Naar Yosemite National Park

Door Henk en Gea - 14-05-2013 05:22

10 mei: Naar Yosemite National Park.

Voordat we van Coyote Valley vertrekken reserveren we alvast een plekje voor de laatste nacht. Deze camping ligt op een mooie afstand van Road Bear Camperverhuur, zodat wij de laatste dag in alle rust de camper kunnen opruimen en op tijd kunnen terugbrengen. Dan gaan we tegen half negen op weg. Het eerste stuk is niet echt leuk, een stuk 5-baans snelweg en daarna over rustiger, maar slecht onderhouden wegen, door dor grasland met enorme veeteelt bedrijven.

Na een tijdje komen de bergen van Sierra Nevada in zicht. De omgeving wordt mooier en bergachtiger. We drinken koffie en tanken de camper ook nog even vol, want benzine wordt richting het Yosemite National Park schaarser en een stuk duurder. Als we in de buurt van het NP komen moeten we echt klimmen, maar dat kan onze camper met een 10 cilinder en 6,8 liter motor wel aan. Al rijdt hij dan net 1 op 4!!

De omgeving wordt steeds mooier, we rijden een tijd langs een snel stromende, soms kolkende rivier, de Merced. De diezelfde rivier hebben wij een kampeerplekje gereserveerd op camping North Pines. Op de toegangsweg stuiten we op een stenen 'poort', hoe hoog en breed was de camper ook al weer?? Past achteraf gemakkelijk!! Bij de ingang van het NP kopen we een 'paspoort' die geldig is voor de meeste parken die we willen bezoeken. Een enkele entreekaart voor het park kost al $20 per auto en een paspoort die een jaar geldig is kost $80. Dus dat kan al snel uit. Halverwege de middag komen we op de camping aan. Geweldig! De camping ligt precies tussen de bekende hoge rotsen Half Dome en El Capitan. We krijgen bij de ingang van de camping instructies vanwege de beren, dus alle afval in de daarvoor bestemde afvalbakken die bearproof afgesloten worden. We moeten zelfs een handtekening zetten dat we de instructies gehad en begrepen hebben. Tentkampeerders mogen geen etenswaren in de tent bewaren, zelfs de eventuele kruimels in de auto moeten opgeruimd zijn. Maar omdat wij in een camper zitten hoeven wij de locker niet te gebruiken.

We hebben een mooi plekje aan de rivier en gelukkig stroomt hij hier niet zo hard want dat zou 's nachts alleen maar op de blaas werken. Elk plekje heeft een eigen picknicktafel en een vuurplaats en 's avonds is het hier aardedonker en muisstil.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan