Hoog en droog in Seattle

Door Mattie de Viet - A long time ago

Hallo allemaal,

We zijn nu in Vancouver!  De regen heeft ons een bypass laten maken. Dat is te lezen in onderstaand verslag. Ook hier regent het! We zeggen weleens dat het in Nederland zo veel kan regenen. Nu, hier is het precies hetzelfde hoor!
We gaan onze laatste dagen in Vancouver volmaken. Waarschijnlijk ook nog met de Vieten familie.
Maar nu eerst het verslag van de afgelopen dagen.

Hartelijke groet en veel leesplezier.
JaJaLeMa
En weer bedankt voor zoveel reacties!

Reisverslag 20. Van Salem naar Seattle.

Tijdens voortdurende regenval verlaten we pas om 11.30 uur de camping. Temperatuur naar schatting niet boven de 15 graden. Dat is even wennen! Apollo’s olie wordt ververst omdat we  intussen meer dan 10.000 kilometer gereden hebben. En de Walmart wordt met een bezoek vereert. Voor vertrek hebben we de weerssituatie bekeken voor Mount St. Helens en Mount Rainier, omdat dit het laatste geplande bezoek in  de VS. is. Helaas!!!!!! Het ziet er voor de komende dagen t/m woensdag slecht uit. Info geeft aan dat er nu november weer is met storm.  De webcams van Mount Rainier laten een pak sneeuw zien op de parking van het visitors centrum. Mount St. Helens is ook dik in nevelen gehuld. Voor ons geen optie om er heen te gaan. Zonde van de kilometers en de tijd.

We stellen onze plannen bij  en rijden via Portland over de Interstate 5 richting Seattle. De voortdurende regenval, die voor de komende dagen is voorspeld. is geen uitdaging om andere buitenactiviteiten te onder nemen. We rijden door het groot stedelijk gebied van Portland, met z’n 12 geheel verschillende bruggen, die de Willamette en de Columbia rivier overspannen. Verschillende bruggen hebben zelfs 2 niveaus. Voor ons leuk om de Columbia rivier te zien. We hebben goed 4 weken geleden op het Columbia Isfield gestaan, waar we het gletscher poortje – het ontstaan van de rivier- van de Columbia rivier gezien hebben. Apollo wordt aardig op maximum rij snelheid gehouden. Dat schiet lekker op. Het is lekker druk op de interstate. Beslist geen saaie rit met een regen doucheurtje.Ìn Seattle, waar het  zachtjes regent, moeten we ondanks Trutta toch nog even zoeken naar  de camping. We vinden de KOA camping, die in Kent ligt! Seattle bestaat uit een flink aantal kleine plaatsen, die als wijken van Seattle aangeduid worden. We staan om 18.00 uur op het ons toegewezen plekje. Het blijft de hele avond kletteren. We springen over de plassen om naar de douches te gaan. Leuke gymoefeningen! Lekker warm met de kachel aan genieten we weer van onze eigen klaar gemaakte maaltijd. We besluiten om morgen Seattle onveilig te gaan maken..

Bezoek aan Seattle.

Tussen de buien door lopen we om 10.00 uur naar bus 180. Die brengt ons naar het vliegveld van Seattle.  Daar stappen we op de Light Rail – soort metro, na het kopen van een dagpas. Voor senioren spot goedkoop 1.75$. De rest betaald 5.75$. Ook niet duur. We rijden naar het eindppunt Wester Lake. Dat is een heel eind. We zitten dan ook een goed half uur in de Light Rail. Prima, droog en we zien een heleboel van de stad. Opmerkelijk dat Seattle zo groen is. De infrastruktuur is op het eerste oog, zeer ruim opgezet, in tegenstelling tot in San Fransisco. Daar zijn de straten smaller. Doordat het klimaat er voor zorgt dat hier heel veel en vaak regen valt is het niet voor niets zo groen. De Light Rail loopt vanaf International District-vroeger ChinaTown, onder de grond. Als we aan het eindpunt weer boven de grond komen is het zo waar even droog.

We lopen naar Pike Market Place. Dat is een grote overdekte non+food markt, waar de regionale waren worden verkocht. Volgens info wordt er zelfs met vissen gegooid als die verkocht zijn . Natuurlijk een toeristische trekpleister, zoals in Alkmaar de kaassessie een toeristische attractie is. Het zijn een aantal complexen op verschillende niveaus. Leuk om te zien. Zeker als het regent.

We wandelen vervolgens naar openbare bibliotheek Deze is ontworpen door Rem Koolhaas, een nederlandsche architect.  We zoefen naar de 10de verdieping en zakken langzaam naar beneden. Intussen zien bekijken we de constructie van het gebouw, de indeling en hoe mensen daarin functioneren. We krijgen een krant mee waar de bouwdetails van de bieb in vermeld staan.

We lopen door naar het Columbia Center. Dat is het hoogste gebouw van Seattle. Het telt 76 verdiepingen. Met de lift, 1x overstappen op de 40ste verdieping, zoeven we naar de 73ste verdieping. Daar is een uitzichtpunt, volgens onze info. Eenmaal op de 73ste onze tassen en jassen gedeponeerd, kunnen we na betaling, Seattle van alle zijden bekijken. We hebben zelfs een redelijk vergezicht. De bergen houden de wolken vast. Toch zien we af en toe wat sneeuwplekken tussen  de wolken. Achter het glas, vanaf de 73ste verdieping, is het uitzicht op de stad geweldig! Het is droog en de zon schijnt in het westen. In het oosten richting Mount Rainier, waar we eigenlijk heen wilden, hangt een dik grauw wolken pakket, waar hoogst waarschijnlijk regen uit valt. We zien de container- haven, de veerboten die naar verschillende eilanden varen. De Interstates die dwars door de stad kronkelen  en tot zover het oog reikt, een mix van bomen en huizen, rondom de baaien. Het centrum kenmerkt zich door hoogbouw, voornamelijk van glas. In Seattle, zijn o.a. Microsoft en Boeing gevestigt. Het is opmerkelijk rustig tijdens het uur dat wij hier doorbrengen. We verbazen ons erover. En dat op een plek die hoger is dan de Eiffeltoren en waar je heerlijk comfortabel binnen kunt zitten.

We drinken op de 40ste verdieping, hoge koffie met appelcake. Dat schijnt een favoriet van Seattle te zijn. Eenmaal weer met de voeten op straatniveau, winkelen we nog wat en rijden in een uur tijd,  met de Light Rail en de bus terug naar Apollo, die vandaag weereens even uit kon rusten. Al met al hebben we vandaag toch een leuke dag gehad en weer veel gezien, met af en toe een plensbui.

Het was een koude dag. We schatten dat het niet warmer was dan 12 graden. Gelukkig hebben we ons daar goed op kunnen kleden! Binnen in Apollo, is het behagelijk warm, want we hebben af en toe de kachel aan. Als besluit van de Seattle dag  eten we salade, boontjes, entrecote en aardappelkoekjes met een glaasje wijn!
Wat zijn we toch bofkonten!

 

 

 

 

 

                       

Reacties

Àart en Stijnie A long time ago

Al weer een schitterend verslag;heel leuk en bedankt
Groetjes ook aan JaJaLe

itie hobbel A long time ago

Hallo bofkonten,We hopen dat het nu weer droog is .
Nog veel plezier de laatste dagen.
Groeten Itie

Ria en Alex P. te Vlissingen A long time ago

Beste Nomaden,

Hartelijk dank voor jullie uitvoerig reisverslag. We hebben het met veel interesse gevolgd Mattie heeft er veel werk aangehad... maar met het voordeel dat het verslag nagenoeg klaar is aan het eind van de reis. Mocht er een tussenstop in het Zeeuwse worden gemaakt dan zijn jullie welkom in ons "nieuwe"
home.
Een goede terugreis!

Wil en Rob A long time ago

Jullie prachtige reis loopt bijna ten einde.
Mattie bedankt voor de uitvoerige verslagen en wij wensen jullie alvast een voorspoedige terugreis.

Jaap en Netty A long time ago

Je mag 'bofkonten' wel in hoofdletters schrijven hoor, want dat zijn jullie. Erg genoten van de verslagen. Nog een leuke laatste dagen van de vakantie gewenst en alvast een goede terugreis.

marco en jacobien A long time ago

nou nou, die Apollo die kan met pensioen! wat een kilometers heeftie er op zitten zeg!
Geniet nog even voordat je weer afscheid moeten nemen van em! misschien nog een paar fotos van het interieur?? zou leuk zijn, (oma was ook benieuwd hoe jullie bedden nu boven de bestuurder kan zijn!!)
Goede reis terug!!

Carine A long time ago

Ha nomaden jullie zijn precies op tijd weg uit de VS gezien de shutdown.
Ik wens jullie nog veel succes toe de komende dagen en een goede terugreis.
Groetjes,
Carine

Rose und Ernst, Antares A long time ago

Ihr habt bis fast zuletzt ein Riesenglück gehabt mit eurer Reise. Nun ist das Wetter etwas schlechter, der Winter naht. Die gegenwärtige Budgetsituation in den US ist für Touristen nicht angenehm. Zum Glück habt ihr vorher "fast alles" gesehen!!! Wir wünschen euch einen ganz schönen Abschluss eurer Reise und wir freuen uns auf die mündlichen Berichte.

André en Lies A long time ago

Hallo allemaal, jullie zijn op tijd aan de terugreis begonnen want de meeste parken zijn gesloten ivm.de shutdown.
En je ziet ondanks de regen is er nog genoeg te beleven! Er komt zoveel herkenning naar boven bij ons, we genieten van je verslagen. Heel goede terugreis toegewenst.

Hans en Christine A long time ago

Hallo "bofkonten"wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt, en een dag in Seattle is toch ook weer een belevenis , leuk een bibliotheek kan toch ook niet zo maar voorbij gelopen worden.
Mattie bedankt voor al je inspanningen voor dit mooie reis verslag, en wensen jullie een goede thuisreis!

Hans en Christine.

Jozien A long time ago

Beste nomaden, de weken zijn omgevlogen. Bedankt voor de uitgebreide verslagen van jullie prachtige reis! Geniet nog even aan de andere kant van de oceaan. En een goede thuisreis toegewenst.

Wytze en Greta A long time ago

Beste luitjes,
Ha, ha, jullie met je regen daar....bij ons is het echt prachtig najaarsweer, dus als jullie thuiskomen kom je waarschijnlijk in een heerlijk zonnig thuisland terug. Vrijdag een dipje, maar daarna weer beter weer. Dat maakt de overstap naar hier misschien iets gemakkelijker.
Maar ondanks de regen maken jullie er toch wel weer het beste van, lezen we. Zelfs reizen heel hoog de lucht in, wauw, dat is vast een geweldig spektakel. Wat een fantastische uitzichten zul je dan hebben gehad daar.
Dan is dit mijn laatste reactie en rest mij nog jullie alle vier een behouden thuisreis te wensen. Tot horens/ziens in Nederland.
Groetjes, Greta en Wytze.

Louis en Plonie A long time ago

Jullie nomadenreis zit er bijna op wat een prachtige verslagen en foto's bedankt voor al je inspanning en een goede terugreis gewenst

Ria Milhous A long time ago

Heeft JaJaLeMa al een afspraak met Apollo voor de Oostkust?
Bedankt voor de blog het was een mooi avontuur ook voor mij als thuisblijver.
goede reis naar huis
Ria

Chris en Jannie A long time ago

Mooi hoor, het uitzicht vanuit de hoge flat. Ik ga nog snel een verslag lezen.
Wat zal ik het missen, s'morgens even snel kijken wat ze nu weer beleefd hebben. Goeie reis verder.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!