Na week 1

Door Tamara Hagenaars - A long time ago

Hoi Luitjes,

 

Na een week hebben we weer een internetverbinding-kje kunnen leggen, dus typen we onze belevenissen van de afgelopen week. Vanuit het Europees-aandoenend Vancouver met leuke cafe's en restaurantjes zijn we aan onze route van drie weken gestart. Met zo'n 20 graden, dus slippers en t-shirts aan, in de grooote camper van CruiseCanada gestapt. Via Hope zijn we richting Revelstoke gereden. Erg gave bergen met besneewde toppen aan de horizon komen inzicht. We rijden dwars door Glaciers National Park door naar Banff (waar de kerstspecial van all you need is love is opgenomen...;)).

T rijden met de camper gaat goed. Al issie wel een beetje groot. Soms vergeet Ronald ff dat ie met een huis rijd ipv met zn Seatje over de A17. Tot we berg op gaan, dan staan we meer geparkeert dan dat we vooruit komen.

Het is een lekker temperatuurtje, maar toch zijn ivm de nog liggende sneeuw niet alle hikingtochten geopend en zijn nog niet alle campings met de soms wat benodige faciliteiten geopend. Dit betekent regelmatig kamperen op een parkeerplek zonder stroom, doorspoelWC en douce. (en WiFi) Ag ja.... 
Maar dit maakt wel dat we (Ronald uiteraard in korte broek)  een mooie wandeltocht door de sneeuw kunnen maken (Met soms een onverwachtte verzakking erin tot aan je kruis...)

Vandaag zitten we in Jasper. De dag begon guur, koud en regenachtig, maar voor ons kan hij al niet meer stuk. Op weg hier naar toe onze eerste 2 beren gespot!! Een bruine en een zwarte. Wat gaaf!! Daarnaast gister bijna een Big Horn Sheep van zn hoefjes gereden. Die stond rustig midden op de weg zn avond maaltje te nuttigen.

Morgen gaan we naar Magline lake, Spirit Island. Vandaar uit rijden we door naar Wells Gray, op naar naar het Noorden (Prince George en Prince Rupert).

Hopelijk vinden we in de tussentijd nog een internetverbinding-kje.

Veel liefs van ons 2,5!

Zoals jullie lezen, hier gaat alles helemaal tip top goed en wij vermaken ons wel!!

Reacties

Gerry en Jos A long time ago

Wat is het daar mooi! Ik heb de omgeving van Jasper gezien
GEWELDIG ziet er koud uit. Hier net Hemelvaart op de camping achter de rug. De drank zorgde voor de nodige warmte dus vakantie geslaagd. Ook Jazz in Breda was een ervaring met die koude wind. Jullie lezen het, hier is het nog steeds guur en geen spoortje van een zomer te bekennen.
Veel liefs vanuit Sprundel X X X

Tante Maria A long time ago

Harstikken leuk dat jullie zo genieten.Was die Big Horn niets voor aan het spit? Een beetje link met die beren in de buurt.Jullie dag begon al net zo koud als hier lees ik wel.Verder gaat hier alles oke
Geniet nog verder van jullie mooie reis en tot schrijfs.
Liefs Tante Maria en Ome A3 xx

Wendy A long time ago

Haai!

Oh wat klinkt het allemaal geweldig! Heb je al nader kennisgemaakt met de Canadezen? Vertel ze dat je uit Nederland komt, ze hebben hier geheid familie wonen en voor je het week ben je twee uur verder en ga je met een levensverhaal van een wildvreemde de camper weer in. En voor die beren hoef je nu niet meer naar Stewart en Hyder.. Bijzonder om die reuzen in het wild te zien hè?

Geniet er lekker van (en vergeet de foto's niet), ik blijf jullie verhalen lezen!

Groet,
Wendy

Frieda en Leo A long time ago

Hoi genieters, bedankt voor de kaartjes (moederdag en Maligne Lake) , uiteraard wat zitten googlen en gekeken naar de mooie plaatjes van, Japers, Prince George. Prince Rupert e.d. Heb al eerder gezegd jullie komen waarschijnlijk ogen tekort en ik denk dat het ook zo is wat is het daar schitterend. Op dit moment is het hier lekker weer (1e Pinksterdag)maar wel hele slechte dagen achter de rug met veel regen en koud weer. Pas op voor de beertjes, julle hebben nog een dag of 10 te gaan geniet er van tot horens groetjes en een dikke kus uit Stampersgat
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!