Vrijdag 31 mei 2013

Door Erik Jan Veldhuis - A long time ago

Vanmorgen was Petra alweer vroeg uit de veren, iets van half zeven. Als het zonnetje door de bomen is gekomen kom ik er ook uit. We genieten van de koffie, en even later blijkt dat er een nest van een blauw vogeltje op nog geen 5 meter afstand is in de holte van de boom zit. De jongen moeten worden gevoerd en het is een komen en gaan van de blauw gevederde vriendjes.

Afijn, na het ontbijt, schuiven wij de slide-out weer in, en doen het briefje van de plaats in de check-out box van The Mather Campground. We parkeren de RV op de Marketplaza en gaan onderweg voor een “grandtour Grand Canyon”. Vanaf het allereerste blik op dit ooit 1.800 miljoen jaar geleden ontstane natuurwonder, valt de mond wijd open. Je kan bij de haltes uitstappen wanneer je wil, dus dat doen we dan ook regelmatig en vergapen ons aan het prachtige uitzicht.

Tegen half twee zijn we terug op de Marktplaza en eten even wat. Daarna gaan we naar de Airport om een helikoptervlucht de boeken voor de volgende dag. We rijden terug en zetten de RV op de volgende camping, 100 meter verder dan de vorige, met volledige hook-up, d.w.z. water, electriciteit en afvoer.  De campsite zelf ziet er erg ongezellig uit met dat grind en weinig bomen. Gelukkig zijn we daar niet voor gekomen.

Nadat alles staat en is aangesloten pakken we bij de uitgang van de camping de bus en vragen de chauffeur waar gratis WIFI is. De man nam contact op met het kantoor en op de Marketplaza moest er iets zijn, maar of dat gratis was? Uiteindelijk kwamen we in het Grand Canyon Headquarters uit, waar we de verslagen van 29 en 30 mei hebben kunnen versturen.

We gaan met de bus richting visitorscenter en gaan nu de oranje route rijden. Niet zo spectaculair als de rode, maar toch. We schieten weer de nodige plaatjes van de GC.

We komen laat terug en we zouden eigenlijk nog naar het amphitheater gaan, maar daar is niets van gekomen.

Morgen vliegen wij de GC over.

Reacties

Laura A long time ago

Super nice zal wel indrukwekkend zijn die helicoptervlucht! Veel plezier! x
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!