17-Mile-Drive

Door Henk en Gea - A long time ago

4 juni: 17-Mile-Drive

Onze laatste toeristische activiteit! Voordat we naar onze laatste camping gaan, rijden we de 17-Mile-Drive, ook wel de goudkust van Californië genoemd. Dit is een hele mooie route langs de kust van het schiereiland van Monterey. Het is 's ochtends eerst nog erg nevelig, dus we gaan niet al te vroeg weg, pas na 10 uur rijden we weg en hopen dat de zon wat meer kracht krijgt. Inderdaad wordt het tegen de middag wat lichter in de lucht en gaat de zon al snel schijnen. Bij de Pacific Grove beginnen wij met de route. Aan de rechter kant hebben we steeds mooie uitzichten over de Pacific en aan de linker kant zien we verschillende golfterreinen, waaronder het bekende Pebble Beach. We rijden vlak langs de kust, waar de golven woest tegen de rotsen slaan en op de Bird Rock, een grote granietrots zien we zwarte aalschovers en zeemeeuwen samen met een robbenkolonie zitten. Het laatste stuk van de 17-Mile-Drive slingert langs de Spanisch Bay en hier wonen duidelijk ontzettend rijke mensen, enorme luxe huizen. Vandaar dus de naam 'Goudkust van Californië'.

We verlaten de 17-Mile-Drive en rijden naar onze laatste camping bij Morgan Hill. Dit was tevens de allereerste van de vakantie, een uurtje rijden van San Francisco. Dan is het tijd om de camper op te ruimen en van binnen netjes schoon te maken. Woensdag voor 10 uur moet hij terug zijn bij de verhuurder en dan worden wij door hun naar het hotel bij de luchthaven gebracht. Donderdag in alle vroegte vliegen we weer terug, met een tussenlanding in Houston, naar Nederland waar wij vrijdagochtend tegen half negen (NL-tijd) zullen landen.

We kijken terug op een bijzondere en zeer geslaagde vakantie in het zuidwesten van de VS. Hoewel hij eerst erg groot leek waren we toch snel gewend aan het rijden met onze 'RV'. We hebben ongeveer 3000 mijl gereden.

Reacties

Wim A long time ago

Het zal voor ons wel wennen zijn als we niet meer dagelijks reisverslagen kunnen lezen, het was erg leuk om jullie te volgen! Het is inmiddels eindelijk zomer geworden in Nederland dus kom maar weer thuis.

Henk A long time ago

Nu we hier bijna weg zijn (de camper is schoon) hebben we alvast ook de zomer in gepakt om mee te nemen naar Nederland ;-)
Nog één dagje onder de luifel en in het zwembad chillen in Morgan Hill en dan morgen de boel inleveren, naar ons laatste hotel op SF airport en dan hup naar huis.

Henriette A long time ago

Ik wens jullie een goede reis huiswaarts, en bedankt voor jullie leuke reisverhalen, was elke keer weer boeiend om te lezen. Nu ga ik ' s ochtends maar gewoon weer de krant lezen.

Debby A long time ago

Zomer is hier ook begonnen! Het zal wel weer even wennen zijn om in ons kikkerlandje te zijn

Leo A long time ago

Henk zei op 04-06-2013 om 19:33

Nu we hier bijna weg zijn (de camper is schoon) hebben we alvast ook de zomer in gepakt om mee te nemen naar Nederland ;-)
Nog één dagje onder de luifel en in het zwembad chillen in Morgan Hill en dan morgen de boel inleveren, naar ons laatste hotel op SF airport en dan hup naar huis.


DAT WERD TIJD !!!!!!!
je collega's.

John en Rona A long time ago

Goede reis terug en we zien elkaar dan zondag in dr888
Wij hebben het hier ook heerlijk in Lombez,25 graden en volop zon,genieten dus,
Bedankt voor jullie reisverslagen ,waren we ook een beetje in de VS

Margret A long time ago

Henk en Gea, wij wensen jullie een hele goede vlucht en dank dat jullie de zon al vooruit hebben gestuurd.
Dank voor de interessante verhalen en mooie foto's.

Groetjes en tot gauw, Henk en Margret
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!