Onze laatste daagjes alweer ;-(

Door Tamara Hagenaars - A long time ago

Hoi hoi allemaal!

Helaas, onze vakantie zit er bijna op, of beter gezegd: Zo goed als wanneer we dit schrijven.
We hebben Vancouver Island al weer achter ons gelaten en staan weer met ale voetjes op t droge land in Vancouver.

Vancouver Island was een mooie beleving. De Whale Watching tour was zeer geslaagd. Een aantal Humpback whales en Gray whales gespot. Een aantal staarten van de walvissen gezien wanneer ze vanaf de oppervlakte naar de diepte doken en als klapper op de vuurpijl 2x een uit het water spingende Gray Whale!!!! Zo gaaf!!!! Maar helaas ook zo onverwachts dat we er geen foto van hebben kunnen maken. Dat is echt onwijs jammer. Maar dat zicht was echt adembenemend! En zeer zeldzaam, blijkbaar doen ze dat maar paar keer per jaar.
Daarnaast nog een berg vol met zeeleeuwen (stuk of 150 op en over elkaar kruipend, ruziend voor een plekkie op de rots) en 2 zee otters. al met al een zeer geslaagde tour dus!

Nog een paar kleine hikes gelopen en bij Cathedral Cove de grootste boom van Canada gezien (Helaas paste hij niet helemaal op de foto...) 
Dagje Victoria achter de rug, de hoofdstad van Britisch Colombia.
Hier kwam ronald zn ' tweelingbroer'  tegen. Een man kwam heel enthousiat op hem afstappen en liet zijn moedervlek op zn voorhoofd zien. Het viel nog mee dat de man niet met Ronald op de foto wilde.
's avonds op de mooiste maar tevens duurtse campeerplek gestaan die ook nog een TOTAAL GEEN faciliteiten had (2 dixies midden op t land.....) Maar wel vol uitzicht op zee. Ja, blijkbaar kun je dan de hoofdprijs betalen en zijn er van die gekken (...) die t er voor betalen. Heerlijk campvuurtje aangestoken om vervolgens 10 minuten later toch maar naar binnen te gaan omdat het toch wel heel erg koud was zo in de open wind van zee.... (Tamara dan, Ronald als Die Hard zn boekkie buiten bij t vuur zitten lezen om vervolgens bevroren de camper binnen te stappen waar Tamara zeer comfortabel met de verwarming aan en een slaapzakkie op de bank haar boekkie zat te lezen)

Maandag hebben we de Ferry terug naar het vaste land genomen. Tochtje van kleine 1,5 uur en gelukkig niemand ziek (van ons dan). Vervolgens de rest van de dag rond gereden op zoek naar een RV camping plaats. NERGENS!!!! Een aantal uur in en rond Vancouver gereden, nergens wat kunnen vinden. Op een gegeven moment bij een bezinepomp gestopt. Hier waren een aantal zeer hulpvaardige mannen die via Google wat RV campings op zochten voor ons en een gedetailleerd kaartje uitprintte. Blijkbaar zitten er hier dus niet zo veel. Wat wij gek vinden omdat veel campers de Ferry van en naar Vancouver Island vanuit hier nemen..,. Maar goed, uiteindelijk gevonden en meteen een korte beschrijving van hoe we vandaag onze RV weer terug in konden leveren. De dealer was ook niet gemakkelijk te vinden namelijk.

Mooi op tijd bij de dealer. Bijna alles OK. We waren in de vorige berichten ' vergeten'  te vermelden dat de achter bumper de tocht niet helemaal overleefd had.... Ja' zon boom van 1,5 meter doorsnee is ook lastig te spotten achter de camper.... Wij heel inventief met een cabel de bumper weer een beetje poberen recht te trekken om de schade wat te beperken, en met resultaat. Moeste totaal 100 dollar schade betalen. En dit was heel veel geluk. De bumper staat voor volgend jaar ter vervanging ingepland dus ze wilde ons niet de volledige schade (380 dollar) laten betalen omdat        dit het niet meer waard zou zijn. Pfew! Geluk!
Wij vervolgens snel weg daar.....hebben t niet meer over dat schuur dakje gehad van paar dagen geleden en er was nog een sleuteltje in een slot afgebroken..........Sssht!!
 

Nu lekker comfortabel in ons hotelletje vlak bij t vliegveld en de Ihop (International House of Pancake) op de hoek :-D. Ja, wij sluiten de vakantie goed af.
Morgen shuttelbusje naar t vliegveld waar we om 4 uur 's middags locale tijd (01.00 uur woensdag ochtend jullie tijd) zullen vliegen om dan donderdag rond 11.30 uur weer veilig in Nederland te landen....met de koffers hopelijk.....

En dan zit het er weer op voor ons...;-( Helaas!
Een mooie reis die weer veel te snel tot zn eind is gekomen.
Maar toch ook wel fijn om weer in Nederland te zijn en in ons eigen bedje te kunnen slapen, want dat bed in die camper....pff....

Heel erg bedankt voor al jullie reacties de afgelopen weken. Erg leuk om die te lezen en om berichtjes van het thuis front te krijgen! We keken er steeds naar uit zodra we internetverbinding konden maken! Kopelijk vonden jullie onze verhaaltjes een beetje interessant, we hebben ons best gedaan ;-)

Veel liefs,

Ronald, Tamara en Peanut!

Reacties

Stephan en Manya A long time ago

Hoi avonturiers!! Na die mooie woorden rest ons niets anders dan jullie een hele fijne terugreis toe te wensen die voorspoedig mag verlopen!! Hopelijk kun je wat rust pakken in het vliegtuig om dan enigszins uitgerust in ons kleine kikkerlandje weer thuis te komen met prachtige indrukken vanuit Canada! X x x van ons en tot gauw!

Frieda en Leo A long time ago

Hoi genieters, ja het zit er bijna weer op. Genoten van jullie verhalen maar benieuwd naar de rest want volgens mij is dit maar een fractie van wat jullie allemmaal gezien en verteld hebben. Ook erg benieuwd naar de foto's jammer van de walvissen. Nog eventjes kan je weer in je eigen bedje vertoeven. Goeie terugreis en tot gauw groetjes en XXXX van ons

Rene en Lies A long time ago

Wat gaat dat verschrikkelijk snel, hopelijk een heel goede terugreis . We hebben jullie toch in gedachten en op de Comp gevolgd want op vakantie met 2,5 man gebeurd nog niet zo vaak.
Hart Gr. R&L

Jarno, Amber, Ivo & Petra A long time ago

Heej, had gisteren nog gekeken, maar vandaag eindelijk weer een verslag. Heel leuk om te lezen! Fijn om zo op de hoogte te blijven. Net zo "verslaafd" als jullie. Was wel een korte verslaving, nu weer afkicken ;-) Goede reis! Veel liefs van ons!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!