Capitol Reef

Door Henk en Gea - A long time ago

20 en 21 mei: Capitol Reef National Park

20 mei: Na weer een koude nacht vertrekken we al vroeg van de camping bij Escalante. Om 8 uur gaat de supermarkt open en wij staan dan ook al voor de deur. Aan tweede Pinksterdag doen ze hier kennelijk niet. We willen graag weer een paar dagen op een natuurcamping staan, dus moet de voorraad weer wat aangevuld worden.

De hele weg naar Capitol Reef NP is een Scenic Road. Het landschap is heel gevarieerd. Het verbaasd ons dat we nog steeds weer moeten klimmen, op een gegeven moment zien we een bordje waarop vermeld staat dat de pas waar we over rijden 9600 ft hoog is, dus 2926 m.

Als we het NP binnenrijden, passeren we alle bezienswaardigheden, om maar zo snel mogelijk bij Fruita Campgroud te komen, dan hebben we de meeste kans op een kampeerplek. Om 10.20 uur zijn we er en er zijn dan nog 5 plaatsen (van de 71) vrij, geluk gehad dus! Ook hier weer $10 in een envelopje in een brievenbus doen en een kaartje aan de paal bij het kampeerplekje. Fruita Campground ligt in een gebied waar van oudsher veel fruitboomgaarden door de Mormonen zijn aangelegd zijn, heel apart zo'n groene oase midden in de woestenij van Utah. Naast de camping ligt het Gifford House, een historisch Mormoons huisje dat te bezichtigen is en waar ook streekproducten worden verkocht. Wij halen er een lekkere pie en een notenkoek, die heerlijk smaken bij de koffie.

En natuurlijk gaan we weer aan de wandel! De campgroundhost wijst ons wat mooie routes vanaf de camping. We lopen eerst naar de wand met rotstekeningen, de Petroglyphs, en gaan vervolgens via de Cohab Canyon trail weer terug richting camping. Halverwege de trail buigen we af naar de 'Fruita overview', een aardige klim, maar het uitzicht is uiteindelijk mooi. En natuurlijk lopen we op de terugweg zoals gewoonlijk weer verkeerd. Na wat heen en weer gewandeld te hebben pikken we de route weer op. In eerste instantie wilden we hier maar een nacht blijven, maar we hebben besloten er nog een extra te blijven. Het ligt hier zo mooi in een dal, maar wel afgelegen tussen hoge bergen, dat zelfs de telefoon geen ontvangst heeft.

21 mei: We rijden eerst het dal weer een eindje uit zodat Henk weer bereik heeft met zijn telefoon. We hadden namelijk gehoord dat het bij Arches NP en Mesa Verde NP heel druk is, dus willen we voor de komende nachten een campingplekje telefonisch reserveren en dat lukt. Dan doen we in een supermarktje nog een paar boodschapjes en rijden we dan door het dal om alle bezienswaardigheden te zien waar we gisteren in de haast aan voorbij gereden zijn. Vandaag worden er geen grote afstanden gewandeld. Allerlei rotsformaties hebben mooie namen gekregen, zoals Chimney Rock, lijkt inderdaad op een schoorsteen. Egyptian Temple en The Castle zijn ook als zodanig herkenbaar.

Als we 's middags op de camping terug zijn, halen we nog een heerlijk homemade ijsje bij het Grifford House. Het is inmiddels flink warm geworden, en het sneeuwt weer eens.... zaadpluisjes afkomstig van populieren op de Fruita Campground. 's Avonds maken we een kampvuurtje. Dit is het echte kamperen!

Reacties

Leo A long time ago

Hallo Henk en Gea,
Nu weet ik eindelijk waar Joshua Tree te vinden is. Wel een hele gave camper. Adembenemende vergezichten van sneeuw en ijs, mooi!. Nog veel plezier.
Groet Leo.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!