Donderdag 6 juni 2013

Door Erik Jan Veldhuis - A long time ago

We hebben heerlijk geslapen en worden laat wakker. We checken op de televisie van onze kamer uit. Terwijl ik mijn ontbijt nuttig, proberen wij het verslag van 5 juni te versturen. En dat lukt.

We zijn blij dat we weer in ons eigen huisje zijn en gaan de RV eerst verwennen met een lekkere borrel. We gooien hem met extra gallons vol, want hij heeft toch 2 dagen in de brandende zon op ons moeten wachten.

En dan “Heading to the Death Valley”. We zijn Las Vegas sneller uit dan we dachten en we komen er achter dat er naast de immense hotels aan de Strip, ook nog mensen wonen in normale huizen. We draaien Bellavista Highway  op en hoeven pas na 132 km af te slaan. In Pahrump doen we nog boodschappen. Je verbaast je gewoon over de prijs van vlees en vis. Tot nu toe was de kwalteit perfect en smaakte het heerlijk. 

Na verloop van tijd komen wij in the Death Valley aan. We schreven al eerder dat het heet was in Mesquite, maar dat was winters weer vergeleken bij hier. We bezoeken Zabriskie point. Zabriskie point is één van de heetste plekken op aarde, en dat hebben wij even gecontroleerd. Een sigaret vat hier vlam als je hem 37 seconden tegen een rots houdt. Vanaf dit punt heb je een weids uitzicht op een ruig en kaal maanlandschap. Door watererosie (!) onstaan kloven en geulen in het zachte gesteente, waar door het overtollige water wegvloeit.

De weg voert ons vanzelf richting de Mesquite zandduinen.

We draaien om de duinen heen en komen op onze camping in Stovepipe Wells. We krijgen hier de mooiste plek van de camping, maar ja, Petra had ook al een maand geleden gereserveerd en er zijn toch wel 2 andere campers.

We krijgen ook een pasje voor het zwembad en daar hebben we heerlijk van genoten. Het was daar in de schaduw nog 48 graden celcius.

We hebben spaghetti gegeten met sla en als toetje gesmolten ijs, de vriezer trok het gewoon niet, terwijl het normaal al in de koelkast vriest. We hebben uiteindelijk buiten gegeten bij kaarslicht. Het is trouwens een mooi gezicht als je de zon onder ziet gaan en het al snel in het oosten donker wordt, terwijl de gloed van de zon in het westen zichtbaar blijft.

We genieten nog van de sterrenhemel en gaan slapen met de Airco aan. Achteraf vallen we best snel in slaap en in het volgende verslag lezen jullie meer.

Reacties

petra A long time ago

Lieve schat, wat maak je er toch weer een mooi verslag van, en ik weet en zie hoeveel tijd er in zit, per dag minstens een uur als we dageluijks wifi hebben, maar zoals vandaag zijn we, maar voornamelijk jij al ruim 2uur bezig, kost heel wat rose zo!!!zo veel dat het koen zometeen lastig zal worden! Bedaankt lieverd, je bent niet alleeneen heel goee chauffeur, maark ook nog een bijzonder romantische schrijver XXX

Erik Jan Veldhuis A long time ago

De Rosé doet wonderen. Het is maar de vraag of we nog aan koen (=koken) toekomen.

Joke A long time ago

Wat een prachtige camping! Daar zou ik ook wel naar toe willen! ;-)
Alleen die hitte, dat lijkt me vreselijk!

Liefs Joke

yvonne A long time ago

En zo te lezen hebben jullie het ook erg gezellig samen, fijn!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!