Monument Valley

Door USA Fun - A long time ago

03/08/2013

 
Vanmorgen om 10:00 uur zijn we vertrokken uit Page.
We rijden over wegen die door vlaktes gaan waar je mijlen ver kan kijken. Het enige wat je aan de kant ziet zijn paaltjes met ijzerdraad die de weg van het weiland scheiden.
Zu nu en dan zie je op de vlaktes een paard staan. Met paarden heb ik niks maar het valt op dat deze er super gezond uitzien. Hun huid/vacht/haren glanst enorm.
Om 13:00 uur lokale tijd melden we ons bij de receptie van Goulding's Monument Valley Camp Park. De klok is weer een uur vooruit gegaan.
Wanneer we de campers op zijn plek hebben gezet gaan de kids direct zwemmen. Er is een overdekt zwembad. Voor infecties hoef je hier niet bang te zijn, het chloorgehalte is van dusdanig hoog nivo dat je het van verre al ruikt.
Om 14:30 uur rijden we naar Monument Valley Navajo Tribal Park. Nadat we $20 hebben afgetikt rijden we het park binnen en gaan naar het Visitor Center. 
Met de camper mogen we de onverharde valley road niet op omdat we dan niet verzekerd zijn. We bekijken en fotograferen de West Mitten-, East Mitten-, Merrick- en Elephant Butte vanaf het plateau bij het Visitor Center. Het is wederom een indrukwekkend gezicht. Zo groot en bijzonder van vorm!
Terug naar de campground rijden we via de giftshop van Goulding's.
 
 
Weer aangekomen bij de campers gaan we zwemmen en relaxen wat.
Om 18:00 uur gaan we met een privé shuttle bus naar het restaurant Goulding's Lodge. Als service rijdt er een shuttle bus vanaf de campground naar het restaurant, giftshop en het museum. De chauffeur praat honderd uit.
Het eten is weer Amerikaans, ruim voldoende. Zelfs een grote eter heeft hier moeite zijn bord leeg te eten.
Om 20:00 uur haalt onze chauffeur ons weer op. De kids krijgen van opa een zwembrilletje en duiken het zwembad in. Wij relaxen en kletsen onder het genot van een wijntje.
Morgen gaan we voor twee nachten terug naar Page.

Reacties

Margreet Visbeen A long time ago

Wat leuk om te lezen hoe het jullie vergaat. En wat een mooie foto's. Geniet van jullie prachtige, bijzondere vakantie!

Cynthia A long time ago

Heb je nou twee gebleekte kids? Wel relaxt zo'n shuttle bus. Ben je de tijd niet een btje kwijt nu? Vooruit, achteruit? Hihihi

Cynthia A long time ago

Heb je nou twee gebleekte kids? Wel relaxt zo'n shuttle bus. Ben je de tijd niet een btje kwijt nu? Vooruit, achteruit? Hihihi. By the way echt geweldige foto's! Ik wil ook zo'n bad!!!! Hahaha

Ronald & Amanda A long time ago

We hopen dat jullie nog naar Antelope Canyon kunnen. Zag dat er op 2 augustus flinke Flash Flood was geweest bij Page. En voor de rest een leuke blog. Geniet er nog van wat er allemaal gaat komen!!!

Henny en Karin A long time ago

Veilig achterop bij opa op de bok.......
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!