Woensdag 29 mei 2013

Door Erik Jan Veldhuis - A long time ago

Die jetlag werkt lang door. Het gevolg is dat wij om 05:30 wakker worden en echt wakker zijn. Het is dan bij jullie al 14:30. Nou ja, wij draaien ons nog eens om en wachten tot het half zeven is.

Petra maakt een koffietje en terwijl de ochtendmist nog over de bergen hangt, zitten wij buiten te roken en koffie te drinken. De RV site is nog in diepe rust, en we proberen niet te hard te roeren in de koffie (tinkle, tinkle).

Tegen half acht begint het leven op gang te komen. Er rijdt een man rond in een golfwagentje, om te kijken wie er die avond nog is bijgekomen. Een andere man laat zijn hond uit.

Ik pak de tafel en zet deze voor de camper met de stoelen. Petra kookt de eitjes en dekt de tafel verder. De zon heeft plotseling een stuk van de wolken opgelost en wij zien het mooie berglandschap van Temecula.

Wij genieten in de zon van ons ontbijt en even later komt de beheerder naar ons toe om te zeggen dat we kunnen registreren om 8 uur. Ik heb ondertussen de satellietantenne uitgedraaid en de TV aangezet, effe kijken of wij BVN kunnen ontvangen. Er zijn zo onnoemelijk veel zenders, dat ik mij afvraag waar al die omroepen het geld vandaan halen. Doen we toch iets verkeerd in NL met onze publieke zenders.

Wij rekenen af. Wassen af, pakken de spullen in, doen alle gordijntjes open, sluiten de bovenluiken, de buitenluiken. Klappen de spiegel uit, zetten de route naar Merck Millipore in de TomTom en “off we go”.

Special part in English for Cathy:
Arriving at Merck Millipore, the first thing we noticed: how wonderful it must be to work in such a surrounding:  the sun is always shining, Palm trees are growing in the garden, so beautiful. We entered the building and dialed Cathy’s phone. Petra and Cathy have a warm welcome hug and we went to the second floor. Cathy is so kind showing us around and just a few minutes later colleagues of Petra came out of the big training room, as they just had a short break. Of course they are very surprised to see Petra.  Mieke is also in the room and she was happy to see Petra. It was a warm welcome, and after a guided tour we said goodbye to continue our trip to Parker Dam (The name Parker reminds me of Richard Parker, The lion in the movie life of Pi, what a great movie).

We really appreciated that Cathy took time to visit and guided us through the whole building and this all without prior notice!! THANK YOU CATHY !! we really loved the tour and of course seeing and meeting you again (for Petra). Ok, I will continue in Dutch. Sorry Cathy.

Petra had een mooie route uitgezocht, die ons noordelijk langs het Yoshua Tree National Park bracht. Als kers op de pudding komen wij in Yuca Valley, waar duizenden Yuca’s van enorme afmetingen staan. Na Yuca Village stond het bord: “First Service after 100 miles”, En ja dat klopte, Er was niets, prachtig! Links van de weg zagen wij in de verte geel gekleurde bergen en rechts donker gekleurde bergen, die heel toepasselijk “The Chocolat Mountains”heette. Toch was er ook her en der verspreid bewoning, houten huisjes met een bende van kapotte auto’s en andere rotzooi. Aan de weg zag je dan een willekeur aan brievenbussen, die Petra op de foto probeerde te zetten. Uiteindelijk zijn we in een bocht gestopt om er een foto van te maken. Onderweg was er wel ineens een S-bocht. Vast een dronken wegenbouwer, want we werden eraan herinnert om absoluut 911 te bellen als wij een dronken bestuurder tegen zouden komen. In de “middle of nowhere”, hoe stel ik mij dat voor?  Hallo, met de politie? Ik rijd hier op 100 mijl afstand van Yuca Village en ik kom een dronken bestuurder tegen, wilt u even actie ondernemen. Ja, dat is goed, wij komen eraan. Hahaha, dacht het niet.

Die 100 mijl hebben wij bijna cruisend afgelegd met een snelheid van 50 mijl/h (zo’n 73 km/u), dan kon ik ook nog om mij heen kijken. We raakten echter behoorlijk achter op het schema, dus na 75 mijl heb ik even gas gegeven.

Apart gezicht was het toen wij de woestijn bijna uit waren en wij in een groene vallei kwamen. Pats boem, en dan is het er.

Ondertussen, met het einddoel voor vandaag in het zicht, was ik er klaar mee. Dat vond de TomTom ook. Helaas was er nog geen RV side in het zicht. Nog even doorrijden en daar lag hij dan, mooi aan het water en omzoomd met bomen, “River Lodge Resort”. Al snel hadden wij een mooie beschutte plek aan het water gevonden en zat ik al snel aan een heerlijk koele Heineken. Petra doet de rivier denken aan de Nijl.  Dezelfde vegetatie, zelfde temperatuur, maar zonder het geschreeuw van de bevolking.

’s Avonds heeft Petra heerlijk de boontjes en de entrecote klaargemaakt, die ook nog vergezeld ging van een heerlijk sla. De krekels tjirpen er op los. De airco zoemt binnen, waar ik zit te typen, maar niet lang meer, want ik wil nog even buiten van de warmte genieten.

Om half tien liggen we weer heerlijk in ons bedje. De nacht verloopt met een onstuimige wind, die Petra uit haar slaap haalt. Ze vind het doodeng, en ik ben niet wakker te krijgen. Petra doet alle ramen dicht en zet de airco aan: dan maar slapen met het geluid van de airco, denkt ze en zo is het gegaan. Om een uur of 2 zetten we de airco weer uit en worden uiteindelijk om 6 uur wakker.

Reacties

laura A long time ago

Hoe je dit zo schrijft klinkt het bijna magisch, sprookjesachtig zo mooi. Zijn jullie onderweg nog veel andere automobilisten tegen gekomen? Ik was gisteren bij de kringloop miss america volgens mijn collega's. Mijn legging zag er uit als de amerikaanse vlag. 1 been blauw met witte sterren en mijn andere been rood met witte strepen. En ik maar vertellen over mijn vader en zijn vriendin in amerika :-) mooi dat ze het vonden :-D Ik hoop dat jullie snel weer wifi hebben

Laura A long time ago

Wat ik kan bijna niet wachten op de volgende verhalen! X

Gert Kruitbosch A long time ago

Leuk reisverslag zo.

Yvonne A long time ago

Wij krijgen hier ook het vakantiegevoel door jullie verhalen, heerlijk :)

Erik Jan Veldhuis A long time ago

Dank voor jullie reacties. We doen ons best om regelmatig verslag te blijven doen. Ook voor onszelf leuk om later terug te lezen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!