Pacific Coast Highway 1

Door Henk en Gea - A long time ago

2 juni:

Vanuit San Simeon hebben we de Pacific Coast Highway 1 gereden naar het noorden. Eigenlijk is het mooier om hem te rijden in zuidelijke richting omdat dan alle 'View Points' aan de rechter kant zijn. Er wordt gezegd dat de Pacific Coast Highway 1 tot de mooiste wegen van de wereld behoort en hij is inderdaad heel erg mooi. Hij slingert langs de steile klippenkust, soms echt heel dicht langs het water, dan weer heel hoog langs de kust en soms weer wat verder landinwaarts. We stoppen op heel wat parkeerplekjes om van het uitzicht te genieten. Bij één van die uitzichtpunten ligt een hele kudde zeeolifanten op het strand. Ze zien er niet uit, want ze zijn behoorlijk aan het vervellen, maar wel heel indrukwekkend.

We rijden door tot net ten noorden van Monterey en kamperen daar op een camping aan de duinen bij het plaatsje Marina. We lopen zo de camping af, de duinen over en maken een korte strandwandeling. Maar het is hier nogal koud, de watertemperatuur is het hele jaar geschikter voor ijsberen en pinguïns dan voor mensen. De stevige wind over het water maakt het niet echt behaaglijk (15 graden 's middags). Met het openbaar vervoer gaan we zondag naar Monterey, van oudsher een vissersdorp. Nu nogal toeristisch met op de Fisherman's Wharf geen visverwerking meer, maar restaurantjes en souvenirwinkeltjes, wel gezellig en lekker! Later op de middag wandelen we nog de 'Path of History', een route langs allerlei historische huizen en gebouwen. De zon laat zich vandaag niet zien, de zeemist blijft hangen en maakt het nogal kil. Het vlees dat al in de marinade ligt voor op de BBQ gaat de koekenpan maar in.

Morgen wordt het wat warmer en dan willen we de 17-Mile-Drive nog rijden. Een leuke route over het schiereiland van Monterey langs mooie plekjes en bekende golfterreinen (Pebble Beach).

Reacties

Henriette A long time ago

Misschien nog een balletje slaan met Tiger Woods?

Alide A long time ago

Wat een mooie reisverslagen.Geniet nog van de laatste dagen......en dan....een goede reis terug naar nu inmiddels ook zonnig Nederland.groetjes, Alide
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!