We zijn er!

Door Hans en Marian - A long time ago

Gisteren een lange reisdag. Allereerst natuurlijk naar Jeffrey gereden die ons, samen met Anneke, heeft weggebracht naar Schiphol. Nog bedankt Jef!

 

 

Op schiphol waren we snel door de douane waardoor we veel tijd over hadden om te winkelen. Maar eigenlijk waren we daar ook snel klaar mee. Toen maar naar de gate. We vertrokken op tijd en de vlucht was aangenaam. Bij de landing op JFK dachten we dat het mis ging omdat het vliegtuig bijna dwars op de landingsbaan terecht kwam, waarschijnlijk vanwege de harde wind. Vervolgens naar de douane waar een enorme rij stond. Dit duurde zeker een uur. De douanier was overigens aardig en Marian was zichtbaar opgelucht. Om 17.00 uur stonden we bij de koffers en vervolgens weer een lange rij voor de laatste controle. Toen door de menigte van de afhalers naar de airtrain die ons naar de metro bracht. Omstreeks 18.30 uur waren we midden in Manhatten! Wat een stad en dat samen met het lawaai van toeterende auto's, en sirene's van politie en ambulance een overweldigende ervaring. Nu nog even met de bus naar Newark. Ieder kwartier zou die bus stoppen maar het was zo enorm druk dat het een uur en een kwartier duurde voordat deze arriveerde. Mensen die stonden te wachten en een vliegtuig moesten halen waren behoorlijk gestresst. We waren op weg naar het hotel en zo'n extra uur ging snel voorbij, er was voldoende te zien. Na 45 minuten kwamen we aan bij het vliegveld Newark en weer met een airtrain en hotelbusje arriveerde we uiteindelijk om 21.00 uur in het hotel. We waren inmiddels, gerekend vanaf het vertrek van huis, 19 uur onderweg geweest. Het was 3 uur midden in de nacht in NL. Na een heerlijke hamburger en salade zijn we om 23.00 gaan slapen.

 

Vanmorgen werden we om 4.30 uur wakker. Klaarwakker! TV gekeken en een lekkere douche genomen. Amerikaans ontbijt eieren en spek. We kunnen er weer tegen aan.

 

Opvallend hoe aardig de mensen hier allemaal zijn. En dat voor een stad. Voorbeeld: Bij het verlaten van het metrostation was er geen lift of roltrap. Spontaan bood een man aan te helpen en heeft een koffer naar boven getild. In 1e instantie schrokken wij hiervan maar het was eigenlijk direct duidelijk dat er niets te vrezen viel.

 

We zitten nu in de lobby van het hotel te wachten. Tussen 10.00 - 11.00 uur worden we opgehaald door de verhuurder van de camper. De 1e stop wordt Intercourse waar we 2 dagen op een rustige (zeg maar saaie) camping staan om te onthaasten. En morgen zijn we natuurlijk 25 jaar getrouwd.

 

Tot spoedig.

Reacties

Betsy Bronsgeest A long time ago

Nou al heel wat meegemaakt zeg. Veel succes toegewenst en alvast de felicitatie voor jullie 25e trouwdag.

Groet vanuit schiedam

anneke sebel A long time ago

Nou Nou wat een verhaal, en wat een heeeeeeeeele lange reis.
Wat een stad he je kijkt je ogen uit. Nou lekker uitrusten de komende dagen. Geniet ervan en morgen een fijne dag. Liefs Anneke

Isabella Andries A long time ago

He Hans was die piloot niet van nature een dwarsligger? Dit soort piloten landen altijd zo haha.Morgen een fijne dag met jullie trouwdag we nemen er een op jullie gezondheid salute. groetjes xx

debbie nick en shannon A long time ago

Leuk om te lezen, zo zijn wij ook een beetje op vakantie. Hele fijne dag morgen en gefeliciteerd.

Liefs ons

theo en loes A long time ago

wat een leuk verhaal en wat een belevenis zeg, leuk hoor.
Heb je moeder al gebeld en zal dit uitprinten dan kan ze het ook lezen
Ook een hele fijne en leuke trouwdag 25 jaar nou dat is niet mis hoor
liefs van ons Oom Theo en Tante Loes

Bert Houweling A long time ago

Nou dat is al een hele ervaring and it's only just begun!
Zelf ben ik er nog nooit geweest dus ik geniet van jullie verhaal.
Maak er wat moois van and have a good time.

Roel, Stella en Saskia A long time ago

Van harte gefeliciteerd met jullie 25-jarig huwelijk. Geniet van jullie reis!!!!
Groetjes Roel,Stella en Saskia
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.