Van Seattle naar Vancouver

Door Mattie de Viet - A long time ago

Hallo allemaal,
Vanuit Rhenen nog 2 verslagen, die door tijdgebrek niet meer in Cannada gemaakt konden worden. Mocht u soms de blog doorscrollen en zien dat er foto's zijn vervangen door het logo van Tioga, dan komt dat omdat ik er foto's heb afgehaald. Het maximum aantal foto's is 100.
Hartelijke groet JaJaLeMa

Dinsdag 1 oktober 2013. reisdag van Seattle-Kent naar Vancouver.

We slapen uit en na de gebruikelijke vertrekrituelen rijden we om 10.30 uur in de regen van de KOA camping. We gaan onze USA dollars opmaken!!!!!!!!!!! Lekker gevoel als je je geld mag opmaken! We willen de dollar  vodjes niet meenemen over de grens naar Canada en zeker niet naar Nederland. De dollars  worden o.a. omgeruild voor kleding. Apollo krijgt z’n laatste USA infuus, dat is hier immers beduidend  goedkoper dat in Canada. En nu op naar de grens.

Tussen de buien door zien we de zon. De bomen zijn opmerkelijk groen. Van echte herfstkleuren is nog geen sprake. Apollo heeft het weer prima naar z’n zin, als ’t ie lekker snelheid kan maken. Zo zoeven de nomaden de laatste paar honderd kilometer door het Amerikaanse landschap van Washington. Om 15.00 uur staan we al bij Blaine aan de Amerikaans-Canadese grens. Onze visa worden geïnd. Vragen als, hoe lang blijven jullie in Canada/Vancouver en is het een directe vlucht naar Amsterdam, zijn snel beantwoord. De kentekenplaat wordt genoteerd. Die zit bij de meeste auto’s alleen achterop  de auto. Na zo’n 5 minuten rijden we weer op Canadese grond. Nog even bij het Visitors Center info voor Vancouver sprokkelen. Die hadden we al bij aankomst gesprokkeld. Je weet maar nooit, misschien horen of zien we nog iets nieuws. Op naar de Safeway, want we moeten nog wat inkopen doen voor de laatste paar dagen. En dan naar onze laatste camping: Burnaby Cariboo in Burnaby bij Vancouver. Daar komen we aan met  regen om 16.45 uur. Het is een “behaagde” camping: iedere plek heeft aan weerskanten een thua haag. Dat vraagt veel onderhoud. Maar er is daardoor wel privacy. En we hebben nog steeds regen!

We maken vandaag voor 2 dagen groentenprut zodat we morgen, na een lange dag Vancouver,  laat,  maar snel kunnen eten.  We zijn benieuwd of we morgen de de Vieten familie nog gaan zien. Dickie en Harold zijn uit Saskatoon onderweg naar Vancouver en hopen morgen aan te komen. Betsy en Dennis zitten al in Vancouver bij hun dochter Lisa.
We hebben nog een behagelijke avond in Apollo met kachel aan. Morgen gaan we Vancouver bekijken.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!