Donderdag 30 mei 2013

Door Erik Jan Veldhuis - A long time ago

We hebben een magnifiek uitzicht over de rivier en we genieten van ons koffietje en later ons ontbijtje buiten.

We ruimen de boel op en vullen de watertank. We rekenen af en dumpen ons afvalwater. Het was de eerste keer, en het werk viel mee. Het stonk goed.

Omdat de stuwdam bij Parker Dam gesloten is voor RV’s, omdat de Amerikanen bang zijn voor terroristische aanslagen, moeten wij 3 kwartier omrijden. Die Amerikanen hebben zeker nog nooit de film uit de tweede wereldoorlog gezien, waarin de gealieerden met een stuiterbom een stuwdam opbliezen en het hele Ruhrgebied onder water hebben gezet. Ze snappen niet dat het tot ontploffing brengen van een RV met explosieven boven op de weg, nooit een dam kan vernietigen, hoogsten beschadigen.

In Parker Dam hebben wij getankt en de RV had een keurig verbruik van 1:3,9. Daarna zijn we naar de Walmart geweest voor de boodschappen en een hoed voor mij, alvorens wij onze weg vervolgden naar The Grand Canyon. Petra had nog een verrassing in petto. Door een stuk om te rijden, reden wij 120 km over Route 66, vanaf Kingman tot Seligman. De White Planes lagen er schitterend bij en langs Route 66 lopen verschillende spoorlijnen. De treinen zijn kilometers lang en op iedere platte wagon staan 2 opgestapelde 15 meter zeecontainers. De trein wordt voortgetrokken door 3 diessellocs en aan het eind van de trein duwt er ook nog eentje mee. De snelheid lag op een gedeelte van Route 66 gelijk aan onze snelheid en we reden kilometers naast elkaar. Leuk! Petra heeft er leuke plaatjes van gemaakt en in Seligman ook nog van een wel zeer rokende trein, naast de bekende Route 66 foto’s.

Op de Interstate 40 zijn we daarna flink opgeschoten. De cruisecontrol had het soms moeilijk om op de stijle hellingen de snelheid van 75 mijl (120km) aan te houden. De automatische versnelling schakelde zelfs een keer terug naar de 1ste versnelling, de motor sloeg bijna op hol en gelukkig stopte de cruisecontrol er subiet mee. Ik ben maar lekker 60 gaan rijden, want het is en blijft vakantie en zo houden wij de boel heel. Bij Williams sloegen we links af en toen ging het recht naar het noorden tot aan Grand Canyon Village.

Een paar kilometer voor de park ingang hebben wij een National Parkpas gekocht, waarmee we ook alle volgende parken ook kunnen bezoeken. We hebben ons laten voorlichten over de helikoptervluchten, maar besloten dat in ieder geval nog een dag uit te stellen.
Bij de park ingang stopte ik nog net op tijd, zodat voorkomen kon worden dat de rechter buitenspiegel tegen het wachthuisje aan zou komen. En die dame in het hokje maar wenken. Even in de achteruit en iets meer naar links.

Hier in het park staat het ineens vol met dennenbomen. We slaan ergens een bocht om en staan oog in oog met een hert, die midden op de weg staat te wachten tot wij een foto gemaakt hebben. Dat doen we dus maar.

Op The Mather Campground checken wij in en rijden naar ons stekkie. Geen (Full Hookup, laat staan electriciteit, dus we zijn een dagje aangewezen op de electriciteitsvoorziening van de RV. Dat kan je gemiddeld 2 dagen doen zonder te rijden. Mochten we toch de magnetron of de airco willen gebruiken, dan moeten wij de generator opstarten, maar dat ding maakt zo’n lawaai, dat wij dat liever niet doen.

Afijn, we zitten goed en wel aan het bier en de Rosé, als Petra bedenkt dat wij nog wel even naar de Rim kunnen lopen, voor een eerste blik op de Grand Canyon. We pakken de verrekijker en gaan op pad. Na 1,5 km zien we door het bos een lichte rand, die doet vermoeden dat het bos ophoud en de Grand Canyon begint. We lopen het bos uit en….. het was een overweldigend gezicht. Je hebt de foto’s allemaal in je aardrijkskunde boek zien staan, maar de aanblik van wat je hier ziet is met geen pen te beschrijven, dus we maken foto’s. De zon is aan het ondergaan en een groep Japanners proberen met levensgevaarlijke toeren de rand op enkele centimeters te naderen. Dat lukt en er valt niemand naar beneden. Op zich een wonder, want er staat een forse wind.

Nadat een vriendelijke Amerikaan ook nog een foto van ons tweeën heeft gemaakt lopen wij terug. De zon is onder en het wordt snel donker. Vlakbij de camping lopen wij een Nederlands stel tegen het lijf, die wij ook al in LA hadden gezien. Wat is de wereld toch klein. Een hert met een enorm gewei wil ook nog op de foto, daarna lopen wij verder naar de RV. Zin in koken hebben wij niet meer en we eten een noodle soepje . Genieten nog van de sterren en gaan slapen.

Reacties

Erna A long time ago

Wat leuk om te lezen, en wat kun jij mooi schrijven. Ben wel benieuwd hoe het bevalt in de camper (slapen en rijden)Wij hebben net het feestje van Suzan en Jasper achter de rug. Dat was ook leuk. Morgenvroeg weer een ontbijtje op "ons" terras en dan zit het er voor ons weer bijna op. Geniet er nog van en wij willen meer foto's zien

Jacky A long time ago

Hoi, leuk om met jullie mee te reizen. Ga je nog fotoos publiceren? Ben erg benieuwd :-)
Nog heel veel plezier gewenst maar dat zit wel goed zo te zien!

Martin A long time ago

Mooi verhaal! Enorme afstanden leggen jullie af zeg!

Wil en Jan A long time ago

Het is zaterdagmorgen en we zitten aan de koffie met een stroopwafel, heel Hollands! Is de koffie in Amerika zo duur, dat jullie alleen maar kleine kopjes kunnen drinken? Het is fijn jullie verhaal te lezen, we zijn erg benieuwd naar de foto's, want het moet allemaal wel mooi en indrukwekkend zijn. Heerlijk om zo te kunnen genieten. Kus en knuffel va papa en mama.

Ruby A long time ago

Had je niet door dat het een opgezet hert was? :-D. Mooi allemaal weer.

Laura A long time ago

Ik ben wel benieuwd hoe de rv er van binnen uitziet. Plaats je er een foto van? X

Laura A long time ago

Ik ben wel benieuwd hoe de rv er van binnen uitziet. Plaats je er een foto van? X

Yvonne A long time ago

Lang leve de noedelsoepjes ;)

ben heel erg benieuwd naar de foto's
veel plezier nog!!

Erik Jan Veldhuis A long time ago

Dank jullie wel. We krijgen veel verzoeken voor de foto's. Dat is een heel gedoe, maar ik ga mijn best doen om er een paar te plaatsen (ook van de binnenkant van de RV)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!