Terug naar de kust

Door Henk en Gea - A long time ago

31 mei: Terug naar de kust.

Het contrast kan bijna niet groter: de ene nacht kamperen we in de Mojave woestijn en is het 's nachts oorverdovend stil en koud!! De volgende nacht kamperen we bij de stad Bakersfield en dendert er regelmatig een goederentrein vlak langs de camping, zo'n héééle lange met een oorverdovend lawaai, maar kunnen we wel lekker lang buiten blijven zitten!! We slapen dus maar met oordopjes in en slapen lekker.

Het laatste stukje richting de kust voert langs heel veel fruit- en wijnbouw gebieden en kilometers amandelboomgaarden. Dit stuk van Californië ziet er heel vruchtbaar uit. Na een tijdje zien we de Grote Oceaan opdoemen en draaien we de bekende Pacific Coast Highway 1 op, één van de mooiste wegen van de wereld, zegt men. We willen graag weer een rustige en eenvoudige camping en treffen bij San Simeon een soort gemeente camping. Eén ingang voor twee kampeerterreinen, de ene heel eenvoudig en de andere met iets meer faciliteiten. We kiezen voor de Washburn Primitive Campground, de naam zegt het al: primitief, dus alleen wc, vuurplaats en picknicktafel. Dit hebben we het liefst! Het ligt op een heuvel en we kunnen tussen de bomen door de oceaan zien en horen hem ruisen op de achtergrond. Als we 's avonds na de zonsondergang aan zee terugkomen lopen naar ons plekje is het al snel aardedonker, alleen de kampvuurtjes zo hier en daar geven wat licht.

Reacties

Henriette A long time ago

Op de kaart zie ik dat jullie alweer dicht bij San Francisco zijn, dus de bloemen maar vast in jullie haar gestoken? Handig die picknicktafels op de campings, dat moesten ze ook eens op de Franse campings doen. Nog veel plezier aan de kust!

Gea A long time ago

Ja, die picknicktafels zijn super handig. Volgens mij hebben we ze op elke camping gehad. Niet alleen op de 'boscampings', maar ook op de grotere bij een grotere plaats. Je ziet hier ook bijna alleen maar campers of koepeltentjes op de campings, dus niet zoals we in Frankrijk gewend zijn, waar soms een half huishouden meegenomen wordt. Het is mooi aan de kust, maar wel een erg koude wind. Het water is meer geschikt voor ijsberen en pinguins, dan voor mensen. We hebben vanmiddag zeeolifanten gezien!

Margret A long time ago

Ha ha staat prachtig die bloemen in jullie haar.Mooie foto!
Fijn dat jullie zoveel plezier hebben en ook zoveel meemaken.
Heel veel plezier nog, X

Debby A long time ago

Haha, mooie foto's vooral die laatste, flower power!
Bijna aan het einde! Wanneer komen jullie ook alweer precies terug naar ons Friesland?

Henk A long time ago

Hallo Debbie, we landen vrijdag 's ochtend op Schiphol. Het wordt een lange vlucht met een tussenlanding in Houston.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!