Monument Valley

Door Henk en Gea - A long time ago

25 mei: Monument Valley

We zijn weer vroeg uit de veren en zien één van de hertjes aan onze BBQ snuffelen. Gisteravond was er in het amphitheater op de camping een concert van de plaatselijke brassband, ze moeten nog wel even wat meer oefenen volgens ons, maar ze deden hun best.

De weg naar Monument Valley ging lekker vlot, we brunchen met koffie en pancakes bij de 'Navajo Twin Rocks bij Bluff. Al snel zien we de karakteristieke bergen van Monument Valley in de verte.

Henk had vanochtend de camping gebeld, maar reserveren was niet nodig, er is altijd wel plaats, zeiden ze. Maar als we ons melden blijkt de camping vol te zijn en krijgen we een plekje over de “over-flow”, een gravelterrein aan de rand van de camping. Achteraf hebben we hier meer privacy dan op de camping zelf denken we. We rijden eerder die middag het Monument Valley Navajo Tribal Park in. Het plan was om met een 4x4 Navajo Tour mee te gaan, maar een prijs van $56 p.p. voor anderhalf uur in een overvolle jeep rond gereden te worden was ons iets te gortig. Op iets meer afstand zien we de bezienswaardigheden zelf ook wel. Van het geld dat we hiermee besparen gaan we heerlijk uit eten. Volgens de Navajo Tribal wet mag er in het Navajo Reservaat geen alcohol verkocht worden, dus nemen we bij het eten een glaasje water en fris. Het restaurant bevindt zich bij de Lodge, waar zich verder ook het Trading Post museum en het huisje waar de westernfilmster John Wayne verbleef tijdens de opnames van de film “Stagecoach”.

Reacties

Wim A long time ago

Dit is het echte wilde westen, wat zou ik graag eens met die postkoets een ritje maken!

Debby A long time ago

Wow,wow,wow, wat wordt dit toch een mooie reis!!!!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!