Dinsdag 28 mei, 2013

Door Erik Jan Veldhuis - A long time ago

Inmiddels is het 29 mei en zitten wij heerlijk in het zonnetje te genieten van ons zelf gemaakte ontbijtje . Maar voor het zover was, zullen wij nog even de dag van gisteren doornemen.

Vandaag was het zover. De echte reis gaat beginnen! Om 9 uur gebeld met Roadbear voor the transfer. We moesten geduld hebben, want wij werden tussen half een en half twee opgehaald bij het hotel.

Tja, dan maar eens stevig ontbijten. Te voet gingen wij naar een soort McDonalds voor een vorstelijk onbijt. Petra koos 1 broodje "bacon, egg and cheese" en ik koos voor combo met "broodje hamburger, french fries" samen met een halve liter koude thee.

Wij kwamen daar nog aan de praat met een beveiliger, die ervoor moest zorgen dat er geen zwervers naar binnen gingen. Ik bespaar jullie zijn verhaal.

Terug in het hotel is Petra naar het zwembad gegaan en ik ben in de lobby een boek gaan lezen.

Om een uur of 1 werden we door een 26-jarige man opgepikt en na een reis van 1 uur kwamen we bij RoadBearRV.com aan. Inchecken, papieren gereed maken, RV uitleg, RV inspectie. Bagage laden en gaan. Ware het niet dat ik geen idee had hoe de handrem vrijgemaakt moest worden en hoe de spiegels gesteld moesten worden. Afijn om 15:30 brulde de 3,5 liter V8 en rolden wij eerst naar de supermarkt om inkopen te doen.

Daarna onderweg naar Temecula. Midden in de spits, 6 lanes. Het was een drukte van jewelste. Na een half uurtje had ik de RV helemaal onder controle en tuften wij dan weer in lane 6, dan weer in lane 3, richting onze eerste bestemming. Het was geen fesst in die drukte en nadat wij LA ver achter ons hadden gelaten kon de snelheid omhoog en hoefden wij niet meer vaak te remmen.

Het was al donker toen wij in Temecula aankwamen. Na wat gezoek reden wij de RV campsite op, waar de receptie dicht was. We zochten een plekje, hebben de koffers uitgepakt, een noodle soepje gegeten en een paar glazen rosé gedronken en  zijn gaan slapen.

Vandaag rijden wij langs bij het kantoor van Petra alhier en drinken hopelijk een koffietje met Cathy, een collega van Petra. Daarna door naar Lake Havasu.

Het hangt dus een beetje van de wifi af, wanneer het volgende verslag komt.

Reacties

Wil en Jan A long time ago

Spannend, dat de reis nu echt is begonnen en jullie zelfstandig moeten beslissen! Het is fijn, dat de mogelijkheid er is om ons op de hoogte te houden. zo'n vreemde grote auto lijkt mij best lastig, maar het verhaal gaat, dat de meeste Amerikanen geen wilde rijders zijn. Is dat zo? We kijken uit naar jullie volgende verslag, rijdt voorzichtig wen geniet van alles wat jullie meemaken. Kus en knuffel van mama en papa.

Erik Jan Veldhuis A long time ago

Amerikanen rijden heel relaxt, dus ik doe met ze mee. Aan de afmetingen ben je gauw gewend. Het zal wel net zo iets zijn als het rijden met een caravan
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!