Apollo en de Homo Sapiëns

Door Mattie de Viet - A long time ago

Best fans,

Helaas, worden dit mijn laatste onthullingen. Ik ben ruim 6 weken met mijn nomaden op stap geweest. Heb 10.500 kilometer gereden. Ben nu echt aan een beurt en vakantie toe! Mijn tanks moeten nodig gecleand worden, dat is hygiënisch van groot belang. Ik ben blij dat ik zoveel kilometers zonder problemen af heb kunnen leggen. Ik mag me gelukkig prijzen met 3 goede bestuurders, die me zoveel kilometers gereden hebben.
Ik begreep van de verslaggever dat er nog één verslag gaat komen over Vancouver. Nu dan weet u dat vast.

Ik waardeer het zeer dat mijn onthullingen zoveel reacties te weeg hebben gebracht.
Hartelijk dank daarvoor. Voor de laatste keer een hartelijke groet voor mijn fans, van Apollo uit Delta-Vancouver, mijn thuisbasis.Nog een laatste blik in mijn binnenste. 
Snik-ik ben maar blik!

Diverse nationaliteiten:

Zowel Canada als Amerika hebben een kleurige bevolking. Veel zwarte en witte mensen heb ik gezien. In de Amerikaanse Staten waar ik doorheen reed, wonen veel Indianen. In de grote steden vooral in San Fransisco wonen naast de zwart-witte bevolking ook veel mensen met Chinees bloed. In Seattle wonen zowel Chinezen, als ook Koreanen en Vietnamesen.en nog andere Aziatische groepen. In Vancouver –Richmond is een zeer grote chinese wijk met jonge en dynamische mensen.

Maten en modellen:

Ik hoorde mijn nomaden zeggen, dat ze in winkels kleding zien hangen met de maten XXXL. In Nederland schijn je dan naar een speciale winkel voor hele grote maten te moeten gaan. Vooral in Amerika, maar ook in Canada, koop je deze grote maten in iedere winkel. Vaak zijn de kledingstukken, vooral van die grote maten een beetje vormloos, zakkerig en kleurloos. Behalve de zakenlui, die in een Armani of Versace kostuum plegen rond te lopen met een ecco, mephisto of burrell aan de voeten, loopt “half” Amerika ha 2x, behalve Las Vegas, op joekels van gympen, met de meest verschillende fosforkleurige prints en fosforkleurige zolen. JaJaLeMa  hoorde ik het woord smakeloos uitspreken.  Kinderen zien er wat kleuriger uit. Gelukkig zagen ze in met name Vancouver, misschien omdat het een studenten stad is, wat meer kleur en gezellig geklede mensen.

Beleefd en stressvrij:

De mensen zijn erg aardig en behulpzaam. Mijn nomaden werden in winkels of waar dan ook uiterst welwillend en vriendelijk behandeld. Op straat stonden ze soms een plattegrond te bestuderen en vrij snel werd gevraagd of ze hulp nodig hadden. Ik hoorde ze zeggen, dat ze daar in dat, voor mij verre Nederland, nog wat van kunnen leren. Daar schijnt men lang niet altijd zo  behulpzaam en vriendelijk te zijn. In het verkeer is dat ook zo. Ik let daar natuurlijk altijd op tijdens het rijden, met name in een stad. Niks geen gebumperkleef of onverantwoord inhalen. Gewoon correct rijgedrag. Nu kan ik natuurlijk niet spreken over heel de VS. Maar ik spreek nu over de ervaringen in de staten Montana, Wyoming, Utah, Arizona, Colorado, Nevada, Californië, Oregon en Washington. Staan mijn nomaden op de bus te wachten, worden ze al snel aangesproken met de vraag waar ze vandaan komen. Blijkbaar vallen ze op (kleurige kleding?). Have a great day, daar besluit men mee. Dat schijnt in Nederland niet zo gebruikelijk te zijn, hoorde ik mijn nomaden zeggen.

Onderweg met iets te drinken:

JaJaLeMa waren zeer verbaasd over het consumerende wandel/loop gedrag van zowel Amerikanen als Canadezen. Lopen ze niet met een fles water of cola in de hand, dan hebben ze wel een beker koffie of warme chocolade, met deksel in de hand. Het maakt niet uit of ze in sloeber kleding of als zakenmens in een strak maatpak gekleed gaat. Of het een gewoonte is of dat men haast heeft? Mijn nomaden weten het niet.

 

 

 

 

Reacties

Chris en Jannie A long time ago

Bedankt voor het bijzondere verslag, Mattie je hebt het er maar druk mee gehad met dat schrijven, ik denk dat jij het ook vreemd zal vinden zonder te schrijven. Doe de Familie de groeten van ons,

Harry en Annette A long time ago

Ha JaJaLeMa, ook deze naam verdwijnt dan waarschijnlijk. Maar in Nederland zullen jullie vast heel vaak al jullie belevenissen doornemen en gedeeltelijk beleven met veel lachsalvo's. Pffff.... wat een hoeveelheid aan kilometers. Wij doen daar bijna een jaar over. Enneh... in Zwitserland vonden wij de mensen ook zeer behulpzaam en aardig. W.b.t. de kleding: van het ene uiterste in het andere uiterste dus. In Nederland zijn sommige mensen net kuddedieren. Iedereen wil zoveel mogelijk de mode nalopen. Ook weer niet positief te noemen. Maar Mattie super bedankt voor jouw/jullie mooie verslag. Fijn om het te mogen lezen. Veel goeds en een goede thuisreis hoor!! Hartelijke groet van ons.

Mijnie A long time ago

Leuk dat jullie bij het naderen van de terugreis naar Nederland nog een verslag zonden. Apollo heeft veel beleefd en jullie in die zes weken met zoveel kilometers ook. Vooral de manier waarop je het beschrijft is steeds weer spannend. Dank voor het meebeleven! Goede terugreis en groet voor jullie alle vier.

Annemarie A long time ago

Ha Nomaden,

Het was leuk al jullie belevenissen te lezen. Suc6 met het inpakken en een goede terugreis!

Daan en Carolien A long time ago

Apollo je hebt inderdaad vakantie en een cleaning verdiend!
Het was leuk om de verslagen over de belevenissen van jou en JaJaLeMa te lezen. Goede thuisreis! Hartelijke groet voor jullie allemaal.

itie hobbel A long time ago

Jullie hebben heel wat gezien en Apollo heeft zich keurig gedragen.Nu een goede terug vlucht toegewenst.Wij kunnen niet op je moeders verjaardag zijn .Zarah hoopt dan haar eerste verjaardag te houden.
Jammer.Groeten Itie

Pieter en Ellen A long time ago

Bedankt voor het ´meereizen´, succes met de boel weer uitpakken en opruimen thuis! Tot op oma d´r verjaardag!

Janny(Jane) & Wim(Bill) A long time ago

Mattie, thank you for writing this blog. We have thoroughly enjoyed travelling along with you through your blog. We look forward to hearing if you were able to meet up with Dickie & Harold and Betsy while you were back in Vancouver.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!