Vrijdag 7 juni 2013

Door Erik Jan Veldhuis - A long time ago

We warden al vroeg wakker. Om de zonsopkomst nog romantischer te maken trakteerde ik Petra verse aardbeien op bed. Door het raampje konden we samen van de zonsopgang genieten.

Daar we een flink aantal kilometers (>400) wilden maken vandaag, stelde Petra voor om maar direct te vertrekken. Groot was haar verbazing, toen ik daarmee instemde. Het was pas 6 uur!

Half zeven gingen we onderweg. Het was weer een reis van uitersten, als het gaat om de wonderschone natuur die wij onderweg zagen. Van de droge en hete Death Valley kwamen wij onderweg nog een lonely wolf tegen.

Na de Death Valley kwamen wij in ene vulkanisch landschap terecht met zwarte lava. Wij gingen van beneden zeeniveau in korte tijd en afstand naar meer dan 7000 voet (2100 m). Petra vond die prachtige dieptes niet leuk, maar ze hield toch haar ogen open.

Daarna kregen wij een prachtig uitzicht op de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. Wij daalden af tot in het dal en werden getrakteerd met het uitzicht op een mooi zoutmeer.  

Wij rijden hier langs en maken een korte stop voor een verlaat ontbijt met caramel en chocolade donuts.

Via typische dorpjes (wat ze hier “historical” noemen) verandert het landschap in een zeer bosrijke omgeving, mijn favoriete landschap. We tanken nog een keer in Bishop en hebben ondertussen het thuisfront eens gebeld.

Aaahhhhh, er zitten miljoenen muggen om ons heen, maar dit terzijde. Volgens Petra steken muggen niet, zolang ze dansen.

Petra noemt onze route al snel “de merenroute”. Na iedere berg doemt er wel een ander meer op. Net als ik een enorme helling afdender, stelt Petra voor om maar eens te gaan lunchen bij June Lake, laat dat nou de eerste afslag links zijn. Even remmen en dan slaan we de bocht om en komen op een prachtige weg, omzoomd door bomen en in de verte zien we de besneeuwde bergtoppen. “Het lijkt wel Gerardmer (Frankrijk)”, zegt Petra, “Het lijkt wel of wij vanuit Egypte in Oostenrijk zijn aangekomen, maar dan mooier”. Ik ben het er helemaal mee eens.

Wij parkeren aan een strandje bij het meer, en Petra maakt een heerlijke lunch klaar. Het uitzicht is weer fantatisch.

Het is nog maar een uurtje rijden naar de camping. We komen in de buurt van Mono Lake een bordje tegen van het vistors center, waar we ook info over Yosemite park kunnen krijgen. Ik besluit om af te slaan en even later ben ik met een Parkranger in gesprek over het Mono Lake, nadat hij ons de informatie over Yosemite heeft gegeven. Het wordt een heel leuk en geanimeerd gesprek. De man maakt ons helemaal enthousiast en we besluiten om morgen een bezoek terug te brengen aan het Mono Lake met zijn Tufa’s. Morgen horen jullie meer. Hier alvast een foto.

Morgen gaan wij ook naar Bodie. Bodie is een verlaten stad, een “ghostcity”. De bewoners zijn vertrokken en hebben alles achtergelaten.

Het was nog even puzzelen om de camping te vinden en dat is helaas niet gelukt. Wij staan dus nu op een andere camping.

We waren eigenlijk van plan om vandaag niets te schrijven en alleen foto’s in het verslag te zetten, maar door het op te schrijven beleven wij zelf ook weer de mooie momenten en dat is voor jullie en voor ons mooi meegenomen.

Wij vinden het ook heel leuk om jullie reacties weer te lezen. De antwoorden op jullie vragen krijgen jullie als we terug zijn.

Petra heeft weer mooie foto's gemaakt, vinden jullie niet?

Reacties

Fabian A long time ago

Weer een leuk verslag. En mooie foto's! Die overgangen in het landschap vind ik toch wel erg speciaal.

Veel plezier nog verder!

Tonnie A long time ago

Wat een wisselend landschap, prachtig,door de mooie foto's beleven we jullie reis achter de pc. echt mee

Jan en wil A long time ago

Het was vrijdagavond een verrassing even jullie stemmen te horen! Zoals Tonnie al opmerkt, we maken een klein beetje de reis mee en Fabian heeft ook een goede recensie gegeven over de foto's. Ook bij ons is het nu zonnig weer, maar gelukkig niet zo heet als bij jullie, daar zou ik niet tegen kunnen. Tot de volgende keer, knuffel en kus papa en mama.

Laura A long time ago

Wauw wat een mooie foto's!

Eline A long time ago

Mono Lake en Body! Wat maken jullie een geweldige reis :-)
De foto's zijn prachtig, ga zo door.

yvonne A long time ago

Prachtig!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!