Bryce Canyon dag 2

Door USA Fun - A long time ago

01/08/2013


 
Vanmorgen hebben we op ons gemak ontbeten. Om 10:30 uur zitten we in de shuttlebus.
Bij Sunrise Point stappen we uit en beginnen aan de eerste hike. We zitten op 8015 ft. hoogte.
Vanaf de bushalte hebben we nog geen idee hoe het er uit gaat zien. Wanneer we het pad naar boven lopen komen we aan de rand van de Bryce Canyon.
Een adembenemend gezicht. Je weet niet wat je ziet!
We lopen de Queens Garden trail en aansluitend de Navajo loop trail. Een route van totaal ongeveer 5 km. Ook Opa is van de partij. Eerst twijfelde hij nog, maar nadat we in de bus met een Nederlands echtpaar gesproken hadden (die zeiden dat hij echt zo mooi was) had Opa zijn keuze gemaakt. Hij gaat mee. 
 
De trail begint met een afdaling de Canyon in, het is een waanzinnig gezicht! Het lijken net allemaal druipkastelen die je op het strand met nat zand kan maken. Hierna wordt de trail vlakker en lopen we over de bodem van de Canyon. Onvoorstelbaar hoe dit hier ontstaan is. Als we net voor de klim even wat zitten te snacken zien we een snake! Het beestje ligt als een opgerolde tuinslang onder een boom. Het laatste stuk van de trail gaat via een zigzag omhoog. Om 13:00 uur komen we aan bij de Sunset Point. We nemen de shuttle naar Bryce Canyon Lodge. Hier gaan we in het restaurant eten. Het is dan inmiddels half twee.
Na het eten nemen we de shuttle naar Bryce Point. Het druppelt hier af en toe grote regendruppels. Zo snel als ze gekomen zijn, zo snel verdwijnen het weer. Vanaf Bryce point lopen we de Rim Trail, een hike van 2.4 km. Deze loopt langs de rand van de Bryce Canyon. Je kijkt honderden meters de diepte in! Angst aanjagend voor sommige van ons….
Na deze hike komen we uit bij Inspiration Point. Hiervandaan nemen we de shuttle terug naar Ruby's Inn.
Wederom petje af voor Opa en de kids! Het was weer een flinke wandeling en we hebben niemand horen klagen. 
Om vijf uur zijn we terug. Een deel van de familie gaat naar het zwembad, de andere blijven bij de camper en gaan wat lezen.
Hierna frissen we ons op. De kids gaan ook douchen en hebben van Opa geld mee gekregen om haardhout te kopen. Als iedereen terug is gaan we aan tafel. Na de flinke maaltijd van vanmiddag eten we vanavond bij de camper. Tomatensoep, sla, komkommer, tomaat, brood, knakworsten, pizza, en gekookte eieren.
Na het eten is het tijd voor een bakkie koffie. De een gaat ipad-ten, de ander werk het blog en er wordt Yahtzee gespeeld.
Als de duisternis invalt steken we het kampvuur aan en roosteren we Marshmallows.De avond is alweer bijna om.
Morgen vertrekken we naar Page. Tijd om de beentjes wat rust te geven…..
 
 

Reacties

Cindy A long time ago

Die opa is echt een topper, maar het lopen maakt het een stuk makkelijker doordat er mooie dingen te zien zijn, toch??? Hij heeften toch zeker geen spijt van gehad.......
Groetjes

Tim en Lya A long time ago

Wat een fantastische indrukken voor jullie allemaal zeg! Top hoor Hans, dat je ook hier weer mee ging.... De ouwetjes doen het toch maar weer goed, ha ha! Geniet nog van alles zo met elkaar, lfs ons

Henny en Karin A long time ago

Wat goed van Hans! En jullie allemaal. Het zal af en toe flink klimmen ziijn! En wat zien jullie veel mooie natuur. Lijkt mij dat daarna het eten en biertjes dubbel zo lekker smaken. Een beetje zelfde idee als na dagje skien.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!