Een stukje HW 101, de langste HW van de VS

Door Mattie de Viet - A long time ago

Hallo fans,

We plakken er vanuit een grauw en grijs Salem gelijk nog maar een klein verslagje achter. We hebben tijdens onze reis op een enkele dag steeds mooi weer gehad.
En nu een kletsnatte dag. Volgens onze info hebben jullie mooi weer. Fijn!
Voor iedereen veel succes met alle activiteiten en weer een hartelijke groet van
JaJaLeMa
 

Reisverslag 28 september:
van Crescent in Californië naar Sallem in Oregon

Om 10.00 uur rijden we de camping af, met grauw/grijs weer. Het spettert.
Temperatuur rond 15 graden. Een prima reisdag. We rijden vandaag een flink stuk over de HW 101. De langste High Way van de VS. Hij is 1800 km lang. Hij begint in Canada en loopt grotendeels langs de kust tot in Chili. We rijden vandaag van Crescent tot Florence over deze High Way.

Voor Apollo, in tegenstelling tot menig High Way die we afgehotst zijn, een prima weg. Het gaat regenen. Het kleurige zicht op de oceaan met mooi weer, zoals gisteren, is nu verwisseld voor veel nuances grijs en groen en een naadloos overgaan van zee in lucht. Ook dit is mooi.  De weersverwachting voor vandaag is regen en wind. Met regelmaat hebben we prachtig oceaan zicht. Vooral de klippen en grote solitaire rotsen in zee zorgen voor een afwisselend zicht. We drinken vandaag, uiteraard met oceaan zicht, winderige oceaan koffie in Apollo.

We kunnen lekker doorrijden. Weinig verkeer. Zeker geen vrachtauto’s. Het is een toeristisch gebied volgens de kaart. We zien het aan de vele hotels en RV parken. Het seizoen is  hier voorbij. Overal rust en volop plaats. Intussen is het droog. Het wolkendek gesloten. Grauw en grijs. We zien in verschillende baaien een groot aantal vissersbootjes dobberen. Volgens info  moet hier zalm en forel zwemmen. We zien veel aangespoeld hout in baaien en langs de vloedlijn van de oceaan. Een zwerm vissende lang snavelige vogels, die we niet thuis kunnen brengen. Prachtig zicht ze zo te zien zweven op het hoogste punt van een golf en dan een duik in het water te nemen…….pik ik heb je kleine vis!

We lunchen met zicht op een stukje van de Oregan Dunes. Door de storm zien we het zand stuiven. ’t Ja, zijn die duinen nu zo hoog als de info aangeeft? Die wij zien in ieder geval niet. Toegegeven het zicht is mooi. Sporen in het zand verraden de crossactiviteiten van quats. Doen ze op het Wekeromse zand ook! Het is alweer 15.00 uur als we onze reis voortzetten. Het regent voor de verandering. De regen zorgt ervoor dat het beboste landschap aan de kust in nevel gehuld raakt. Van Florence rijden we over HW 126 naar Eugene en vandaar over de Interstate 5 richting Salem.

Het landschap verandert weer langzaam. Als we in de buurt van Salem (de hoofdstad  van Oregon) komen, lijkt het of we door het Zuidhollandse  landschap rijden. Vlakke groene weiden en allerlei groentevelden rijden we voorbij. In stromende regen rijden we om 17.45 uur de Phoenix camping op in Salem. Jan heeft gelijk natte sokken als ’t ie op z’n besandaalsokte voeten naar buiten stapt om de elektriciteit in te schakelen. We hebben vandaag eigenlijk nog best redelijk weer gehad in vergelijk met de natte moesson van nu! Vanavond eten we spagetti.
Welterusten
 

 

 

 

 

 

Reacties

Chris en jannie A long time ago

Veel regen nu he. Die zeehondjes was wel een prachtig gezicht hoor. Hoe was de spaghetti? Weer een gezellig verslag om te lezen.

itie hobbel A long time ago

Goede reis verder met nog wat zonnige dagen.
Gr Itie

Marianne A long time ago

Hoi allemaal!
Weer bijgelezen na onze korte vakantie, en plaatjes gekeken, dus we zijn helemaal bij. Wat gaat die tijd snel om hè? De laatste week alweer. Geniet met volle teugen van de laatste dagen daar en met elkaar en een goede terugreis gewenst. Dat wordt weer wennen hier in NL, of wordt het na een touch and go Zwitserland?
Kortom, laat maar wat horen als jullie geestelijk en lichamelijk geland zijn.
Groeten vanuit superzonnig maar oostenwinderig Valburg, heerlijk herfstweertje....

Harry en Annette A long time ago

Even een vraag/opmerking! Na al dit moois, vinden jullie ons landje nu ook nog wel mooi? T'is anders hé!? Maar heeft toch ook wel zijn charmes! Blijf voorzichtig doen in en met alles. Nog een voorspoedige thuisreis gewenst. Dikke groet van ons

Wytze en Greta A long time ago

Dag reizigers, wat weer veel te lezen. Ja, zoals de anderen ook al opmerkten, denken ook wij, nl. hoe voelt het straks weer als je thuis bent. Jullie moeten vast heel erg afkicken na deze prachtige reis. Maar hier is het wel anders, maar ook mooi hoor. Nu nog maar even genieten van je laatste dagen met jullie trouwe Apollo.
Groetjes, Wytze en Greta

Wytze en Greta A long time ago

Oeps....het is nu 1 oktober en Amerika gaat "op slot" zoals het hier wordt genoemd. Gelukkig hebben jullie op je reis al vele Parken bezocht, maar helaas zul je nu voor gesloten Nationale Parken komen te staan. Ik duim voor jullie dat je er niet al te veel last van zal hebben. Ook voor jullie terugvlucht moet je blijkbaar uren uittrekken (als alles dan nog zo is als nu). we hopen dat het zal meevallen.Gelukkig heeft Apollo geen politieke trekjes en zal blijven rijden.
Nog een goede reis verder.
Groetjes, Greta en Wytze
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!