Calico Ghost Town

Door Henk en Gea - A long time ago

29 mei: Calico Ghost Town / Barstow

Even een raadseltje vooraf: We kamperen midden in de woestijn en worden toch zeeziek, ra, ra, hoe kan dat??? Het waait hier namelijk zo ontzettend hard dat de camper constant staat te schudden. We dachten dat we hem aardig beschut hadden neergezet, maar we hebben hem net verplaatst met de 'kop' in de wind, zo staat het wat stabieler.

We hebben onze plannen gewijzigd, de vaart is er bij ons een beetje uit. We gaan niet meer naar Joshua Tree National Park, maar gaan vanuit Kingman in etappes richting de kust, net boven Los Angeles langs.

Ons einddoel voor vandaag is het vlak bij Barstow liggend oud mijnwerkersdorpje: Calico Ghost Town. In 1881 werd het dorpje gesticht vanwege de rijke zilver- en boraxmijnen, vervolgens verlaten, maar later in oude glorie gerestaureerd.

Omdat wij even vlot door het grootste deel van de Mojave Desert willen rijden, nemen we de snelweg en niet de Route 66 die hier ongeveer evenwijdig aan loopt. Het is een saai en kaal stuk snelweg en ik 'vermaak' me met het tellen van de treinwagons van die hééééle lange treinen die we regelmatig langs zien komen. De langste van vanochtend heeft 117 wagons, allemaal 2 zeecontainers hoog, en met 5 locomotieven ervoor.

Oh ja, nu zien we wel tornado's, zogenaamde 'Dust Devils'. Het waait hier erg hard in de Mojave Desert waardoor er allerlei kleine stoftornado's ontstaan van ongeveer 20 meter hoog. Ziet er wel grappig uit en doen wat denken aan het tekenfilmpje van The Tasmanian Devil.

Bij Calico Ghost Town is ook een camping en we besluiten daar te blijven staan, we hebben dan al behoorlijk wat mijlen door de woestijn afgelegd. Als we bij de ingang van het Ghost Town vragen of we ook kunnen kamperen, krijgen we het antwoord: zoek maar een plekje uit, vanavond komt er wel iemand even afrekenen. Als naar ons idee de camper netjes staat gaan we het mijnwerkers dorpje bekijken.

Begin van de avond vinden we het toch wel heel erg schudden en draaien de camper een kwartslag, dat zit nu een stuk rustiger. Nu de airco maar aan, want het is wel erg warm binnen.

Reacties

margret A long time ago

Hey gringo's,geniet nog maar even van de warmte.Thuis kunnen de kachel en de gebreide sokken weer aan!Hopelijk genieten jullie nog volop. Wat kunnen jullie leuk verslag doen. Ik kijk elke dag of er weer iets nieuws op staat. Groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!