Van Yosemite NP richting Death Valley

Door Henk en Gea - A long time ago

13 mei: Van Yosemite NP richting Death Valley.

We zijn vanochtend al op tijd vertrokken, het wordt een lange rit. Op 11 mei was de Tiogapas open gegaan voor verkeer, dus dat treffen we. Van de ene kant wel jammer dat we de hele dikke, hoge bomen bij de zuid uitgang van het NP nu missen, maar de Tiogaroad is heel mooi!!

De camping was op 1200 m hoogte en de pas op ruim 3000 m, dus een hele klim met de camper, maar meer dan de moeite waard. We stoppen op verschillende plekken om van het uitzicht te genieten, zoals bij Olmsted Point en Tenaya Lake.

Als we de pas over zijn dalen we weer langzaam af en doemt het Mono Lake voor ons op. Heel apart, azuur blauw en heel zout water. Vier maal zouter dan de oceaan. Hier zien we ook de Tufa's, een soort kalkzuilen die onder water ontstaan doordat er zoet water met opgelost calcium omhoog borrelt door het zoute water heen gaat. Bij Bishop tanken we de camper maar weer vol, want de rit door de bergen heeft heel wat benzine gekost en morgen willen we door Death Valley, dus dan moet de tank wel volzitten. Henk koopt er nog een hoed met rand, want zijn zwarte pet is wel erg warm.

Eind van de middag komen we aan op camping Boulder Creek bij Lone Pine, niet zo ver meer van Death Valley. Het is hier wel ontzettend warm, vanochtend nog in de sneeuw op de pas en nu wel rond de 35 graden. Maar we hebben gelukkig schaduw van een boom(pje) en eigenlijk zit het hier, met een windje, best wel lekker en we hebben dus weer eens WiFi, dus verslagen en foto's worden geplaatst.

 

PS: Peter (14 mei) gefeliciteerd met je 50-ste verjaardag!!!

Reacties

margret A long time ago

prachtige foto's! En wat kun je het allemaal mooi omschrijven. Fijn dat het zulk mooi weer is.Kijk alweer uit naar jullie volgende berichtje en foto's. Geniet er lekker van, en groetjes

Wim A long time ago

Prachtig, vooral de foto van mirror lake is erg mooi.

margret A long time ago

p.s. Anouk is door naar de finale :)

Debby A long time ago

Prachtig
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!