Maandag 27 mei 2013

Door Erik Jan Veldhuis - A long time ago

Vanmorgen waren wij al vroeg uit de veren. Eerst op het balkon een paar koffietjes gedronken en na het douchen naar de lobby van het hotel.

Via de Wifi even de social media en de reacties op ons weblog bekeken: leuk!

Uiteindelijk hebben wij bij Starbucks een ontbijtje gedaan.

Daarna hebben we maar eens gevraagd wat er voor tips zijn voor toeristen. Het werd een Los Angeles city tour & Hollywood trip.

Om 10:30 werden wij opgehaald. Wat een verbazing toen er een limousine stopte en er vriendelijke Amerikaan op ons afstapte of wij een citytour hadden geboekt. Wij verwachtten een busje, maar de man verteld ons dat hij toch echt voor ons kwam. Zelfs toen wij vertelden dat hij ons de rest van de dag moest rondrijden. Op het moment dat wij wilden instappen kwam uit het niets Hugo. Bij Hugo hadden wij de tour geboekt. “No no, this tour is private and for two other guests”, zei hij. Jammer, want het leek toch wel leuk zo’n privé tour die normaliter USD 480 kost, voor USD 130 doen. Even later werden wij door de bus opgepikt.

Nadat wij een tussenstop bij het ticketbureau hadden gemaakt vertrokken wij met een internationaal gezelscahpp van Engelsen, Duitsers, Guatamalanen, een Indier, een Australische en 3 Nederlanders naar Venice beach. Onze chaufeur was Monday Wilkinson (check zijn facebook)

Venice beach staat erom bekend dat er hippies, body builders, zwervers, skateboarders , veel winkeltjes en een mooi strand is. Niets bleek minder waar. Wij kwamen al meteen te laat bij de bus terug, want wij konden hem niet vinden.

Daarna was Farmers market & The grove aan de beurt. Dit is een soort overdekte markt met allemaal eettentjes en terrassen. Wel leuk. In The grove zijn wij nog de Apple store in geweest, maar de prijs voor een iPad van USD 399 (ex 9% VAT) viel toch wat tegen (EUR 300), en dat was nog niet eens met een Retina scherm.

Via Beverly Hills reden wij naar Hollywood, waar wij uiteraard de Rodeo drive (soort PC Hooft) door zijn gereden. Uiteraard mocht de walk of fame en het teken van Hollywood in de heuvels niet ontbreken.

Om half vier waren wij weer terug in het hotel.

Vanavond zijn we in Santa Monica gaan eten. Voor USD 1 pp 3 kwartier met de bus. We stapten uit bij de grote shopping mall hebben we gegeten. Daarna zijn we naar de beroemde Santa Monica pier gelopen. In Scheveningen moeten ze maar eens hier vragen wat het geheim van het succes is. Het was afgeladen met mensen. Op het strand (!) was ook een grote geasfalteerde parkeerplaats gemaakt. En jullie weten wat Amerikan met groot bedoelen, en zo bedoel ik het ook.

 

Op de terugweg weigerde de chauffeur tot 3 keer toe een passagier, die niet wil (kon) betalen. Toen er vervolgens ook nog iemand luid begon te zingen was de maat vol. De chauffeur vroeg wie het was, maar kreeg daarop uiteraard geen antwoord. Wel vertelde hij dat als het nog één keer gebeurde hij Linéa recta naar het politiebureau zou rijden. Jullie raden het al, dat gebeurde helaas niet. Toen de betrokken passagier de bus verliet liet hij een dikke fluim op de stoel achter, waar vervolgens een dame middenin ging zitten. Getverrr. Een aardige jongeman achter haar attendeerde haar hier op en de hele bus raakte volledig in rep en roer over het gebeurde. Afijn de buschauffeur kon niet meer stuk en heeft ons keurig naar het hotel gebracht. Respect voor die man uitgesproken en hem natuurlijk bedankt.

Morgen kunnen wij eindelijk de camper ophalen.

Reacties

Joke A long time ago

Ik heb "smakelijk" gelachen om je verhaal! Vooral het laatste stukje. Gadver!
Vandaag wordt weer een zonnige dag verwacht. Wel fijn om de A4D bij te lopen.

Fijne dag vandaag.
liefs Joke

Erik Jan Veldhuis A long time ago

@Joke: Bedankt en veel loopplezier bij de A4D

Fabian V A long time ago

Jammer dat die limousine niet voor jullie was. De volgende meer toch maar heel Nederlands extra haast maken met het wegrijden :p

De busritjes zijn blijkbaar ook een avontuur opzich. Wat een vies verhaal.

Fijne dag vandaag!

Erna A long time ago

Goed om te lezen dat jullie het naar je zin hebben. En blijf vooral leuke stukjes schrijven. Wij hebben het ook naar ons zin. Vooral nu het zonnetje voor de 2e dag schijnt.

Kim A long time ago

Geweldig! Heerlijk om jullie ervarignen te lezen.

Len A long time ago

Jaja, apart land. Leuk dat jullie ook nog tijd hebben om LA in te gaan. Heb ik helaas gemist.

Laura A long time ago

Leuk pap! toch verwacht he die prijs van de ipad. Bedankt voor het kijken. :) wat een avonturen allemaal! ben nu al benieuwd naar de volgende blog! x

Tonnie A long time ago

Leuk om jullie verhalen telezen,ik zag je sms pas vanmorgen en laat het ons ma vandaag lezen.

mam en papa A long time ago

Het i s een genot om jullie reisverslag te lezen! We merken wel, dat jullie het naar de zin hebben, we worden ge woon een klein beetje jaloers, maar dat is mijn (mama) eigen schuld, ik durfde niet een reis naar Amerka te ondernemen, dat had papa wel gewild. Nu moeten we maar genieten van jullie ervaringen. Kus en knuffel, mama en papa.

Cynthia A long time ago

How are you?

Je hebt toch zeker 5 minuten mogen genieten van die Limo.

Yvonne A long time ago

Leuk!! ik ga nu de volgende verhalen lezen, liep een beetje achter maar kan niet wachten ;) x
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!