Freeport, Maine 2e dag

Door Hans en Marian - A long time ago Freeport, Maine zaterdag 7 juni. Het regende gisterenmiddag en dit duurde tot vanmorgen 10.00 uur. En niet zo'n beetje ook. Gelukkig stonden wij vrij hoog en hebben er geen last van gehad. Vanmorgen heerlijk uitgeslapen tot 09.00 uur. Het is hier op de KOA camping heel goed geregeld. Het is allemaal perfect schoon. Misschien zijn wij nog teveel tent kampeerders en gaan wij trouw naar het toiletgebouw. Douchen in de camper hebben we nog niet gedaan. Rond 12.00 uur naar Freeport vertrokken op slechts 15 minuten rijden van de camping. Bleek een soort Valkenburg te zijn met veel dagjes toeristen. Wederom heel veel winkels met uitverkoop. We hebben er totaal zo'n 4 uur gelopen voordat we aanschoven voor de lobsterROL. Dus nog geen hele kreeft gegeten maar verse stukken kreeft in een 'rol'. Heerlijk was het. Voor vanavond hebben we gegeten en gedronken. Bij Starbucks koffie gedronken en een praatje met een Amerikaan van Engelse afkomst. Hij had een Porsche uit 1959 gekocht voor 2000 dollars en was er enorm trots op. Hij had ook, net zoals veel mensen die we hier ontmoeten, een Nederlanse vriend of kennis. We horen dat de mensen hier echt vriendelijk zijn en dat het niet 'gespeeld' is. We moeten er gewoon van genieten. En dat hebben we gedaan. In Freeport hebben we, tot op heden, de meest stoere politieauto gezien. Verlaagd, zwart, zwarte velgen die enigzins uitsteken, en groot. We hebben er maar geen foto van genomen want de agent zat er nog in. Terug op de camping hadden we buren. Een stel met 3 meisjes. Veel vragen over waar we vandaan kwamen en hoe we het hier vinden. Omdat we ons kampvuur niet hebben branden de vraag 'waarom?' Omdat we er niet aan toe zijn gekomen te hout te kopen. Spontaan wordt er een doos hout gegeven. Weigeren heeft geen zin. Accepteren en de fik erin. Mensen zijn hier echt aardig.

Reacties

anneke sebel A long time ago

Hoi hoi vakantiegangers.
Nou jullie genieten volop, ontzettend leuk. En Hans je kan ontzettend leuk schrijven, een verborgen talent. Heel veel plezier
Liefs Anneke

Rob A long time ago

Hey Hans en Marian,

Net op mijn werk ( druk druk) alles bekeken en gelezen. Gaaf. Maar die Grizzly heb ik nog niet gezien op de foto's. Ha Ha. Prettige dagen en tour ze.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.