Zion dag 1

Door USA Fun - 31-07-2013 20:59

 

29/7/2013
 
Vandaag zijn we vertrokken uit Las Vegas. 
Voor we daadwerkelijk vertrekken stoppen we eerst bij de Walmart om de voorraad aan te vullen en gooien bij het eerste beste tankstation de RV's vol.
We kunnen hier met onze bankpassen aan de pomp betalen. Echter na 10 Gallon stopt de pomp en moeten we weer opnieuw pinnen. Na dit 3 keer gedaan te hebben zit de tank weer vol. Er gaat een slordige 200 liter brandstof in de tank die onze 10 cilinder Ford motor in leven houdt.
We rijden Vegas uit en via de I-15 Northbound gaan we richting Zion.
Het is een mooie route die zo'n twee en en half uur duurt. Hoe verder we rijden, hoe roder de omgeving wordt. 
Onderweg gaan we een andere tijdzone in en om 15:30 uur lokale tijd arriveren we in Zion National park. Bij de ingang van het park laten we onze pas zien. (in Yosemite National Park hebben we een pas gekocht waar je alle National Parks mee in mag) Ook kopen we hier een ticket om over twee dagen door de tunnel naar de Bryce Canyon te kunnen rijden.
Na de ingang van het park slaan we rechts af naar Watchman Campground. Dit is de campground waar we twee nachten blijven. De campground ligt aan het begin van de Zion Canyon Scenic Drive. Dit is de weg waar de shuttlebus door Zion start en waar verder alleen auto's mogen rijden met een licentie. 
Aangekomen bij Watchman registeren we ons en rijden naar onze plek. We staan op de B-loop met beide campers naast elkaar. Het zijn mooie plekken onder de bomen. Ook hier is de fire risc HIGH. We kunnen dus wederom geen fikkie stoken of BBQ-en.
 
Vlak achter de plaats waar we staan loopt de North Fork Virgin River. Momenteel is dit water een modder stroom. Het heeft hier vorige week flink geregend en de een ranger vertelt ons dat het water de komende dagen niet helder zal worden. 
We drinken een biertje bij de camper en binnen vijf minuten komen de eekhoorns al weer om de hoek kijken. Niet veel later komt ook het eerste hertje langs.
Om 17:45 uur lopen we naar het Visitor Center, hierna gaan we eten bij de Zion Canyons Brew Pub.
Na het eten kletsen en drinken we nog wat bij de camper, en weer is er een dag om…...
Morgen vroeg staat het lopen van trial's op het programma.

Reacties

Annie en John 01-08-2013 14:47

Nog een traantje gelaten
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan