Yosemite

Door USA Fun - 27-07-13 18:15

23/7/2013

Om ongeveer 10 uur zijn we vertrokken richting Yosemite, een reis van zo'n twee en een half uur.
Onderweg stoppen we eerst bij een Walmart om inkopen te doen. De komende drie dagen zitten we in buiten de bewoonde wereld ver van de winkels. We laden de campers af met eten en drinken. Ook kopen we een strip penlite batterijen om de walkie talkie's tot leven te roepen. Deze hebben we mee genomen vanuit NL om snel en makkelijk contact te hebben tussen de campers.
Na afgerekend te hebben eten we een broodje en drinken een bak koffie bij SubWay.
Hierna zetten we koers richting de North Pines in Yosemite. 
Via Highway 41 rijden we naar het park. Aangekomen bij de entree van het Nationalpark stoppen we bij een ranger en kopen we een pas waarmee we de rest van de vakantie de nationale parken kunnen bezoeken. Wanneer we er bijna zijn stoppen we bij een view-point. Vanaf hier zien we de laatste waterval die op dit moment nog water geeft. De rest van de watervallen staan door de warmte al droog. Plotseling komen er twee hertjes langs. 
Om kwart voor vier staan we bij de ingang van het park. Het eerste wat we krijgen is instructie wat we moeten doen om beren buiten de deur te houden. En dat ze hier echt rondlopen komen we later deze middag achter.
Nadat we de campers hebben geparkeerd op de North-loop van de campground gaan de kids spelen in de beek. Het stromende water is echt ijskoud. Kinderen hebben daar weinig last van blijkt wel, we zien ze de eerste uren niet meer terug.
Wij trekken een doos Butweiser open en nemen een heerlijke koude klets…
 
Op de hoek waar we met de camper staan is een klein strandje. Hier loopt een smal beekje, de Tenaya Creek wat op de Merced River uitkomt. De kids zijn hier een dammetje aan het bouwen met stenen. Ze besluiten avontuurlijk te gaan doen en lopen stroomopwaarts door de Tenaya Creek. Een paar tellen later lijkt het eerlijk waar net een film.
Er vliegen slippers door de lucht en de kids komen op een manier terugrennen waaraan je kan zien dat ze geschrokken zijn. Er loopt een BEER. Niek ziet hem als eerste en zegt: "Daar loopt een beer!" De andere denken eerst dat hij een grapje maakt totdat ze oog in oog staan met een bruine beer. Haha, de beer loopt rustig door maar die gasten zijn zich rot geschrokken.
Om 17:00 uur starten we de generator om de fototoestellen, laptops, ipads en telefoons op te laden.
De generator mag je hier drie maal op de dag twee uur aanzetten.
's Avonds eten we pasta en steken het kampvuur aan. We drinken en klesten nog wat en om 22:00 uur gaan we ons bedje in.

Reacties

Riet de Wit 27-07-13 19:03

Leuk weer wat van jullie te lezen. Wat een avontuur om een beer tegen te komen!!! Hoe bevalt het jullie in Las Vegas? De hitte valt mee geloof ik.
Groeten aan allemaal.

Henny en Karin 27-07-13 20:38

Heerlijk lijkt me dat biertje in Yosemite. De beer wat minder, wel goed voor de adrealine/bloedsomloop. Xx

Annabella Hall 29-07-13 05:07

True little Dutch boys, building a dam, huh? lol
That is so cute.

Annabella Hall 29-07-13 05:08

p.s.

Is there a way your journal can be translated into English? I can read a fair bit, but I would love to get the full impact.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Boek nu al je camper voor 2020
bij Cruise America of Cruise Canada
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie