David en Goliath

Door Mattie de Viet - A long time ago

Hallo, familie, vrienden, buren, kennissen en wie we vergeten zijn van JaJaLeMa,

Ik heb weer heel wat beleefd. Daarvan wil ik het netwerk van JaJaLeMa  in kennis stellen.

Veel Leesplezier.
Harteleijke groet van Apollo en zijn gasten

David en Goliath.

Ik Apollo, heb in mijn eerste Apollo bericht aangegeven een middenklasser camper te zijn.

Nu ik enige tijd over allerlei High en Super Highways zoef, begin ik me steeds meer de kleine  maar sterkeDavid te  voelen. Van mijn gasten verneem  ik allerlei vergelijkingen van diverse types sleurhutten en campers in Nederland en omliggende landen, in vergelijking met wat er hier zoal rondrijdt.

Ik Apollo, zal proberen enige ontboezemingen te doen over het trekkende leven van  sleurcombinaties in met name de USA.
Zoals eerder  gezegd, ik ben een middenklasse camper, die als doel heeft enige tijd met toeristen een trektocht te maken. Er rijden er dan ook heel wat van mijn type in verschillende groottes rond.
Mijn gasten zien veel grijze muizen met een fifthwheel combinatie rijden en op campings staan. Vaak hangt de personen auto achter de combinatie.
 

 Ze hebben zich ook laten vertellen dat er mensen zijn die hun huis verkocht hebben en met hun sleurcombinatie door het land trekken. Anderen zoeken met hun 2de huis op wielen de zon op als het in hun staat ’s winters koud is. Dit zelfde gebeurd ook met bussen, die 12 tot 15 mtr lang! Zijn. En dan nog een auto of pick-up er achter hangen!  Die Goliath types, zo noem ik ze maar, hebben vaak verschillende slides. Dat zijn uitschuifbare zijwanden, waardoor binnen vaak een halve meter tot 80 centimeter meer breedte ontstaat. Ik hoorde één van mijn gasten zelfs spreken dat er één met 5 slides is gesignaleerd op een camping. Nu ja zeg, daar sta of ga ik dan met m’n éne slide in het woongedeelte. Mijn slide heeft een diepte van ongeveer 50 cm.
U vraagt zich af wat is nu een slide: Een uitschuifbaar deel in de zijwand van een sleurcombinatie, van vaak 0.50 tot ruim 1 mtr breed en de hoogte kan verschillend zijn. Slides worden b.v. op de plaats van het woon en/of slaapgedeelte geplaatst. Hierdoor ontstaat er behoorlijk wat meer leef-slaapruimte tijdens stilstand.
 

Zodra de sleurcombinatie gaat rijden, gaan alle slides in. En is Goliath niet breder dan 2.50 mtr. Super toch. Kom daar maar eens op in Nederland, heb ik mijn gasten horen zeggen. Even een tussendoortje. Ik hoorde mijn gasten zeggen, dat tour- en andere  bussen dezelfde breedte hebben als de campers en pick-ups, 2.50 mtr.

Goliath doet vaak ook dienst als permanente woonruimte. Of  door de wisselende werkomstandigheden, of omdat het goedkoper is dan een huis. Goliath wordt vooral als 2de  verplaatsbare huis gebruikt. Dat ziet er heel anders uit dan de stacaravan in Nederland, hoorde ik mijn gasten zeggen.
Ik ben blij dat ik Goliath niet ben, ten eerste van uit Bijbels perspectief en ten tweede, vanuit praktisch oogpunt. Ik ben veel wendbaarder. Daar ben ik heel blij mee.
Mijn gasten laten zich steeds weer verrassen door de verscheidenheid aan sleurhutcombinaties, uit diverse USA staten. Ik, Apollo, uit Canada afkomstig, ben  een zeldzaamheid op de USA High Ways.   Tot zover mijn  Apollo ervaringen.

Een groet van Apollo en de nomaden JaJaLeMa.

Reacties

Rose and Ernst,, Antares A long time ago

There is one thing about the Bonneville Salt flats that we shall never forget: The repeated roadside warnings saying:
"Watch for sleepy drivers!"
Indeed, at times it was hard to stay awake!
Saturday we leave for Chamonix for a (cold?) week!

Janny(Jane) & Wim(Bill) A long time ago

We have just returned home from a great trip to the Netherlands. I am now catching up on your blog and I am enjoying it thoroughly. It is a good thing that Apollo can understand and speak Dutch!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!