Zondag 2 juni 2013

Door Erik Jan Veldhuis - A long time ago

Vanmorgen was ik 15 seconden eerder uit bed dan Petra. Koffietje gedronken, het zwarte en grijze afvalwater geloosd, en naar het Headquarters om via de gratis WIFI het reisverslag te uploaden en de reacties te bekijken. Het is leuk te horen, dat het thuisfront zo meeleeft. We beloven nog meer foto’s te uploaden, ook van het interieur van de RV.

Via de Desert View verlaten wij de GC. Op een haar na missen wij het tankstation en we gooien de tank weer bijna vol. We hadden besloten om niet naar Page te gaan, omdat dat de volgende dag bijna een uur reizen scheelde, en we toch geen tijd hadden om de mooie dingen te bekijken. We laten Lake Powel en The Antilope Canyon, met zijn prachtige kleuren, rechts liggen.

Langs een soms surrealistische omgeving met op de achtergrond de hoge rode rotsen die de hele GC omzomen en daarnaast lage groene heuvels (moet iets met de koperwinning te maken hebben, die al in de tijd van de Navajo indianen bestond), reden wij naar de brug over de Colorado rivier.

Voordat we daar aankomen stoppen we en maakt Petra een paar lekkere broodjes, die we vanwege de hitte buiten, binnen opeten.

Bij de Colorado rivier schieten we een paar plaatjes en rijden door naar Jacob Lake. Wel grappig, want we zijn nu 30 mijl verwijderd van de North Rim van de GC. Hemelsbreed maar 50 km verder en toch 300 km gereden.

We zien een bord voor een RV site en slaan linksaf. Na enige tijd rijden wij een grindweg door het bos op en komen aan bij een mooie RV site. We checken in en zitten om half drie al aan een biertje en een roseetje.

Petra gaat lekker douchen en ik ga lezen. Om een uur of zes maak ik spaghetti, en Petra maakt een salade. Ik maak een fikkie, Petra dekt de tafel met een laken (wie neemt er nu een tafelkleed mee op vakantie, das toch nergens voor nodig?) en we genieten begeleidt door het knapperende vuurtje van ons diner.

We genieten bij het vuur, tot het donker is en rommelen alles op. Het is hier heerlijk rustig en ik schat zo in dat wij morgen heeeeeel lang gaan uitslapen.

Eerst gaat Petra afwassen en ik begin aan het verslag van deze dag. Het is nu 21:37 en morgen zien we wel hoe laat we wakker worden. Het is per slot van rekening vakantie.

 

Reacties

Martin A long time ago

Die Colorado rivier moet vroeger een bijna onneembare hindernis zijn geweest...

Erik Jan Veldhuis A long time ago

Dat klopt Martin, vroeger voer er een pontje bij de laatste oversteek die de pont maakte is een auto compleet met bestuurder in de rivier verdwenen en er is niets meer van auto noch lichaam terug gevonden. (info gevonden op plaquette bij de brug)

carla A long time ago

Grapoig hoor, wij nemen altijd een tafelkleed mee op vakantie!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!