Whale watching in Victoria

Door Mattie de Viet - A long time ago

Hallo allemaal,

Donderdag 22 augustus. Gisterenavond hadden we als dessert zelfgeplukte bramen met griekse yoghurt. Ja ook hier zijn de bramen rijp.

JaJa doen vanochtend de boodschappen, met de bus en rugzakken op. LeMa blijven op de camping. Leo stort zich op de techniek van Apollo. Het instrucieboek beslaat 90 blz. De belangrijkste info moet bekend zijn!  Ik maak het verslag wat intussen op de site staat.

We melden ons om 14.30 uur voor de walvistocht die om 15.00 uur start. 10 mensen hijsen zich in een “whale watching suit”. Met kapitein Mike stappen we in de Tika, een 1 jaar oude grote rubber speedboot met 2 buitenboord motoren van 350 pk – 8 cilinder. Klaar voor de 3 uur durende spottocht!

We hebben een pracht zicht op de haven en de omgeving. Eenmaal buitengaats loopt de snelheid op tot tussen de 40 en 50 km. We maken flinke klappers o.a.door haaks in een paar rollers van een containerschip te varen. Gaaf!

Mike vaart met (koptelefoon)  sonar op zoek naar de orka’s. Naar info is de leefomgeving van een grote familie orka’s Juan de Fuca Strait bij Victoria. Er zijn ook een aantal van deze orka’s geshipt, zodat hun bewegingen geregistreerd kunnen worden. Na enige tijd signaleert  Mike orka’s via de sonar. We dobberen en mogen ook lopen.De afspraak is: varen-zitten, dobberen of langzaam varen-staan/lopen. Yes, na enige tijd zien we een vin en nog een. We zien op verschillende plaatsen en op afstand orka’s.

Na een tijdje vaart Mike naar een paar eilandjes om zeeleeuwen en robben te spotten.
Die liggen in grote getale heerlijk in de zon.
Ze zijn behoorlijk in discussie. Wat een herrie maken ze! We varen om de eilandjes via nog veeeeeeeeeeel meer orka’s die in scholen nu redelijk dichtbij langskomen, met grote snelheid terug naar de haven.Volgens Mike hebben we veel geluk gehad, dat we zoveel orka’s hebben gespot. Boffers zijn we!
Weer terug op de camping buiten gegeten, plannen voor de volgende dag gemaakt en daarna lekker gaan slapen.

Vrijdag 23 augustus: reis naar Lake Cowichan

We raken steeds meer op elkaar ingespeeld met de vertrek handelingen van Apollo. Leo krijgt tijdens het afvoeren van de poepchinezen een leuke verrassing. De slang schiet los!  Dat is eens maar nooit meer. Eenmaal onderweg merken we op dat Trutta een betere naam is voor onze GPS, dan Garmina. Onderweg doen we nog wat inkopen. We rijden met licht bewolkt weer langs de kust naar Port Renfrew. Hier vandaan neemt Jaco op de route flink wat oceaanmodder tijdens het pootje baden. Door naar Lake Cowichan. Via bochtige wegen en haarspelden zien we onderweg heel veel bos en moerasgebieden. Maar ook grote stukken kaalgekapte bossen. Tijdens het wachten om rechtsaf te slaan, zie ik links 3 kleine beertjes en de achterkant van moeder  BEER de weg  voor een auto oversteken. We vinden een mooie plek op camping Lake View. Helaas mogen we binnen eten, want het gaat regenen. Jan is vandaag kokkie. Leo heeft vandaag circa 200 km gereden met een gemiddelde van 50 km per uur.

Morgen gaan we naar Nanaimo. Daar mogen we bij Arlene (aangetrouwde nicht) in de tuin staan. We blijven daar waarschijnlijk tot maandagmorgen. We gaan het weekend kennismaken met diverse familieleden. Julia is speciaal uit Las Vegas gekomen. Shelly met kinderen uit Kamsloop. John en kinderen uit Victoria. Met Jane en Bill uit Mount Brydges, die speciaal voor ons naar Nanaimo zijn gekomen gaan we nog naar Port Alberni en Tofino. Daarna gaan we met de ferry van Nanaimo naar Horseshoebay en verder met onze reis richting Banff en Jasper.
Intussen is het maandag 26-8. We varen van Nanaimo(Vancouver Island) naar Vancouver  Op de ferry zet ik deze info op de weblog, daar we niet eerder in de gelegenheid waren. We hebben een bijzonder weekend met de familie beleefd. Nu nog een keer tijd maken op het op de weblog te zetten.

Groetjes van JaJaLeMa. Vergeet niet in het fotoalbum te kijken!

Reacties

Wil en Rob A long time ago

Jullie hebben exact dezelfde walvistocht gemaakt als wij destijds. Uit jullie enthousiaste verhaal blijkt dat het "genieten" was. Nu de Rocky Mountains gaan beleven.
Het lijkt niet op Zwitserland!

Rose und Ernst, Antares A long time ago

Wir halten fest Ausschau nach Orkas, aber hier hat es eher Alpenrosen und Edelweiss!
Weiterhin Happy Exploration!

itie hobbel A long time ago

Fijn dat jullie zo genoten hebben van de familie .
Jullie hebben ook veel walvissen gezien ,wat zijn ze in het echt groot he.
Ik heb het fotoboek bekeken maar zag maar twee foto's.Goede voortzetting van de reis Itie

Harry en Annette A long time ago

Ohw, ik dacht dat het aan mij lag. Ik zag namelijk ook maar twee foto's. Maar buiten dat om, wat hebben jullie het fijn met elkaar zeg. Ik zie jullie in mijn gedachten van al dat moois genieten. Geweldig!!! Fijne dagen met elkaar hoor! Hartelijke groet van Harry en Annette

Chris en Jannie A long time ago

Geweldig zoveel orka's gezien . En ook nog een beer.

Ria en Annemarie A long time ago

Het ziet er mooi uit zou haast zin krijgen om ook zo'n trip te maken! We zien weer uit naar het vervolg...

Louis en Plonie A long time ago

wat een ervaringen! Eerst orka's en ook nog en beer. wat zal er nog meer volgen aan wild? We horen het nog wel.

Marry en Piet A long time ago

Vandaag terug van camping om 50 jarig huwelijksfeest van Stien en Krijn in de Paardestal in Schipluiden te vieren en heb nu nog even tijd om even jullie verhaal te ,jullie hebben al heel wat gezien en ga ook jullie fotoboek bekijken . Veel plezier en maandag gaan wij weer naar Bladel . De camping staat helemaal vol Doei
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!