Mesa Verde NP

Door Henk en Gea - A long time ago

23 en 24 mei: Mesa Verde National Park

Nadat we de tank weer vol benzine hebben, ja, onze grote jongen lust heel wat, gaan we richting Mesa Verde NP.

Het landschap ziet er nu heel anders uit dan we gewend zijn; een hoogvlakte met groene weilanden en akkerbouw. Er staat een hele harde wind, wat het rijden heel vervelend en vermoeiend maakt, want onze vierkante bak vangt nogal wat wind. Op een gegeven moment denk Henk dat hij een tornado voor ons ziet; we zijn in Amerika toch? Maar het is de schaduw van een vliegtuigstreep tegen de fel blauwe lucht, ha ha.

We herinneren ons dat de wijn die we in Californië in een supermarkt gekocht hebben op is en gaan in Cortez nog even naar een supermarkt. Maar hier in Colorado mag in de supermarkt alleen light bier (dus minder dan 3,5% alcohol) verkocht worden. Wijn, gewone bier en sterke drank alleen in speciaal zaken, de 'Liquor Stores'.

Tegen de middag zijn we bij het Visitor Center van Mesa Verde NP. We regelen voor de volgende dag al vast een wandeling met een ranger naar 'Cliff Palace', een vroege nederzetting van Anasazi indianen en krijgen verder nog wat informatie. De toegang tot het NP is vanaf vandaag tot en met het weekend gratis vanwege de feestelijke opening van het nieuwe Visitor Center.

Morefield Campground, waar we twee dagen zullen blijven is vrij uitgestrekt. We mogen op 3 aangewezen loop's met kampeerplekken een vrij plekje uitzoeken, en met een naamkaartje aan een paaltje geklemd het als de onze rekenen. We vinden een mooie ruime plek, lekker beschut en met een vuurplaats/BBQ. Die is voor ons dus!!! Als Henk met zijn GPS een waypoint wil aanmaken ziet hij dat we op 2400m hoogte zitten. Dat wordt vast een koude nacht, terwijl het 's middags erg warm is. We lopen nog even (5 km kris kras omhoog) naar 'Sunset point' voor het mooie uitzicht.

Als we lekker met een glaasje (e.d.) bij de camper zitten komen er twee Mule Deer (langoor herten) aangewandeld, lekker etend van de jonge eikenblaadjes. Heerlijk op hun gemak alsof wij helemaal niet bestaan.

Terwijl ik dit schrijf steekt Henk het kampvuur aan, daar kunnen straks de steaks, die al in de marinade liggen, op het rooster gegrilled worden. Na het eten gaat Henk nog even op zoek naar Wifi ontvangst, het zou er moeten zijn, misschien in de buurt van de receptie (ruim 20 min. lopen). Aan het eind van onze 'Ute-loop' ziet hij een groep van ca. 10 Mule deer.

24 mei: Als we binnen (want het is nog koud 's ochtends vroeg) aan het ontbijt zitten komt vlak voor de camper een groepje hertjes één voor één in de benen. Ze rekken zich eens heerlijk uit en beginnen ook aan hun ontbijt. Het lijkt er op dat een groep vlak naast onze campsite heeft geslapen.

Na het ontbijt vertrekken we met de camper naar het verzamelpunt (ca. drie kwartier rijden) waar we de ranger treffen voor de excursie bij 'Cliff Palace', het grootste complex grotwoningen van de vroegere Anasazi indianen. Hij kan het heel leuk en enthousiast vertellen en het complex van 800 jaar oud ziet er nog erg mooi en indrukwekkend uit. Onderweg naar Cliff Palace zijn we nog op verschillende punten gestopt, o.a. het hoogste punt met een brandweer uitkijkpost (2613 m) en het Chapin Mesa Museum. Na de excursie en de lunch rijden we zelf nog een toeristische route met allerlei historische bezienswaardigheden.

Wanneer we terug zijn bij de camping blijven we 'beneden' vanwege de WiFi zodat direct het verslag en de foto's weer geplaatst kunnen worden en eventuele telefonische reserveringen. Voor de komende dagen is het wat onzeker wat betreft telefoon- en Wifi ontvangst. Ook gaan we even uitgebreid douchen, want op de camping zelf is alleen een wc en een koud waterkraan en in de camper is douchen een beetje behelpen, wat aan de krappe kant (luxe probleem).

Dan nog even de afvaltanks legen en schoon water aanvullen en klaar is Kees! (eigenlijk Henk)

Reacties

Juliette A long time ago

Jaloers...!
Kom nu maar terug, het is mooi genoeg geweest zo...!
Jullie kaart is op MKA ook al aangekomen.

margret A long time ago

Wat leuk hertjes naast de deur, jullie zitten echt midden in de natuur.Zo te lezen hebben jullie al zóveel gezien en jullie zijn net op de helft! Zal best weer wennen zijn zo tussen de Drachtenaren.Maar eerst nog maar even verder genieten.Bij ons heeft 't 2 nachten gevroren!Straks kunnen we weer schaatsen,ha,ha. Groetjes

Nienke A long time ago

Nog niet zat van die gekke amerikanen? ;) haha Enjoy!!!

Henriette A long time ago

Kampvuur, BBQ, koud water douche, hertjes rond de kampeerplek. Dit is het echte kampeerders leven, SUPER!!

Jantje A long time ago

Onder het genot van een kopje thee bij h en w geniet ik van jullie prachtige foto's en verhalen en verlang naar jullie thuiskomst .
Groetjes Jantje

Gea A long time ago

ha, ha, moeder gaat digitaal!! Leuk dat je ook even een berichtje plaatst. Dit is weer eens wat anders dan SMS-en. We vermaken ons nog steeds heel goed, het wordt wel drukker op de camping want de amerikaanse scholen krijgen nu vakantie. Over anderhalve week zijn we weer terug hoor.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!