Adirondack en Lake Placid

Door Hans en Marian - A long time ago Adirondack en Lake Placid. Gisteren, dinsdag 4 juni, zijn we van de prachtige camping bij Herkimer, NY, het natuurgebied de Adirondack ingetrokken. Zo'n 250 km door bossen, langs meren (Indian en Tupper) gereden en zo nu en dan een dorp. Veel onderweg gestopt om te genieten van het natuurschoon en de rust. Weer goed opgelet tijdens de rit i.v.m. overstekend wild want dat loopt hier genoeg. Beren op de weg hebben we in ieder geval niet gezien! De foto's en de video van deze rit geven weer hoe mooi het daar is. Het was in ieder geval zeer indrukwekkend. In Lake Placid hebben we boodschappen gedaan bij de Hannaford Supermarkt en voor de wijn bij de Liquor Store. Wijn wordt in de staat New York niet in de supermarkt verkocht. Volgens de verkoper zou het vannacht gaan vriezen. Wel handig om te weten i.v.m. de wateraansluiting van de camper die kan bevriezen. Die gaat er dan maar voor de zekerheid af. In het stadje veel verwijzingen naar de Olympische winterspelen van 1932 en 1980. Het draait hier allemaal om de (sportieve) toerist. Heel geniepig stond er beneden aan een heuvel een agent met laser de snelheid te meten van het verkeer dat afdaalt. 20 mph is de maximale snelheid daar in het stadje. Wij gingen de tegenovergestelde richting, de weg omhoog, dus hebben er geen last van gehad. De KOA camping ligt zo'n 15 km buiten Lake Placid, en hoe kan het anders, midden in de bossen. Dus het was lastig manouvreren op de camping met de camper om niets (bomen) te raken. Tot op heden is dat goed gelukt. We doen het rustig aan, vooral bij het achteruit rijden. Ook nu weer vriendelijk ontvangen op de receptie van de camping en voor de zekerheid navraag gedaan of er de laatste tijd nog beren op de camping gespot zijn. De laatste beer is 3 jaar geleden gezien en daarvoor 7 jaar geleden. Kans is dus minimaal dat we een beer gaan zien. We hebben een wandeling gemaakt langs het riviertje grenzend aan de camping. Het riviertje stroomt behooorlijk en er zijn wat kleine watervallen. We zitten hier midden in een enorm bos dus voor de veiligheid het wandelpad gevolgd dat uiteindelijk dood liep. Dus rechtsomkeer en weer terug naar de camper. Vuur aangemaakt van hout dat we onderweg langs de weg hebben gekocht. Gewoon 4 dollar in een soort van vogelhuisje gedeponeerd en een gesorteerd pak hout ingeladen. Niemand gezien. Vandaag, Woensdag 5 juni, een rustdag en we zijn precies op de helft van deze tocht. We gaan lekker relaxen en de route van morgen en de overige dagen bepalen. We liggen nog steeds voor op schema dus kunnen er gerust een dag aanplakken daar waar wij het leuk vinden. Tot op heden bevalt het ons enorm goed en genieten we van de natuur, de rust en de vriendelijke mensen. Het eten (ontbijt en avondeten) kopen en bereiden we zelf in de camper. Vinden we altijd nog het leukst en het smaakt gewoon heerlijk en is met alle verse ingredienten gezond. Doei.

Reacties

Peet en Mag A long time ago

Hoe vreemd is dat toch dat het bij jullie middag is en hier avond. Jullie vervelen je in ieder geval niet, zo te lezen. Wij hebben nu gelukkig eindelijk al een paar dagen mooi weer! !
Nou ik zou zo zeggen.....geniet lekker....voorzichtig en tot schrijfs.
Groetjes
Peet en Mag

Lieke en Peter lempens A long time ago

Hebben jullie onze voetstappen niet gezien, wij waren afgelopen oktober in Lake Placid en hebben de houten beer ook gezien. Jammer dat jullie nog geen beren hebben gezien, eng maar wel gaaf hoor als je op afstand blijft.
Wij genieten van jullie verhalen en iedere dag kijken of er weer een nieuw verhaal is. Want wat is het mooi daar en rustig, ga lekker verder genieten.

Lieve groet Peter en Lieke

Hans en Marian New England A long time ago

Het is inderdaad vreemd dat tijdverschil. Maar gelukkig is het bij jullie nu ook wat beter weer.
En helaas Lieke en Peter geen beren gezien.

Betsy Bronsgeest A long time ago

Heerlijk zeg in de bossen en natuur,dit zou je toch altijd wel willen zeg, maar wie weet win je wel een grote prijs en leef je als een God in Amerika.
Nou jullie hebben het naar je zin zo te horen en genieten voor tien. Mischien is dit het volgende doel voor het familie uitje?

Groet, Betsy

anneke sebel A long time ago

Hoi hoi ,nou ik geniet van jullie verhalen en foto s. En als familie uitje zie ik dit wel zitten. Ik heb een prijs in de postcode loterij. en jawel een bak ijs, dus daar komen we nog niet ver mee. Maar we blijven dromen. Liefs Anneke

Thea en Wim A long time ago

Ach als ik het allemaal zo zie krijg ik heimwee en geniet er dubbel van. Ik hoop dat jullie nog een beer in de verte zien, wel dat je dan binnen bent natuurlijk hahahaha. Nou verder genieten maar weer en de groetjes

Wim en Thea

Debbie de Geus A long time ago

Weer heerlijk om te lezen...groetjes van ons xx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.