From the Rockies to the West Coast continues:-)

Door Tamara Hagenaars - A long time ago

Het typen op een tablet met een eigen wil is best lastig... Met dus nog een paar dagen voor we de ferrytocht gaan maken , besluiten we richting het noorden af te reizen; naar Alaska! Onderweg (route 37) komen we ogen te kort. We komen wel 5 zwarte beren tegen. Soms zagen we ze aan als autobanen of andersom, dus we zijn er ook een stelletje voorbij gereden. Daarnaast hebben we van een heel aantal geen foto kunnen maken he laas. Een een baans weg en regelmatig verkeer achter ons. De locals worden niet zo heel blij van abrubt vol remmende toeristen bij elk (denkbeeldig) beertje dat ze zien.Je zou t och denken dat ze dat inmiddels wel gewend waren... We komen rond een uurtje of negen op de campground in Stewart aan en eten daar wat noodles met een gebakken eitje..da gater wel in naar zon tochtje. Volgende dag steken we de grens over naar Hyder, Alaska. Daar zouden we de beren pas echt goed kunnen bekijken vanaf een observatieplatform. De dag begon met standje vier van de ruitenwissers, dus dat  beloofde niet veel goeds. In Hyder aan gekomen, wat een aardig spookstadje is reden we over een gravelwegje naar de lookout. tsja, daar aangekomen waar de beren dus ni thuis. beetje jammer, was immers een tocht van over de 200 km enkele reis die we nu weer terug moesten. Maar onderweg dus wel veel beren gezien en op zich is het rijden door deze natuur ook alles behalve een straf. Vervolgens door gereden naar Terrace en vanuit daar naar Prince Rupert, waar we nu zitten.

Niet zo heel veel hikes meer gedaan, zoals jullie lezen voornamelijk veel kilometers gemaakt. Morgen een dagje Prince Rupert verkennen en dan vroeg ons mandje in want dinsdag mogen we ons om 05.30 uur bij de ferry melden voor inchecken (en wij de illusie vast proberen te houden dat we vakantie hebben..)

 

Dit was t weer voor nu ff. Sorry voor de misschien wat onhandig te lezen tekst. Een tablet is niet heel prettig om  mee te bloggen en deze werkt niet bepaald mee. Maar zoals jullie kunnen lezen, alles gaat goed. Wij komen de tijd wel door ;)

 Veel liefs van ons!

Reacties

Wendy A long time ago

Haai! Ojeeee... geef ik eens een tip, zijn de beren niet thuis! Wat een toestand!
Heb je me verbaal met de grond gelijk gemaakt toen je die 200 km onverrichte zaken terug moest rijden? En het het daar slecht weer is, tsja in 2011 hebben ze daar 6 hele zondagen gehad, dus dan is een buitje hier en daar te verwachten.

Heel veel plezier op de boottocht door de inside Passage: schijnt super te zijn!!

Tuut,
Wendy

Angèle en Louis, A long time ago

Wisten nu pas dat jullie weer te volgen waren. Het eerste stuk van jullie reis hebben wij weer herbeleefd. Geweldig mooi daar hè. Maar zoveel beren hebben wij niet mogen spotten. Bijzonder hoor.Barkerville is ook 'n verhaal apart hè. Wij vonden het geweldig daar, hebben toen ook 'n mooi toneelstuk gezien. Ga verder met genieten jullie en hopelijk met mooi weer.
Groetjes, Angèle en Louis

Frieda en Leo A long time ago

Hoi Tamara en Ronald, zitten googlen en gekeken naar Prince Rupert en Prince George, achter het beeldscherm kom ik al oogjes te kort wat jullie in werkelijkheid. Jeetje wat schitterend daar. Benieuwd naar de foto's pas op voor de beertjes geniet er van groetjes en dikke kus uit het natte en koude Stampersgat.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!