laatste dagen met de camper.

Door Hans van Hees - A long time ago

 

En we zijn weer online….

Vrijdagmorgen op tijd eruit, s ’nachts best koud geweest dus s ’morgens  de kachel maar even aan. Eerst de big stump trail gelopen maar dat was vrij eenzaam en langer dan we dachten, dus zijn we op een gegeven moment maar omgedraaid. Vervolgens zijn we naar de sherman tree gereden, een heel stuk drukker daar. Een behoorlijk imposante boom die sherman tree. (Zie foto’s.)  In dat gebied stonden overigens heel veel van die sequoia’s . daarna zijn we verder naar beneden gereden maar er was veel oponthoud vanwege wegwerkzaamheden.  We zijn toen doorgereden naar lake Kaweah bij het plaatsje Lemon Cove. Daar was het lekker  warm, een mooi plekje uitgezocht met uitzicht over het meer. Er wordt hier volop gevist en gezwommen door de lokale mensen die met hun caravan en het hele huishouden een heel weekend blijven staan. S ’avonds stookt hier in de USA  bijna iedereen een kampvuur. Ziet er heel gezellig uit in het donker over zo’n camping.

Zaterdag lekker uitslapen en nog een halve dag hier aan het lake Kaweah genieten. S’middags zijn we naar het plaatsje Coursegold gereden, vlak voor Yosemite park. Hier zijn we op een KOA camping gaan staan met Wi-Fi. (1 uur).

Zondag zijn we naar Yosemite park gegaan, ook weer een hele mooie route om te rijden, je wil op een gegeven moment bijna bij alle parkeer plaatsen stoppen om foto’s te maken en van het uitzicht te genieten. Het valt niet te beschrijven zo mooi dat het is,  watervallen die van honderden meters naar beneden vallen. Je kunt wel merken dat dit een echte toeristen trekker is, alles is hier netjes in orde en berekend op veel mensen. Eerst een rondrit gedaan in een soort vrachtwagen met oplegger met zitplaatsen, deze rijdt langs alle bezienswaardigheden zoals de tunnel tree, door deze enorme boom liep tot 1969 een weg waar auto door reden. In 1969 is de tunnel tree omgevallen.  Op het eind van de middag de camping opgezocht (north pines), en het was maar goed dat we deze 4 maanden van tevoren gereserveerd hadden, alle campings midden in Yosemite  waren vol. Hier in Yosemite zitten dus ook beren, maar het valt op dat de rangers hier er veel serieuzer mee bezig zijn. Je krijgt als je je aanmeld ook meteen foto’s te zien van auto’s die zijn opengebroken door beren.  Bij de ingang van de camping hangt een brief met het aantal incidenten  met beren van de afgelopen weken. Dat waren er dus 5. En toch slapen heel veel mensen hier gewoon in een trekkerstentje.       

Maandagmorgen zijn we een stukje terug gereden naar Glacier Point. Ook weer een hele mooie rit, maar als je eenmaal boven aankomt is het uitzicht spectaculair. (zie foto’s).  S’middags hebben we nog een korte trail gelopen vanaf de camping. s ’avonds lekker bbq en een kampvuur gemaakt, maar het leek meer op een rookgordijn haha.          

Dinsdag de laatste dag in de camper. Om 9 uur zijn we weggereden uit yosemite, daar hadden we wat langer willen blijven want er is zoveel te zien. Maar ja, woensdag moet de camper schoon en wel ingeleverd worden in San Francisco. We staan nu op een 65km. van S.F. op camping Maple Leaf RV resort in Morgan Hill. Een hele keurige camping met de beste sanitaire voorzieningen die we tot nu toe gezien hebben. Hier maken we de camper schoon en pakken we de koffers weer in. Morgen camper inleveren en dan nog 2 dagen in een hotel midden in San Francisco.     

groeten Hans & Astrid

Reacties

Lian A long time ago

jammer dat de tijd zo vliegt als je het zo leuk hebt, maak er nog een paar leuke dagen van.jullie kunnen in ieder geval terugkijken op een geweldige reis nog veel plezier en goede terugreis xxx lian

Jan v/d Bleek A long time ago

Hans,Astrid. Wat een belefenis,prachtig. See you in holland in the village Dongen. Jan.

ome jan A long time ago

goede reis terug
pas op de beren
hele mooie reis
groetjes ome jan

Kim A long time ago

Whahaha ik zie nu pas de foto's :P

Ilse en Jos A long time ago

Hoi Astrid en Hans
Het lijkt of jullie al heel lang weg zijn, zo voelt het. wij wensen jullie een hele prettige reis terug en horen wel wanneer jullie thuis. groetjes Ilse en Jos
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan