Death Valley

Door Henk en Gea - 15-05-2013 04:05

14 mei: Death Valley

Op camping 'Boulder Creek' is 's ochtends tussen 7 en 9 uur 'Free coffee and homemade muffins', dus wij zitten om kwart over zeven al aan de koffie met maar liefst twee muffins, heerlijk ontbijt!!

Daarna gaan wij op weg naar Death Valley. Het is rustig op de weg en nog niet zo warm. Wij dachten dat Death Valley laag lag, maar we moeten eerst nog behoorlijk klimmen en dan weer een heel eind afdalen. Het is nog wat bewolkt, dus de zon is niet zo fel. We hadden al verschillende dingen opgezocht die we graag willen zien maar nu blijkt dat wij lang niet overal mogen komen met onze giga camper, jammer dus. Bij de ingang van het Death Valley NP staat een mooi welkoms bord. Er stoppen net twee Italiaanse dames en Henk vraagt of hij ze samen op de foto zal zetten bij dat bord. “ja, graag en dat willen jullie zeker ook wel” is hun reactie.

We stoppen even bij de 'Harmony Borax Works', rond 1885 werd hier borax-erts gewonnen en borax geproduceerd. Als we tegen half twaalf bij Furnace Creek komen merken we dat de muffins verteerd zijn en we eigenlijk wel hele erge trek in koffie hebben, een vroege lunch dus maar. Op een informatiebord zien we dat het dan al 43!! graden is, maar er staat wel een hele harde wind. Die wind maakt het besturen van zo'n grote vierkante bak wel moeilijk. Bij 'Badwater Basin', het laagste punt van Noord Amerika (86m beneden zeeniveau), stappen we weer uit voor wat foto's. Verderop links van ons zien we de mooi gekleurde bergen van 'Artists Palette', maar de weg daarheen mogen we weer niet met de camper inrijden. We rijden een hele tijd langs het droge zoutmeer en hier in het dal waait het steeds harder, wat Henk het sturen wel erg moeilijk en vermoeiend maakt.

Ineens staat er een coyote langs de weg. Ik vraag Henk te stoppen zodat ik een foto kan maken. Het beestje kijkt ons aan, loopt een eindje met de camper mee alsof het wil zeggen: “pak de camera maar, ik poseer wel even”.

Het is maar goed dat de benzinetank zo goed als vol zat, want met die steile wegen en de harde tegenwind was heel wat brandstof nodig. Uiteindelijk logeren we nu op camping 'Lakeside RV park” bij Pahrump, niet ver van Las Vegas. Schitterend aangelegd rond een meer. De camping is onderdeel van een casinocomplex (we krijgen een kortingscoupon...) maar wat we ervan gezien hebben trekt ons dat niet echt.

Vandaag doen we voor het eerst de airco in de camper aan.

Reacties

margret 15-05-2013 10:57 {{button-11953}}

Wij doen de kachel maar weer eens aan!
Bofkonten. Veel plezier!

Henriette 15-05-2013 17:29 {{button-11963}}

De coyote ziet er op de foto erg schattig en lief uit, ik weet niet of hij dat in werkelijkheid ook is. Blijven jullie hier een paar nachtjes ?


Tini Fokkens 15-05-2013 19:55 {{button-11973}}

Hoi Henk ( en Gea), wat leuk om te lezen wat jullie allemaal al gedaan hebben. Ook mooie foto's! Geniet er van!
Tini

Juliette 15-05-2013 20:27 {{button-11975}}

Leuk om jullie zo te volgen, en dan die mooie foto's...!
Prachtig...!
Veel plezier nog...!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan