Woensdag 5 juni 2013

Door Erik Jan Veldhuis - A long time ago

We hebben heerlijk uitgeslapen. De WIFI op de kamer (tegen betaling) is ontzettend traag. We besluiten om verder te gaan als we beneden gaan ontbijten. Petra neemt een Chocolat muffin en ik een croissant met rosbief. We passen ons al aardig aan wat het ontbijt betreft. We hebben free WIFI en het uploaden van de foto’s gaat nu prima. Het verslag is geplaatst en wij gaan, het is inmiddels al 13:00 geweest.

We kopen een dagkaart voor de monorail, zodat we niet alles hoeven te lopen.

We gaan naar de Stratosphere tower, een replica van de Sears tower in Toronto, denk ik. De lift brengt ons razendsnel naar de 108ste verdieping en we hebben een mooi uitzicht over Las Vegas. We zien ook de RV camping en we zijn blij dat wij een luxe hotel zitten. Wat ziet die asfaltvlakte er troosteloos uit.

We gaan weer naar beneden en horen dat wij in de snelste lift van het noordelijk halfrond staan. De lift gaat namelijk gedeeltelijk in VRIJE VAL naar beneden. Het duurt dan nog geen 35 seconden, als wij weer uitstappen.

In de zinderende hitte lopen wij een kwartier terug naar het station van de monorail. Wij reizen terug en gaan bij de McDonalds, vlak tegenover het Mirage hotel lunchen en afkoelen.

We lopen eerst naar Hotel Venetië. Veel van de belangrijke bruggen, pleinen en gebouwen zijn hier nagebouwd, zoals de Rialto brug en het San Marcoplein. Zelfs het Canal Grande  is aanwezig, inclusief gondels.

De gondels varen op straatniveau, maar ook binnen op één van de verdiepingen binnen in het hotel. Binnen zijn de plafonds levensecht in dag en avond luchten afgebeeld.

We kijken onze ogen uit en vragen ons af hoe dit allemaal betaald kan worden. Het moet dus wel uit de opbrengst van het gokken voortkomen, want de luxe winkels zien er wel heel mooi uit, maar ik heb niet gezien, dat er iemand wat kocht (kijken, kijken, kijken, en niet kopen).

Weer buiten bij hotel Venetië gaan we nog even nagenieten, op een bank bij de valet parking, dat is weer een enorme ruimte, waar gasten met de auto arriveren, en dan natuurlijk hun sleutels afgeven zodat hun auto naar een parking wordt gereden. Ook hier heeft het plafond weer enorme fresco’s ingelijst in enorme goudkleurige schilderijen lijsten. Hier zien we meerdere hele lange limousines waar gasten nog met hun glas champagne de limo uitstappen, en Petra ziet ook nog een zware SUV met zoals zij meldt: die heeft wel heel bijzondere wieldoppen.

Bij het Mirage wordt ieder uur een show gegeven voor het hotel is een (nep)rotsformatie boven een grote vijver. We weten niet wat we mogen verwachten, maar wachten in spanning af. Dan horen we een soort enorm gedonder, en ja hoor de rotsformatie, begint oranje rood te kleuren en de vulkaan begint lava welke keurig naar beneden rolt. Ja je raadt het goed, er ontstaan enorme vuuruitspattingen die zich verspreiden over de vijver, ook in de vijver begint het te branden en dit hele spektakel onder het bulderend geluid van donderende lava.

Hierna besluiten we om maar weer de monorail te gebruiken, om naar de laatste halte te gaan, want Petra wil toch ook nog graag het New York hotel zien.  We stappen uit bij hotel MGM (van de studio’s) een enorm hotel, waar we ook lekker moeten zoeken om de uitgang terug naar de strip te vinden.

Onderweg komen we in het hotel de Wedding Chapel tegen, maar die is gesloten.

Als we na een half uurtje weer buiten komen, worden we begroet door het enorme Vrijheidsbeeld met de New Yorkse gebouwen, inclusief Brooklyn bridge op de achtergrond. Het is echt heel bijzonder om dit alles te zien. Een enorme achtbaan, raast dwars door New York, en we horen de gillende angsten van de mensen.

Vanuit New York, zien we nog een hotel wat ons doet denken aan Disney World, we gaan hier niet meer naar binnen, Petra heeft inmiddels geen voeten meer over, en het is ook nog steeds zeker 35C al is het al half 10.

We besluiten de monorail terug te nemen naar het Mirage hotel, want de show die we eerder op de avond hebben gezien, willen we nu van iets dichterbij bekijken. Als we dit gedaan hebben, lopen we om afscheid te nemen van de strip, terug richting hotel Bally, waar onze shuttle bus komt via het Bellagio hotel, waar we dan voor de laatste keer nog de mooie fonteinshow willen bekijken.
Er blijkt een Japanse filmploeg juist met opnames bezig te zijn, hierdoor is de helft van de strip afgezet en kunnen we wel genieten van de fonteinen maar zonder muziek. De fonteinen spuiten nu wel heeeeel hoog en het en ook zonder muziek toch weer een heel bijzonder moment.

We geven onze dagkaarten voor de monorail aan een Amerikaans echtpaar, die ons hartelijk bedanken.

Uiteindelijk hebben we de bus van half 12. We laden de foto’s in de laptop en drinken nog wat. Tegen 1 uur maken we nog een paar foto’s van de nachtelijke skyline vanaf onze 17e verdieping en gaan slapen, na een leuke en vermoeiende dag.

Reacties

Erna A long time ago

En hebben jullie ook al een gokje gewaagd?

Joke A long time ago

He, toch een beetje jammer, zo'n gesloten wedding chapel! ;-)
Liefs Joke

Laura A long time ago

Ik zie nu ook de fotos van de binnenkant van de rv. het ziet er ruim uit! Ik geniet echt van jullie verhalen! x

Kim A long time ago

Tante Petra, volgens mij ben jij in deze vakantie al meer bij MC Donalds geweest dan in heel je leven tot 2 weken terug!

Jacky A long time ago

Helemaal geweldig dit verslag, enne....dus Bally heeft daar ook een soort Diana hotel ?? :-)

Len A long time ago

Bijzonder stad hé. Je raakt er niet uitgekeken!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!