Terug naar de kust

Door Henk en Gea - 01-06-2013 22:45

31 mei: Terug naar de kust.

Het contrast kan bijna niet groter: de ene nacht kamperen we in de Mojave woestijn en is het 's nachts oorverdovend stil en koud!! De volgende nacht kamperen we bij de stad Bakersfield en dendert er regelmatig een goederentrein vlak langs de camping, zo'n héééle lange met een oorverdovend lawaai, maar kunnen we wel lekker lang buiten blijven zitten!! We slapen dus maar met oordopjes in en slapen lekker.

Het laatste stukje richting de kust voert langs heel veel fruit- en wijnbouw gebieden en kilometers amandelboomgaarden. Dit stuk van Californië ziet er heel vruchtbaar uit. Na een tijdje zien we de Grote Oceaan opdoemen en draaien we de bekende Pacific Coast Highway 1 op, één van de mooiste wegen van de wereld, zegt men. We willen graag weer een rustige en eenvoudige camping en treffen bij San Simeon een soort gemeente camping. Eén ingang voor twee kampeerterreinen, de ene heel eenvoudig en de andere met iets meer faciliteiten. We kiezen voor de Washburn Primitive Campground, de naam zegt het al: primitief, dus alleen wc, vuurplaats en picknicktafel. Dit hebben we het liefst! Het ligt op een heuvel en we kunnen tussen de bomen door de oceaan zien en horen hem ruisen op de achtergrond. Als we 's avonds na de zonsondergang aan zee terugkomen lopen naar ons plekje is het al snel aardedonker, alleen de kampvuurtjes zo hier en daar geven wat licht.

Reacties

Henriette 01-06-2013 23:03 {{button-12670}}

Op de kaart zie ik dat jullie alweer dicht bij San Francisco zijn, dus de bloemen maar vast in jullie haar gestoken? Handig die picknicktafels op de campings, dat moesten ze ook eens op de Franse campings doen. Nog veel plezier aan de kust!

Gea 02-06-2013 05:50 {{button-12675}}

Ja, die picknicktafels zijn super handig. Volgens mij hebben we ze op elke camping gehad. Niet alleen op de 'boscampings', maar ook op de grotere bij een grotere plaats. Je ziet hier ook bijna alleen maar campers of koepeltentjes op de campings, dus niet zoals we in Frankrijk gewend zijn, waar soms een half huishouden meegenomen wordt. Het is mooi aan de kust, maar wel een erg koude wind. Het water is meer geschikt voor ijsberen en pinguins, dan voor mensen. We hebben vanmiddag zeeolifanten gezien!

Margret 02-06-2013 12:47 {{button-12701}}

Ha ha staat prachtig die bloemen in jullie haar.Mooie foto!
Fijn dat jullie zoveel plezier hebben en ook zoveel meemaken.
Heel veel plezier nog, X

Debby 02-06-2013 18:10 {{button-12711}}

Haha, mooie foto's vooral die laatste, flower power!
Bijna aan het einde! Wanneer komen jullie ook alweer precies terug naar ons Friesland?

Henk 03-06-2013 02:31 {{button-12734}}

Hallo Debbie, we landen vrijdag 's ochtend op Schiphol. Het wordt een lange vlucht met een tussenlanding in Houston.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan