Familie reünie in Nanaimo

Door Mattie de Viet - A long time ago

Zaterdag 24 augustus: Via Chemainus naar Nanaimo:

We rijden om 10.00 uur van de camping naar Chemainus. Een historisch nostalgisch plaatsje met een paar honderd jaar houtindustrie. Kleurig beschilderde huisjes laten zien hoe vroeger de gekapte bomen verwerkt werden tot bruikbare balken en planken. In het haventje zagen we een oude dame met mini opblaas catamaran te water gaan. De plaatselijke zeehond speelde verstoppertje met de kijkers. Trutta(GPS) stuurt ons zowaar in een keer naar Arlene’s adres.

DE VIETEN familieweekend:

Daar aangekomen mogen we Apollo naast Arlene’s huis parkeren. We worden ontvangen door Arlene, haar dochters Shelly en DeeDee en familie en door Jane en Bill/Jannie en Wim.

Na een heerlijke lunch komt John met zijn familie. Er wordt veel verteld en geluisterd. Foto’s bekeken. Verhalen van vroeger komen weer boven. De zeeuwse knoopketting valt in de smaak bij de dames. Dankzij Mijnie, heeft haar zus Corrie, deze prachtige zeeuwse knoopkettingen gemaakt. De emigratie reis van Jane zal ik later vermelden. Helaas, moet er binnen gegeten worden omdat het erg hard gaat regenen. Vanaf begin juli is er nog geen druppel gevallen en heel erg droog. De regen is hier meer dan welkom. Iedereen heeft iets te eten meegebracht. Arlene en dochters Shelly en DeeDee en Jane hadden vrijdag allerlei koeken gebakken en ’s morgens de BBQ voorbereid. Bill is BBQ-captain en grillt het vlees, ondanks de regen, buiten op de (overdekte) waranda. Na de heerlijke maaltijd wordt de reünie afgesloten met een familiefotosessie. En keren John en zijn familie weer terug naar Victoria. De overige familieleden vinden de bedden in huis of de motorhome.
Na het ontbijt de volgende morgen, ziet Leo bij de overburen, op het grasveld, 3 herten lopen.

Van Arlene hebben we intussen vernomen, dat haar pruimenboom door de beer(beren) wordt leeg gegeten! Met Bill’s gehuurde auto, daarin ook Jane en Arlene, voorop, rijden we richting Port Alberni. Bill en Jane (B+J) laten ons verschillende  mooie plekjes zien onderweg.

De plekjes waar Jane als kind gewoond heeft krijgen we ook te zien. In de haven eten we fish en chips. Door naar Tofino. Meren, bergen, bos en nogeens bos, zien we als we tot de splitsing Uclulet- Tofino komen. Het laatste gedeelte loopt lang de atlantische oceaan. Pacific Rim National Park is de naam met Tofino als eindpunt. Ook hier kijken we rond en masseren Leo en Jaco de voeten in het koude oceaan water.

Tot slot gaan we volgens Bill in  het op één na beste restuarant van Canada, bij Wickaninnish Bay ons afscheidsdrankje drinken. We hopen elkaar in de toekomst via media te volgen en wie  weet weer te zien. De familie  rijdt naar Nanaimo en JaJaLeMa slapen aan de oceaan.

Maandag 26 augustus: Reis van Tofino naar Vancouver:

Aan het eind van de ochtend vertrekken we richting Nanaimo, doen we inkopen bij de Walmart bij Port Alberni en varen met de ferry van 17.20u. over naar Vancouver. Het is grauw en het gaat regenen. Ik ga aan boord internetten. De verbinding is zo traag, dat ik de moed snel opgeef en de werkzaamheden parkeer tot een betere gelegenheid. Het is al donker als we een camping vinden bij Sqaumish, richting Whistler.Het giet van de regen, dus binnen eten.

Dinsdag 27 augustus: Reis van Qsaumish  naar Kamloops:

We worden wakker met regen en laag hangende bewolking. Binnen ontbijt. We rijden pas om 10.30 uur van de camping.Gelukkig klaart het op! We zien zelfs de zon. Een goede reisdag. Even later rijden we langs een dikke marmot, die lekker blijft zitten. We zien  2 skaters in tegenover gestelde richting naar beneden scheuren. Daarna nog een hert. Vandaag bezoeken we Betsy en Dennis in Kamloops op doorreis naar de Rockies.

Reacties

Harry en Annette A long time ago

Goedemorgen JaJaLeMa, wat ontzettend mooi zoals je alles beschrijft Mattie! Wat wonderlijk: beren, herten, zeehonden, marmot enz. Fijn hoor, bedankt voor het mooie verslag. Prachtige, gezellige foto's. Een goede voortzetting nog. Een hartelijke groet van Harry en Annette

Chris en Jannie A long time ago

Wat ontzettend leuk om de Fam. Te zien. En wat een prachtige foto's hebben jullie gemaakt.jammer van de regen, maar het is een mooie reis. We wachten vol spanning op het volgende.

Willy van Ophem A long time ago

Wat een prachtige foto's en een leuk verslag. Lijkt me een heel bijzondere reis. Heel veel plezier nog.
Als ik me niet vergis, is het vandaag een feestdag. Jan van harte gefeliciteerd!

itie hobbel A long time ago

Jan van harte gefeliciteerd
(weet ik van mijn voorganger maar ik meen het echt)Weer een heel mooi verslag en mooie foto's.Als we dit zo zien krijgen we zin in onze Amerikareis .D.V. 2014.Hartelijke groet alle vier
Itie

Mijnie Vogelaar A long time ago

Wat een mooi reisverslag en foto's, jullie hebben al veel beleefd! Ik zie uit naar het vervolg. Geniet nog van de reis!

gilles en ria A long time ago

wat leuk om jullie zo te volgen
geniet verder met volle teugen en straks een behouden aankomst in holland.

Stefan en Jessica en de kids A long time ago

Leuk om jullie reisverslag weer te lezen. Genieten maar!!

Marco, Jacobien, Jan en Lotte A long time ago

Een hele familie bij elkaar zeg! Goede reis verder, we zijn benieuwd naar het volgende verslag, leuk om zo mee te reizen...

Chris en jannie A long time ago

Jan gefeliciteerd met je verjaardag

Chris en jannie A long time ago

Sorry Jan 1 dag te laat, maar Leo jij alvast gefeliciteerd . 1 dag te vroeg. Fijne reis verder.

Gerrit en Janny A long time ago

Geweldige reis met unieke ervaringen, prachtige verslagen.
Onze felicitatie voor Leo z'n verjaardag. Een prettige verjaardag en een heel plezierige voortzetting van de vakantie toegewenst.
Loieve groeten van ons beiden.

Wim en Marianne A long time ago

Heho JaJaLeMa,
wat een feest om vanuit Valburg mee te reizen zonder zelf op pad te hoeven, geweldig!
En allereerst Jan, nog van harte gefeliciteerd, lees ik in de berichten, een mooi jaar gewenst, en Leo, jij alvast van harte, want jij mag morgen weer een feessie geven! Met herten of beren bij het ontbijt, een marmotje mag ook hoor! Beren, goh, wij scoren net weer de mannenfazant terug van het zomerreces en schreeuwend door de tuin banjerend, da's van een heel andere orde!
Heel veel plezier met elkaar, wij volgen jullie 'op de voet'...
Liefs van ons!

Wytze en Greta A long time ago

Beste luitjes, wat maken jullie toch een prachtige reis, waarvan wij mogen meegenieten via dit fantastische verslag met foto's. Geweldig.
Wel kreeg ik de rillingen bij het lezen over jullie orkatocht....in zo'n rubberboot.....voor geen goud kreeg je mij daarin. Maar jullie zijn dus echte helden en je bent dus beloond met een geweldige ontmoeting met de orka's.
Geniet verder van jullie vakantie.
Groetjes vanWytze en Greta

Wil en Rob A long time ago

Via deze weg feliciteren wij Leo met zijn 67-ste verjaardag.
Maak er een extra leuke dag van!!

Itie hobbel A long time ago

Leo van harte gefeliciteerd .
We wensen jullie allemaal een fijne dag Groeten Aad en Itie

Rose und Ernst, Antares A long time ago

Leo, wir gratulieren von Herzen und wünschen viel Glück und Freude, ganz gute Gesundheit, einen ganz speziell freudvollen Tag heute, und euch beiden weiterhin spannende Erlebnisse in Canada.

AnJiLiMa A long time ago

Om in jullie stijl te blijven een bericht van Anne Jikke Lieke en Mark. Pap, we hadden je met allemaal leuke berichten gefeliciteerd in Whatsapp maar ik denk dat jullie geen wifi hebben? Nu en meer via deze blog: Leo van harte gefeliciteerd! Goede reis verder en als jullie weer wifi hebben zullen we dan proberen te skypen? X van ons

Ria Milhous A long time ago

Net voor het eerst jullie verslag gelezen.
Wat een belevenis.Geweldig hoor.
Geniet ervan.
Zowel Jan als Leo hartelijk gefeliciteerd en uiteraard de dames ook met de mannen.
Goede reis verder en prettige vaknatie.

Ma Catrien A long time ago

Ha
Ik heb net de camper gezien waar jullie mee op pad zijn. En ook de hele tocht die jullie al gemaakt hebben! Ook de reünie met de neven en nichten. Natuurlijk vind ik het fijn om zo wat van jullie te horen. Een goede reis verder!
De hartelijke groeten van Ma!

Harry en Annette A long time ago

Beter laat dan nooit, maar nog allemaal gefeliciteerd hoor!! Mattie is de mail aangekomen? Liefs de stekkies

Louis en Plonie A long time ago

Leo van harte gefeliciteerd met je verjaardag en alle goeds voor het komende jaar met Mattie en de fam. Weer eens wat anders om jarig te zijn in een ander werelddeel. Een fijne reis verder en we volgen jullie

André en Lies A long time ago

Wat hebben jullie al veel gezien in zo een korte tijd!
Onze vakantie zit er op in Rhenen en we hebben ook beren gezien in Ouwehands dierenpark!
Fijn dat jullie de familie gezien hebben. Fijne reis verder.

Pierre en Jackelien A long time ago

Leo, nog van harte gefeliciteer met je verjaardag. Nog een fijne reis toegewenst, samen met Mattie. Wij zijn sinds afgelopen maandag weer in NY.

Janny(Jane) & Wim(Bill) A long time ago

We arrived home safely this morning at 6:00. Happy Birthday yet to Jan and Leo. You will have great memories of this birthday! I just now caught up with the stories of your trip so far. It was sure great to see all of you in Nanaimo. De reunion was echt gezellig.

peter.en.lies A long time ago

wat maken jullie een mooie reis.Het is.
mooi.Om.jullie te volgen. Heel wat anders
Als.in.Zwitserland.Wij hebben het fijn
Gehad. Mooi.weer.Groetjes aan.allemaal.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!