Dinsdag 11 juni 2013

Door Erik Jan Veldhuis - A long time ago

We worden tegen 8 uur wakker en als we uit het raam kijken, zien we een grijze lucht, dat is lang geleden.  Als we de deur open doen, is het niet alleen grijs maar ook nog eens gruwelijk koud, het zou een November dag in Nederland kunnen zijn, vast niet meer dan 12 of 13 graden.

We drinken onze koffie toch buiten, want in de camper wordt niet gerookt, maar het ontbijt nuttigen we toch maar binnen. Erik Jan is druk bezig met de WIFI en verslagen met foto’s door te sturen en het duurt weer een eeuwigheid voor hij dit voor elkaar heeft. Moet toegeven dat EJ engelen geduld heeft, ik had de pijp allang aan Maarten gegeven; dan maar een verslag zonder foto’s.

Plotseling lijkt het al over 11uur te zijn en de laatste shuttle bus vertrekt om 11:30 uur naar de stad. Gelukkig halen we deze bus nog, en zitten we een half uur later in de Hop off Hop on, richting Fishermann’s Warf. Een soort pier van Scheveningen, maar dan 5 keer zo groot en 2 verdiepingen.

Gelukkig is de bewolking als sneeuw voor de zon verdwenen en de temperatuur omhoog geklommen tot een graad of 20C, dat begint er op te lijken. We vergapen ons aan de uitzichten op Alcatraz, de Golden Gate Bridge en een massa zeehonden, die hier op voor hen gemaakte pontons, komen liggen zonnen. Moet toegeven het is een beetje een kermis, maar toch ook mooi om te zien.
Als we verder over de Warf lopen, komen we een kunstenaar tegen die met spuitverf in een no-time hele mooie tekeningen/schilderijen maakt, werkelijk heel knap.

In de zon op een bankje eten we onze chocolade donuts en stappen vervolgens weer op de bus, naar ons volgende punt. We dachten uit te stappen aan de andere kant van de Bridge, maar helaas de bus stopt er niet dus we gaan letterlijk de brug over heen en weer. Het waait enorm en het is koud in de open bus bovenin, EJ zet zijn capuchon van zijn fleece jack maar op, want zijn hoed zal met deze wind niet blijven zitten.

Het is heel bijzonder om in die kou en wind van die brug en de skyline van San Francisco te genieten.  
 

Bij de Haith, zijn we weer afgestapt en besloten we een stuk te voet te doen, daar ons gisteren was opgevallen dat dit een typisch jaren 60-70 gebied in SFO is. Het is inderdaad erg leuk, de ene vintage winkel na de andere, Video shops en platen winkels en heel veel huizen met graffiti, ziet er zeer kleurrijk uit, en we denken in het bijzonder aan Laura, die moet dit helemaal top vinden, haar vader trouwens ook hoor, en zelfs ik vind het leuk!

Wandelend naar het volgende blok, treffen we veel mooie oude Victoriaanse woningen ook allemaal beschilderend en met veel ornamenten.

We stappen 2 haltes verder weer op de bus, en stappen dan uit bij Union Square, dit is het shopping gedeelte van de stad met alle grote en dure kleding merken, ik ga ze niet noemen jullie kennen ze vast ook allemaal.
Voor aan het plein (Union Square), treffen we een beeld in de vorm van hart aan wat Tony Bennet heeft laten maken geschonken: getiteld “I lost my heart in San Francisco”.

Ook hier hebben we weer even heerlijk in de zon genoten van een broodje en zijn vervolgens naar China Town vertrokken.
Hier hebben we wat rond gewandeld en het was echt Chinees, alles praal en pracht en vooral veel kitch. EJ heeft in een van de shops nog een extra geheugen kaart voor de foto camera gekocht, want de huidige bleek vol te zijn.  Er kunnen toch  zo’n  2000 fotos op, en die blijkt hij toch al gemaakt te hebben.

Als we uitgewandeld zijn in China Town, blijken we alweer bij de shuttle bus halte aan te komen, en we besluiten om de camping te bellen voor een vroegere transfer terug naar “huis”.

Tegen 7 uur zijn we thuis, EJ gaat douchen en ik ga wat eten maken, we eten biefstuk met boontjes, binnen want het is weer koud nu de zon  weer onder is. EJ gaat weer aan de slag met de verslagen en probeert nog steeds de foto’s erbij te plaatsten, maar geen succes.

Om 10uur gaan we slapen, moe maar voldaan, dit was onze dag SFO !!

Reacties

Laura A long time ago

Te gek dat jullie naar die vintage winkels zijn geweest. Ik was inderdaad graag mee gegaan! X
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!