Route 66

Door Henk en Gea - A long time ago

28 mei: Route 66

We hebben vandaag een stukje van de historische Route 66 gereden, van Williams tot Kingman. Vanaf Grand Canyon Village rijden we in zuidelijke richting naar het stadje Williams. Vanuit Williams loopt sinds 1901 een spoorlijn naar Grand Canyon, zodat toeristen niet 10 uur in een postkoets hoefden te reizen. In Williams staat nog een oude locomotief waar we wat foto's van maken.

Dichtbij Williams rijden we de historische Route 66 op, maar we zien jammer genoeg nergens de originele Route66-bordjes langs de weg om daarmee op de foto te gaan. In Seligman pauzeren we en kijken daar een beetje rond. We zien veel souvenirwinkeltjes met daarvoor klassieke auto's uit de jaren 50. Alles ademt hier Route 66 en overal poppen van Elvis, Marilyn Monroe, etc. Bij de Roadrunner Cafe eten we wat en gaan weer op weg.

We waren van plan om te overnachten bij Peach Springs, maar we zagen dat dit dorpje in een Indianenreservaat ligt, en met Monument Valley in ons geheugen hadden we beiden geen zin in allerlei indianentoestanden. Het is nog vroeg in de middag dus rijden we door naar Kingman. Een oud mijnwerkers annex spoorwegstadje. Onderweg halen we de trein in die in Seligman stond te wachten. Het blijkt een lengte van zeker een kilometer te hebben met voorop 5 locomotieven, en aan het eind nog eens twee duwende loc's.

We parkeren onze camper op de Blake Ranche RV Park & Horse (!) Motel. We blijven ons verbazen met wat voor enorme touringcar-grote RV's die amerikanen onderweg zijn. Om de haverklap draait er een (minimaal) 40-voeter met een SUV aan de trekhaak het terrein op. Van onze Amerikaanse buurman in Moab hoorden we dat die dingen wel 600.000 dollar kosten. We hebben er heel veel van gezien.

Gea had vandaag niet zo veel inspiratie, dus Henk heeft zich opgeworpen als tekstschrijver.

Reacties

Henriëtte A long time ago

Het einde komt in zicht, volgens mij gaan jullie nog naar een NP, jullie zullen wel moe zijn van al die indrukken, nog heel veel plezier in Joshua tree NP,en Henk jij schrijft ook leuk hoor!

Gea A long time ago

De plannen worden iets aangepast, we gaan niet meer naar Joshua Tree NP. We merken dat ons tempo wat lager komt te liggen en die bomen hadden we al in Death Valley gezien. We gaan nu in etappes boven Los Angeles langs richting de kust en dan Hw 1 langs de kust naar San Francisco. 5 juni moeten we de camper weer inleveren voor 10 uur 's ochtends.

Margret A long time ago

ooh mooi langs de kust! Is toch de grote oceaan?
Kan me voorstellen dat je indruk moe begint te worden.En dan is een rustig uitzicht op zee heel mooi. Heel veel plezier daar,en je weet het: als je naar San Francisco gaat moet je een bloem in je haar doen. Henk ook!!! En...we willen foto's daarvan zien. Groetsels

Henriette A long time ago

dus dat wordt niet meer naar Hollywood?

Gea A long time ago

Nee geen Hollywood, wij hebben niet veel zin in de stad want dan zou er weinig tijd overblijven voor de Hw 1 (weg langs de kust van Los Angeles naar San Francisco) en dat moet juist zo mooi zijn. Soms moet je keuzes maken.

Margret: een bloem blijft niet in Henk z'n haar zitten, misschien achter zijn oor
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!