Donderdag 13 juni 2013

Door Erik Jan Veldhuis - A long time ago

We staan toch wel weer op een mooi plekje hier aan de rivier bij Riverside Camping Big Sur. Als we ’s morgens opstaan zijn vogels alweer druk in de weer met eten zoeken. De rivier ligt er heerlijk bij in het zonnetje, maar brrrr, daar zie je mij niet in gaan met die temperatuur.

Een kuifeend gaat eens lekker eten en gaat zich daarna uitgebreid op een steen in de rivier schoonpoetsen.

Onze buurtjes met een camper van 30 voet (zo groot als een touringcar), zijn net voor ons vertrokken. De man was niet zo zeker van zichzelf, maar hij is toch bovengekomen. Even later rijd ik er achteraan en Petra is blij dat we boven zijn. We proberen nog even of de WIFI het doet maar nee, dus we vertrekken. Richting Santa Barbara.

De weg slingert zich langs de kust voort en barst van de bochten, hoogtes en laagtes, steile klimmetjes en diepe afgronden. Dat is dan ook de reden dat de topfotograaf vandaag vaker naar de berg keek dan naar de zee.

Even iets over de brandstofprijzen. Die Amerikanen weten wel hoe ze met vraag en aanbod om moeten gaan. Die hebben het boek van de econoom Keynes goed gelezen: Veel vraag, weinig aanbod betekent hogere prijs. De hoogste prijs voor 1 gallon (=3,79 liter) loodvrije benzine bedroeg maar liefst USD 6! In Las Vegas was de benzine bijna de helft goedkoper.

Uiteindelijk worden de bergen lager en rijden we ineens langs grazige weidegronden. De zee, zien we op iets grotere afstand en we kunnen nu weer lekker opschieten.

 Onderweg vinden we uiteindelijk de lang verwachte McDonalds en verblijven hier een uurtje om het verslag met de foto’s van San Francisco op de weblog te zetten.

Als we aankomen bij de camping die we hadden uitgezocht, zie ik het bordje “campground full” staan en daar is geen woord chinees bij. We vragen of wij eventueel ergens anders terecht kunnen, maar de man geeft ons weinig hoop. Wat blijkt: de scholen hebben vakantie van 1 juni tot 1 september.

We rijden door richting Santa Barbara en ik stel voor om de bergen in te rijden naar een meer, omdat ik daar in de voorbereidingen voor de vakantie ook al naar gekeken had.

Het is nog een half uur flink tegen de berg op crossen, maar dan komen we aan bij “Cachuma Lake Recreation Area”. We krijgen 2 A4tjes vol met uitkiesbare plekken mee en kiezen voor nummer 37: lekker in de zon en geen schaduw.

We pompen ons vuile water en toilet weg en gaan in het zonnetje zitten. De WIFI doet z’n werk en nu het 23:00 uur is is het verslag van vandaag klaar en zal ik dat morgen op de weblog zetten en dan zijn we weer bij.

Morgen gaan we naar onze laatste camping, Malibu Beach RV Park. Dat is niet zo ver van hier en dicht bij het RV verhuurbedrijf.

Reacties

Kim A long time ago

Geniet er dan nog maar extra van!
Wanneer vliegen jullie terug naar AMS?

Hella A long time ago

Wat een prachtige foto's en wat een schat aan ervaringen nemen jullie mee.
Geniet nog even. Een voordeel, het schijnt hier zomer te worden.... Ja, echt :)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!