Hoover Dam en Valley of Fire

Door Henk en Gea - 16-05-2013 06:02

15 mei: Hoover Dam en Valley of Fire

We hebben allebei eigenlijk toch geen zin in de kitsch en drukte van Las Vegas, dus laten we die stad letterlijk en figuurlijk links liggen.

Vlakbij Las Vegas ligt de Hoover Dam, een grote stuwdam in de Colorado River. Henk wil daar graag kijken. Voordat we het complex op mogen wordt de camper eerst grondig geïnspecteerd; alle bagageluiken moeten open en zelfs in de camper wil de security man een kijkje nemen. We hebben gelukkig geen explosieven aan boord, dus we mogen doorrijden. Hoewel het er enorm druk was vonden we toch vlot een ruime plek voor onze RV.

's Middags rijden we verder door naar de Valley of Fire. Deze roodbruine zandsteen formaties zien er met de middagzon schitterend uit. Heel vroeger woonden hier de Anasazi indianen en zij hebben op de rode zandsteenrotsen mooie rotstekeningen (petroglyphs) gemaakt.

We willen morgen door naar Zion National Park. Reserveren is niet (meer) mogelijk, alleen first-come-first-serve. Dus 'fingers-crossed' en vroeg op!

Reacties

Wim 16-05-2013 07:06 {{button-11991}}

Jullie reisverslag leest als een spannende roman. We halen vanavond de moeder van Gea op haar vakantie zit er weer op.
Groeten uit Annen.

Marjolein Citroen 16-05-2013 12:10 {{button-12001}}

Ha Henk en Gea,

wat een heerlijke verhalen om te lezen en de foto's zijn zelfs nog beter!! Ik hoop dat jullie succes hebben met de tickets voor het Zion National Park! Veel plezier..
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan