Apollo en de nomaden

Door Mattie de Viet - A long time ago

Hallo allemaal,

Hier zijn we weer! In Yellowstone en in het Grand Teton Park hadden we geen wifi. Terwijl het in Europa zaterdagnacht is, zijn wij, JaJaLeMa op zaterdagavond, weer in de gelegenheid weer wat van zich te laten horen. We staan nu in Jackson. We hebben de afgelopen dagen weer heel wat gezien. Zelfs een................? We houden de spanning er in. Dat is pas in het volende verslag te lezen. Dit epistel mag natuurlijk niet worden overgeslagen. Vergeet vooral niet in het fotoalbum te kijken!

Dank weer voor alle reacties, die we kregen. Dit stimuleert weer om onze ervaringen met het thuisfront te delen.

Groetjes van JaJaLeMa. 

Apollo en de NOMADEN:

Zoals reeds eerder vermeld, ben ik selfsupporting. JaJaLeMa zijn hier heeeeeeeeeeeel blij mee.

Ik begreep dat,  toen ze deze reis voorbereiden, ernstig hebben nagedacht of ze met een auto of met mij op stap wilden gaan. Ik ben blij dat ze voor mij gekozen hebben. Dat is veel praktischer. Niet alleen dat ieder z’n eigen bed heeft en eigen bergruimte en dat heel veel gebruiksvoorwerpen, zoals persoonlijke verzorgingsprodukten en kruiden een eigen plekje hebben, maar ook dat ik behoorlijk volgestouwd kan worden met levensmiddelen. Ik heb veel bergruimte die van buitenaf bereikbaar is. De vakken in de zijkant zijn gevuld met schoenen,  of met water en andere vloeistof. In de schuur, de grote bergruimte achterin, staan 4 koffers en manden met groente en fruit en niet te vergeten w.c.papier en keukenrol. Omdat JaJaLeMa meestal bij of soms in mij eten, is het fantastisch dat ik ze deze mogelijkheden biedt. Als ze met een of andere stationcar op stap waren gegaan, was het een heel andere reisformule geworden..

Ik ben zeer tevreden als ik zie hoe optimaal JaJaLeMa van mijn comfort gebruik maken. Het is van zelf sprekend dat ik 2 personen in de stuurcabine heb. Aan de tafel in mijn leefhoek zitten  vaak 2 personen, o.a de verslaggever. JaJa hebben een omvormer meegenomen, van 12 volt  naar 220 volt. Op één van mijn banken is een oplaadstation gecreëerd. Tijdens het rijden, worden daar accu’s van fototoestellen, telefoon’s, e-books, laptops, netbooks, i-pad en andere hardware opgeladen. Ook mijn comfortabele draaistoel wordt goed warm gehouden. Mijn oven, die wat moeilijk aan te steken is, wordt nu ook regelmatig gebruikt. Er worden broodjes in opgepiept en aardappelkoekjes in gebakken.

JaJaLeMa vinden het heerlijk als ze mij in de namiddag, een mooi plekje, soms iedere dag,  op een andere camping kunnen geven. Meestal sta ik dan in de natuur. Ik heb een paar keer op een drukke camping langs de weg gestaan en een keer op een overflow (een geasfalteerde parkeerplaats) langs de weg bij Lake Louise. Daar word ik niet vrolijk van.

Wat het eten betreft: Zeven weken lang, iedere dag in een ander restaurant en ‘s avond in een ander bed te moeten slapen, daar moeten JaJaLeMa niet aan denken!  Ze vinden het fijn om zelf het eten te bereiden. Ik constateer dat ze vaak die elektrische plaat, die ze op Vancouver Island gekocht hebben, inpluggen, buiten, in mijn zijwand. Omdat op bijna ieder staplekje, op welke kwaliteit camping dan ook, een 2-banken met middentafel-combinatie staat, slepen ze die naar mijn zijwand en zetten de plaat op de tafel. Soms wordt er zalm of andere vis en ook vlees op klaar gemaakt. Vaak ook groente en aardappeltjes. Er staat ook nogal eens een bak salade op tafel en een glaasje wijn. Het ziet er gezellig en gezond uit. Als het even kan slepen JaJaLeMa  ’s morgens mijn servies en  bestek naar buiten en wordt er een stevig ontbijt klaar gemaakt. Kom daar maar eens op als je met een auto op stap gaat. Een ontbijt in een hotel, of ergens onderweg in een restaurant, kan niet tippen aan wat mijn gasten allemaal op tafel zetten. Ik zie gebakken eieren met spek, yoghurt, fruit, allerlei vlees en kaaswaren. Ook lekkere nutella en jams. Van Betsy kregen ze potten eigen gemaakte jam mee. Daar weten ze wel raad mee. Jus d’orange, melk, thee en koffie. Kortom, niets ontbreekt!

Ik kan, ook als ik geen electrische aansluiting krijg, alle ruimtes verlichten, door de accu die ik aan boord heb. Dat is heel fijn als het ’s avonds koud is en JaJaLeMa niet meer buiten kunnen zitten. Bij ieder bed is zelfs een bedlampje. Lux hè! Over kou en warmte geschreven: Ik heb klimaatregulering. Die wordt nogal eens gebruikt. Zelfs ’s avonds voor JaJaLeMa het bed in duiken, komt het weleens voor dat er nog gekoeld moet worden. Af en toe wordt ook mijn  kachel gebruikt.

Ik zie  JaJaLeMa  als de de mogelijkheid aanwezig is, met toiletspullen richting douche lopen voor de persoonlijke verzorging. Op niet alle campings is die gelegenheid aanwezig. Zeker niet in de grote parken. Gelukkig heb ik alle voorzieningen aan boord en wordt mijn badkamertje goed gebruikt..Zeker voor het tandenpoetsen. Er staat zelfs een elektrische tandenborstel ingeplugd! Natuurlijk  heb ik warm water in de badkamer!

Ik eindig met een poepdoos bericht. Onderweg zijn de w.c.’s op de parkings niet fris, om me voorzichtig uit te drukken. Meestal een kunststofpot, met closetbril en deksel bovenop een betonnen bak, in een toilethuisje. De schoorsteen die met de bak verbonden is en die aan de zijkant van het huisje, buiten uitkomt, zorgt voor een pittig luchtje nabij en in het toilet. Dit komt door het gistingsproces in de betonnen bak. Op de campings zijn de toiletten zeer verschillend.. Vaak niet zo fris. Wat zijn JaJaLeMa blij met mijn comfortabele poepdoos! Altijd schoon en stankvrij! Eén van de reden, waarom ze voor mij gekozen hebben!

U merkt, beste lezer, hoe belangrijk ik, Apollo, voor mijn gasten ben!
JaJaLeMa hebben een comfortabel nomaden bestaan, nu ze met mij op stap zijn gegaan!

Een comfortabele Apollo groet en tot lezens.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Chris en jannie A long time ago

Jullie hebben veel comfort wat wel erg prettig is.

Leo, de buurman A long time ago

Heel leuk verslag. Ook Apollo aan het woord is heel apart en zeker ook boeiend om over het dagelijks gebeuren, te lezen.

Hans en Christine A long time ago

Wat schrijven jullie toch gezellig , en leven ons in Apollo in, en ik krijg er ook zin in!.

Ria Milhous A long time ago

Hebben jullie al "snoepgrage" snuffelende Bruine gasten aan de buiten voorraad kasten gehad???
Goede reis verder het is erg leuk om jullie verslag te lezen ga zo door...

Louis en Plonie A long time ago

Wat een uitgebreid verslag, jullie genieten er wel van en wij met jullie! Een goede reis verder

Dickie en Harold A long time ago

Wat leuk dat je niet altijd in een restaurant moet eten. This is so much healthier. When we go camping, we also prepare our own meals.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!