens de afslag Gate trough the Rockies, we rijden langs een grote kudde zwarte koeien die hier gewoon los lopen zonder omheining. Toen ik uitstapte waren ze wel alert. De vele kalfjes werden direct beschermd.

De kleintjes hebben ook al het brandmerk op de zijkant van het ruggetje gebrand staan. Ook hier zien we weer prachtige pelikanen op het meer, dat zo glad is als een spiegel. Wat een weldadige rust heerst hier op het platteland.

Bij Boulder rijden we de Interstate af naar Hwy 69. Dit is een landelijke weg waar we direct alweer drie reeën de weg over zien steken. Sierlijk springen ze over het hek en weg zijn ze.

We lunchen langs de oever van de Jefferson River. Er zit een Osprey op een electriciteitspaal, je weet wel zo’n oude van hout. Hij zit te eten, prachtig dichtbij, maar ik heb tegenlicht. Niet het meest ideaal, als hij tegen de lucht gefotografeerd moet worden. We stappen uit en hij vliegt weg,

blijkt aan de overkant van de River een nest te zijn, waar hij naar toe vliegt. Prachtig toch zo’n ontmoeting in de natuur.

Bij Harrison, Hwy 287 South, staat een oude verroeste auto langs de kant. Dat was leuk om even te stoppen. Er groeide al een boom in. De meeste oude auto’s (en dat zijn er veel!) staan bij huizen, die er niet direct uitnodigend uitzien. Dus daar loop je niet direct op af. Bij deze kon ik even mijn gang gaan.

We doen boodschappen in Ennis, nog 71 miles te gaan tot onze volgende overnachtings locatie. Na twee nachten in heerlijke hotels geslapen te hebben was dit even slikken. Voor de prijs waar je in Canmore en Great Falls een compleet ingericht luxe appartement met dito keuken en badkamer huurt, krijg je hier een soort van cabin, met golfplaten dak. Keukentje, met serviesgoed, van alle soorten bordjes bij elkaar geraapt, kapotte voordeur, jaren 60 stoeltjes, 2 steelpannetjes enz. maar ze doen hun best. We kregen de mooiste cabin volgens de eigenaresse, die uitermate vriendelijk was. De kinderen waren ook aanwezig, ze wilden wel eens weten welke gasten nu weer geboekt hadden. De hele familie stond klaar om ons te ontvangen. Wifi, ja hoor, maar wel in de publieke ruimte, dus niet op locatie.  Dat wordt lastig bloggen haha. 

Maar het gaat om Yellowstone nietwaar. Hier slapen we alleen maar. Vanavond zijn we nog naar bronnen geweest die hier in de buurt bekend zijn. In de hoop tevens een Moos te zien, reden we heel langzaam door het bos naar de locatie. We voeren de vissen in het heldere water, maar we krijgen een rat te zien, die het helemaal naar zijn zin heeft. Brrrr. Het wordt al laat, dus we blijven maar even. Temeer omdat het weer begint te regenen. Op de terugweg, nadat we een plensbui over ons heen hadden gekregen (in de auto), werd het rechts hartstikke donker en links was er de felle zon, na de regenbui. Je raad het al!  Een regenboog over de volle breedte!!! Ik heb zoiets nog nooit gezien. En ik had mijn breedhoek lens niet meegenomen! Met mijn gebruikelijke lens van 18mm kreeg ik hem niet geheel erop. Zonder statief kreeg ik hem ook niet op gelijke hoogte gefotografeerd, zodat Photoshop ze niet kunnen samenvoegen tot 1 beeld. Daarom ben ik zelf aan de slag gegaan en heb handmatig de beelden tot ’n eenheid omgezet. In het mooie licht van de zon tegen de donkere lucht, zag ik een vogel die bijzonder moest zijn. Ben dacht er een kraanvogel in te herkennen. Dat zoeken we even uit als we weer internet hebben.

Toen we thuis kwamen hebben we even de afwas gedaan, met lauw water en heel veel zeep. Ja we zijn even terug in de tijd haha. Telefoon en internet werken hier niet, dus het contact zal afhangen van de mogelijkheden die ik hier krijg.

Lieve groetjes van Anki en Ben. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!