Het is bijna voorbij

Door Hans en Marian - A long time ago Vrijdagochtend 21 juni We hebben 3 1/2 dag New York achter ons. Wat een stad! We hebben ontzettend veel gedaan en gezien. Maar de stad overtreft alle verwachtingen. En dan hebben we alleen Manhanttan gezien vanaf het zuidelijkste punt t/m Harlem en daar dan weer een fractie van. De foto's passen niet meer op de I-Pad, dus die plaatsen we morgen als we thuis zijn.

We hadden 2 dagen een pas voor een 'hop-on / hop-of bus' en 2 dagen een pas om alle atracties te bezoeken. Dat was nog lastig kiezen met zo ontzettend veel mogelijkheden. Maar de vaartocht langs Manhattan en het vrijheidsbeeld, het uitzicht van het Empire State Building, de Rockettes, fietsen door Central Park, 9/11 Memorial, Chinatown en Little India (naast ons hotel in Jersey) waren, naast alle andere bezienswaardigheden en winkels, toch wel geweldig om te beleven. De metro en PATH-train hebben we ook dagelijks gebruikt. Maar we hebben ook veel gewandeld en veel mensen ontmoet op straat. Nooit hebben we ons onveilig gevoeld maar we waren wel alert op zakkenrollers. Zwervers zijn er maar veel minder dan we hadden verwacht. We hebben gisteren nog de weg gevraagd aan, wat later bleek, een thuisloze man. Hij was zeer beleefd en we hebben hem getrakteerd op een stuk pizza met drankje. Volgens hem zal God ons belonen met een mooi plekje in de hemel (als dat maar niet te snel komt).

Nu, vrijdagochtend, zijn we de koffers aan het pakken. We moeten om 12.00 uur van de kamer en worden om 13.00 naar Newark gebracht. Het vliegtuig vertrekt om 17.50 uur en we komen rond 7.30 uur aan op Schiphol. We hebben een geweldige vakantie gehad en heel veel gezien en beleefd. Zeker een ervaring om niet te vergeten. De V.S. is een mooi land met veel natuur en zelfs cultuur maar ook een land met grote tegenstellingen. Met werk en een goede gezondheid is het hier geweldig. Maar werkloos of ziek (zonder goede verzekering) dan is het hier 'ieder voor zich' en is er beperkte opvang. Armoede hebben we dan ook vaak gezien. Mensen zijn hier aardig (vooral buiten de stad). In New York is dit wisselend van oprecht belangstellend tot zakelijk. Maar nergens onbeschoft of agressief.

De reacties van jullie hier op het blog vonden we ontzettend leuk om te lezen. Bedankt hiervoor!

Nou wie weet volgend jaar een reisje maar dan door het Westen van de V.S., of het Zuiden.

Vanaf morgen, zaterdag, weer in de buurt. We horen of zien jullie dan weer! Kijken we ook weer naar uit!

Reacties

Thea Wim A long time ago

Nou wij hebben ook genoten hoor van jullie verhaal en wensen jullie een veilige thuisreis en zien jullie weer gewoon in de straat.


Liefs Wim en Thea

Debbie A long time ago

Goede reis en idd tot gauw. Jullie zullen een hoop te vertellen hebben.

Oom theo en tante Loes A long time ago

Bedankt voor elke dag een verhaal en belevenissen die jullie hebben opgedaan in Amerika.
Wij zullen het missen, maar wij in Zoetermeer zullen nog vele en leuke verhalen te horen krijgen.
De foto reportage vonden wij ook erg leuk om alvast te zien.
Marian en Hans wij wensen jullie een fijne reis terug in ons heerlijke Zoetermeer.
En weer thuis komen is zeker ook zo fijn hoor.

Liefs van ons Oom Theo en tante Loes.

diny cor A long time ago


welkom thuis

en rust lekker uit.
alles komt weer terug, als je thuis ben.en dagen moe
van alle indrukken
tot gauw knuffels tante Diny oom Cor
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.