The Icefields Parkway (zondag)

Door Nicky & Rianne - A long time ago Na nog een nacht geslapen hebben op Whistlers Campground (in Jasper) zijn wij de Icefields Parkway op gereden. Van velen hebben wij gehoord dat dit zo ongeveer de mooiste weg moet zijn die er is. Wij waren dan ook erg benieuwd. Vanuit Jasper vertrokken wij dan ook met een heerlijk zonnetje. Onze eerste stop was bij de Athabasca Falls een mooie waterval van 12 meter hoog die in een hele nauwe kloof terecht komt. We konden heel dicht bij de waterval komen waardoor nog beter konden zien hoe krachtige het water nou eigenlijk is. Daarna vervolgden we onze weg richting de Sunwapta Falls. Waar wij weer getrakteerd werden op BEREN!! Jaja er zaten er twee (een bruine en een zwarte) heerlijk te grazen langs de kant van de weg waardoor wij goed zicht hadden op deze geweldige dieren. Daarna de Sunwapta Falls wederom een mooie waterval die zich door de jaren heen steeds dieper in het gesteente slijt. Tot nu toe niets gelogen over de prachtige route, die wordt afgewisseld met bergen, valleien, gletsjers sneeuw en beren! Daar was er nog 1!! Een volgroeid zwarte beer, die wederom langs de kant van de weg opzoek was naar eten. Hier hebben wij prachtige plaatsjes en filmpjes kunnen schieten en tevens intens kunnen genieten van het zien van deze prachtige beesten in het wild. Toen kwamen we aan bij Colombia Icefield gelegen aan de Athabasca Glacier en grote oppervlakten van alleen ijs was imposant om te zien. Vanaf hier werden de luchten steeds donkerder en de bergen verdwenen steeds verder in de wolken, dit beloofd niet veel goede dachten wij al en dat was zo. Het weer sloeg 360 graden om. Het begon dan ook te regenen, maar hier lieten wij ons niet door uit het veld slaan. We hebben onderweg nog een bezoek gebracht aan Mystya Canyon. Hier heeft de rivier zich in de loop van vele duizenden jaren diep in de kalksteenrotsen ingekerfd. Het water van deze rivier is afkomstig vanuit Peyto Lake. Dit was dan ook onze volgende stop. Eenmaal aangekomen begonnen wij aan onze wandeling door de sneeuw. Dit is ongeveer 1 tot 1,5 km lange route die je naar het uitzichtpunt over Peyto Lake brengt. We zakten constant tot onze knieën aan toe in de sneeuw weg en hebben Peyto Lake dan ook niet gehaald, er was geen beginnen aan. Dit vonden wij uiteraard erg jammer, waren zo benieuwd naar de in en in blauwe kleur van het meer, als dit te zien was, aangezien het meer ook nog bevroren was. Na Peyto Lake stonden Lake Louise nog op ons verlanglijstje en Moraine Lake. Het begon steeds harder te regenen en eenmaal aangekomen bij Lake Louise was het ook een erg natte bedoelingen en het stikte er van de Pakistanen. Bussen vol rijden er hier rond! Lake Louise was dan ook nog geheel bevroren. Daarna op naar Moraine Lake dachten we, deze weg was helaas nog gesloten. Er ligt hier ook nog zoveel sneeuw! Morgen gaan wij een bezoek brengen aan Yoho, Glacier en Revelstoke. Groetjes Rianne en Nicky

Reacties

Stefanie A long time ago

Klinkt weer goed dames! En super gaaf van het zien van de beren in het echt. Ook alle watervallen zullen geweldig zijn geweest. Nick als je thuis bent snel foto's zien hoor!
Geniet van jullie laatste dagen!

Betty A long time ago

Lieve meiden als jullie geluk hebben komen jullie thuis en dan hebben we hier ook sneeuw!
Want koud is het! Brrrr.
Knuffel van ons en geniet nog!

Mirjam A long time ago

Klinkt fantastisch allemaal; ik ben blij dat jullie beren hebben gezien (eindelijk de garantie dat we Rianne weer terugzien....)

oma A long time ago

Meiden het zit er bijna op jullie reis ik wens jullie een goede reis naar huis en tot gauw ziens oma
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!