Maandag 10 juni 2013

Door Erik Jan Veldhuis - A long time ago

En toen waren we weer in een heel andere wereld! San Francisco is groot en mooi.

We kwamen aan op de RV camping, een soort asfaltvlakte vlakbij het stadion van de 49ers. Dit is naast de wereldberoemde Giants, die het stadion verderop in de stad hebben. We kozen deze camping, omdat er een shuttle service bij zat en we dus de RV konden laten staan.

We vertrekken met de shuttlebus van 15:00 naar China Town en worden direct naar de San Francisco Giftshop verwezen, waar een alleraardigste en behulpzame Chinese mevrouw ons te woord staat. Na wat heen- en weer gepraat besluiten we om een 24 uurs kaartje te kopen voor de city tour hop-on-hop-off. De dame brengt ons persoonlijk naar het opstappunt voor de ingang van het Hilton hotel.

We besluiten om de 2,5 uur durende tour uit te blijven zitten, om zo voor morgen vast te kunnen stellen waar wij uit willen stappen en wat we in meer details willen bezichtigen. Toch kunnen we het niet laten om bij “The Golden Gate Bridge” uit te stappen.

Kunnen we meteen een beetje opwarmen. We vergapen ons aan de brug, die we alleen maar kenden van de aardrijkskunde les. Wisten jullie dat er geen besluit genomen kon worden over de kleur van de brug, en dat deze daarom nog gewoon in de grondverf staat, maar dat de bewoners en gemeente deze kleur wel mooi vonden?  Overigens wordt de naam van de brug ontleend aan het water waar de brug overheen gaat.

Als de zon even doorkomt is er een prachtig gezicht op de skyline.

We wachten net zo lang tot er een gesloten bus aan komt en gaan binnen zitten, want jonge, jonge wat hebben wij het koud. We komen nog langs mooie plekjes, waar we morgen gaan uitstappen.

We stappen uit op hetzelfde punt waar we zijn begonnen en lopen naar het restaurant “R & G”, dat ons was aanbevolen door de dame van de giftshop. Buiten staat een hele rij mensen te wachten en wij sluiten aan in de rij. Als we onze reservering hebben gemaakt moeten we nog een half uur wachten, voordat we een tafeltje krijgen. Geen wonder dat het hier zo druk is, het restaurant heeft al 3 jaar op rij een nominatie ontvangen van, jawel, Michelin. Dat belooft wat!

Na een half uur gaan we aan tafel en krijgen eerst de bekende theepot met thee. O, ja, toen de serveerster ons naar de tafel begeleidde schoof zij met het menu een kopje van de tafel, dat natuurlijk in gruzelementen ging. We willen bestellen, maar moeten rekening houden met de laatste transfer terug naar de camping. Petra zoekt iets uit met een minimale bereidingstijd van 30 minuten, en dat zou betekenen, dat wij het in een kwartier naar binnen moeten schrokken. Uiteindelijk passen wij de keuze aan, aan de bereidingstijd en staan weer ruim op tijd buiten. Het was erg lekker.

Om 21:00 komt de shuttle ons weer halen, bij aankomst op de camping (zeg maar gerust parkeerplaats) we zetten de kachel (!) aan, drinken een roseetje en gaan moe en voldaan slapen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!